Boszi alkot ★ Füstös lila szemsmink

, , 8 komment
Sziasztok!

Mára tényleg elhoztam nektek a füstös sminket, amit ígértem. Az elkészítés során nem csak a fekete Bourjois Colorband ceruzát vetettem alá tesztnek, hanem kicsit szeretgettem egyik méltatlanul elhanyagolt szemhéjpúder-palettámat is, a Death by Chocolate-et az I Heart Makeuptól.


Ha kíváncsiak vagytok, mi született a kettő összeházasításából, olvassatok tovább! :)

Prológus

Azt tudtam, hogy a fekete Colorband ceruza tesztje nem teljes egy próbasmink nélkül, csak éppen tanácstalan voltam, hogy milyen sminket is készítsek, mivel alkalom híján ritkán készítek magamnak drámai szemsminkeket. Aztán egyik nap véletlenül a kezembe akadt az I Heart Makeup Death by Chocolate palettája, amiben rám kacsintott a lila árnyalat. Azonnal láttam magam előtt a kész sminket, és már alig vártam, hogy elkészíthessem! :)


A smink

Ahogy már kitalálhattátok, ennek a füstös looknak a lelkét ez a bizonyos lila szín adta, amit egy kis fényes rózsaszínnel kínáltam meg, hogy a tekintetem optikailag nyitottabbnak tűnjön, illetve rajzoltam egy - tőlem szokatlanul - feltűnő tusvonalat a még drámaibb hatás kedvéért.




Hogyan készült?


1. Az alap
A fekete alapot természetesen a Colorband cerka képezte, ami a szemhéjpúdernek igazán intenzív alapot adott, viszont annál nehezebb volt elfüstösíteni a széleit. Éppen ezért a paletta fekete szemhéjpúderével dolgoztam el az éles széleket, amihez egy nagyobb pufi ecsetet hívtam segítségül.

2. A főszín
Ezután a mozgó szemhéjam közepére felvittem a lila árnyalatot, amit addig építgettem, amíg a szín el nem érte azt a mélységet, amivel már elégedett voltam. A széleket itt is szépen eldolgoztam egy kisebb füstösítő ecsettel, mind fölfelé, mind oldalirányba, vigyázva, hogy a belső szemzug érintetlen maradjon. Hogy a külső V kellően hangsúlyos legyen, a fekete szemhéjpúderrel mélyítettem a területet. 

3. Még több füstösítés
Hogy a szemöldökcsontom és a szemhéjam között szép legyen az átmenet a mélyítő vonalamban, és afölött még mindig ugyanabból a palettából a világos barnával satíroztam egy nagyobb pufi ecsettel. A smink külső széle is kapott a színből, de itt finomabb voltam, épphogy egy lehelletnyi szemhéjpúdert vettem fel az ecsetre, és apró mozdulatokkal söprögettem.


4. A smink fénye
Nekem a palettában található két highlight szín valahogy nekem nem passzolt ehhez a sztorihoz, ezért egy másik csokipalettából választottam egy finoman rózsaszín, fényes árnyalatot. Ez került a belső szemzugba, figyelve rá, hogy szépen összemossam a smink többi részével.

5. A drámai hatás
A drámai hatás kedvéért filces tussal egy ú.n. "nyílhegy" tusvonalat húztam, amit Ehssty egyik nem rég közzétett videójából lestem el. A még több dráma kedvéért a Colorband-del kihúztam az alsó vízonalam is, de a belső szemzugig itt sem mentem el. Nem maradhatott ki a felső vívonal kihúzása sem, és némi szempilla-göndörítés után két kiadós réteg szempillaspirál. Végül a póklábasság kiküszöbölésére egy régi spirálom keféjével kifésültem a pilláim.

Mé' nincsenek égig érő pilláim? :'(

(A végén persze megvilágosítottam a szemöldökcsontom egy matt highlight színnel, és korrektorral eltüntettem a csúnya-csúnya karikáimat. :))


Használt termékek:




Szeretitek a lila szemsminkeket? Ti milyen színnel szoktatok feldobni egy füstös sminket? Szeretnétek látni részletes tesztet a Death By Chocolate palettáról?

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett ez a smink! Nagyon jól mutat a sötétbarna szemszíneddel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oww, ez az első komment, amint valaha sminkre kaptam! :3 Köszönöm szépen!!! A lila az egyik legkedvencebb színem. :)

      Törlés
  2. Nekem is nagyon tetszik, szépen kiemeli a szemedet :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm! :3 Igyekszem majd több sminkes posztot gyártani, de most eléggé be vagyok szippantódva a körmös kihívásokba. :D

      Törlés
  3. Nagyon tetszik a sminked. Bevallom ez az első, amit láttam nálad, de körbe nézek a blogodon :) Szeretem én is festeni a szemem, de sajnos nem értek hozzá :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Igyekszem érzékletesen leírni, hogy mit mivel, hogyan csinálok, remélem, sikerül eligazodnod majd nézelődés közben! Tudom a videó jobb lenne, de arra a terepre nem szívesen merészkednék. :) Ám a YouTube-on kismillió tutorial van, én is azokból okosodom nap mint nap. ;)

      Törlés
  4. Gyönyörű ez a smink, illik a szemszínedhez :)

    VálaszTörlés