BosziTeszt ★ Burt's Bees körömápoló balzsam - Egy kis citromos kényeztetés

, , 2 komment
Halihó!

Ma egy olyan termék tesztjét hoztam el nektek, amire számtalan youtuber és blogger esküszik, ha körömápolásról van szó. A már-már ikonikusnak mondható termék, a Burt's Bees citromos körömápoló balzsama nem is olyan régen a magyarországi müllerek polcaira is kikerült, így ha szeretnétek, már akár ti is utánajárhattok, hogy ez a kis fémdobozos csoda valóban megéri-e a hype-ot. :)


Ám mielőtt még megindulnátok a legközelebbi Müllerbe, még olvassátok el, nálam hogy vált be a termék. Aztán mehettek müllerezni! :D

Prológus

Igen-igen, tudom, nem a világ legolcsóbb termékéről van szó, éppen ezért tartott nekem is nagyon hosszú ideig, míg végre elhatározásra jutottam, és megvásároltam (említettem már, hogy spúr vagyok?). Mindeddig mindig találtam kifogást arra, hogy miért ne vegyem meg: "Jaj, hiszen az olívaolaj is jó lesz!" "Jaj, hiszen van 700 Ft-ért meg még annál olcsóbbért is körömápoló olaj!" vagy "Jaj, még van a másik termékből, azt még elhasználom!"... És a Burt's Beesen megspórolt pénzből mindig vettem valami mást - többyire szemfestéket vagy körömlakkot, mert abból ugyebár sosincs elég... 

Aztán 3 hete abba a helyzetbe kerültem, hogy elfogyott a körömolajom, és mit ad Isten, a Bootsban két Burt's Bees balzsam mellé választani lehetett többek között egy teljes kiszerelésű Garnier micellás vizet. A bolygók ennél kedvezőbb állásáról álmodni sem lehetett volna - főleg, ha arra gondolok, hogy a küszöbön topog egy nyereményjátékocska... :):):)


A külcsíny

Nos, mint azt már mind bizonyára jól tudjátok, a termék egy kis fémdobozban érkezik, amit akár hívhatunk szelencének is, tetején retró, citromos címkével. Vékony, és a tenyeremben elfér, tehát kellően kicsi ahhoz, hogy pipereszütyőnk mindennapos lakója legyen. Én bevallom, mindenhova hurcolom magammal idehaza is. Például amikor kockulok, a gép mellett van, amikor alszom, akkor pedig az éjjeliszekrényemről vigyáz rám, de a munkában is mindig kinn van asztalomon, ha kenegeti támadna kedvem - és támad ám, hajjajj! :D



A belbecs

Hiába az eredeti "creme" elnevezés, a kis szelencénk egy sárga viaszos balzsamot rejt (egész pontosan 15 g-ot), mely érintésre szilárd, ám ujjunk melegétől finoman megolvad, így könnydén masszírozhatjuk az ujjunkon a köröm körülötti területekbe - és ami azt illeti, a teljes körömlemezünkbe is. Ám amikor kinyitjuk, nem csak a magát a terméket pillanthatjuk meg, hanem azonnal megérezhetjük a balzsam citromos illatát. Számomra ez az illat nagyon kellemes, nem túl erős, és egy finom citromos süteményt juttat az eszembe. :) Szeretem, hogy kencézés után egy ideig a körmeimen is érzem ezt az illatot.


A balzsam összetevői között csupa olyan temrészetes összetevőt találunk, amelyek nem csak a körömágybőr, de a köröm hidratálását is garantálják: mandulaolajat, méhviaszt, citromolajat, kakaóvajat, kandelillaviaszt, rozmaring kivonatot, napraforgóolajat, szójaolajat és repceolajat. A termék ezenkívül béta karotinnal (az A vitamin provitaminjával) és E vitaminnal dúsított, melyek mindketten körmeink és bőrünk jóbarátai. Végezetül a krém tartalmaz limonént, ami nem csak a finom citrusos illatért felelős, de antiszeptikus, baciölő hatása is van.


Bevetésen

Három hete van a birtokomban a kicsike, és ezalatt az idő alatt úgy érzem, elválaszthatatlanok lettünk. Ennek több oka is van:
  • A körömágybőrt, kutikulát azonnal hidratálja. Ha kicsit is száraz, használat után csodaszép, hidrtált lesz a körmeim teljes környéke.
  • Nagyon gyorsan beszívódik, nem hagy maga után zsíros érzetet.
  • A körömlemezt is hidratálja, használata után a köröm szabadszéle kevésbé tűnik áttetszőnek.
  • Észrevehetetlenül kicsi mennyiség fogy egy-egy használat alkalmával.
  • Egyszer véletlenül az ajkaimra kentem, és ott is csodákat művelt. :D

A mindennapi rutinomból ezzel teljesen kiütötte az olajokat (legyen az kifejezetten körömápoló olaj vagy csak egyszerű olívaolaj), mert a használata kényelmesebb. Eddig lefekvés előtt amikor az ágyban beolajoztam a körmeim, mindig kéznél kellett legyen egy zsebkendő, és ha még le is töröltem az ujjbegyeimről a felesleges olajat vagy a kezembe masszíroztam, még percekig várni kellett, mire a telefonomhoz vagy bármilyen kütyühöz hozzányúlhattam volna (mivelhogy elalvás előtt még kell egy kis szvaccsnézegetés, na).

A körömágyamtól sosem voltam elragadtatva, de legalább most már jól hidratált és illatos. :) 

Épp emiatt nem vittem az olajat soha magammal munkába, mert ott nem akartam vele pacsmagolni. Tehát ezt mindeképpen kiváltja ez a kis balzsam, mondhatni tökéletes társam a mindennapokban. Emellett a körömágybőr feltologatása után nagyon finom kényeztetés a bojgatott területen! :) Ugyanakkor az olaj nem került ki teljesen a körforgásból, mert érzésem szerint körömlakklemosás után egy vastag olajos "pakolás" a körmökön - vagyis az, hogy vastagon bekenjem a körmeim olajjal - elengedhetetlen a körmök visszahidratálására még akkor is, ha acetonmentes lemosót használok.

Kis neszeszerkémben a többi életmentővel együtt. :)


Összegzés

Hihetetlenül finom kis termék került a Boszisminktárba Burt méhecskéinek jóvoltából. Ezennel szeretném megerősíteni, hogy minden híresztelés határozottan igaz ezzel a körömápoló balzsammal kapcsolatban! :) Az ára kissé borsos, ha jól emlékszem 2500 Ft körül van a Müllerben (és átszámítva kb. itt is ennyibe kerül), de a hidratáló hatása és a gyors beszívódsának köszönhetően a praktikussága absozlút arányos ezzel az összeggel. 

Másfelől hosszútávú befektetésre készülhetünk, ha beruházunk a teljes kiszerelésű, 15g-os termékre, mert nagyon kevés elég belőle, hogy egy-egy használat alkalmával a kívánt hatást elérjük. Röviden, tömören: a Burt's Bees körömápoló balzsam egy illatos, szuperhidratáló kényeztetés a körmeinknek az egész nap folyamán! :) Naná, hogy megérdemli a Valódi Boszorkányság fokozatot!

Ár: £5.99-ért vásároltam a Boots-ban.
Magyarországon kapható: ha minden igaz, a Müllerben elérhető kb. 2500 Ft-os áron.
Krémmánia: LINK
ZsebBoszi Index: 5/5



Próbáltátok már ezt a kis csodát? Vagy esetleg gondolkodtatok a beszerzésén?

Legyen szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Holnap, HOLNAAAP!!!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen kipróbálnám, de engem is visszatart az ára. :/
    A másik nagy hype-os termékből, a Lush Lemony Flutterjéből is csak mintatermékem van. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes lesz visszanézned holnap a blogra, mert ha a szerencse neked kedvez, akár ingyen is a tiéd lehet ez a remek kis cucc. :):):)

      Törlés