BosziTeszt ★ Max Factor Excess Shimmer - A Color Tatoo-k méltó ellenfele?

, , 8 komment
Halihó!

A tartós szemsmink titka után kutatva újabb termékbe botlottam a Max Factor Excess Shimmer személyében. Hihetetlenül krémes állagával azonnal felkeltette az érdeklődésem, és a kosaramban végül némi hezitálás után a Bronze árnyalat landolt.


Vajon kiüti a nyeregből a jól bevált Maybelline Color Tattoo-t? Az az alábbiakban kiderül!

Prológus

Nem akarom lelőni a poént így mindjárt az elején, de terméket én még annyira nem gyűlöltem meg, mint ezt azalatt az idő alatt, amíg teszteltem... Legalább 10 alkalommal viseltem, ha nem többször. Ennek az egyik oka az volt, hogy legtöbbször elfelejtettem napközben csekkolni, hogy áll a dolog, így mindig csak azt konstatáltam, hogy a nap végére már "nem egészen" úgy néz ki, mint reggel, amikor felkentem. Szóval reggelente újra és újra az Excess Shimmert voltam kénytelen felkenni a hiteles teszt érdekében - elhanyagolva a többi csodás szemhéjpúder-palettámat, melyekhez ezután a teszt után végre visszatérhetek!!!


A külcsíny

A termék csomagolásában nem sokban tér el a Maybelline Color Tattoo-któl, ugyanolyan elegáns, a MAC Paintpotokat idéző üvegcse rejti a szemfestékünket. A festék maga az áttetsző üveg tégelyben található, melyet a fényes, fekete műanyag, csavaros kupak véd. Akárcsak a Maybelline krémes szemfestékeinél, az üvegcse alján fényes betűkkel találjuk a termék nevét.


A különbség a méretben jelentkzik: a termék átmérője kisebb, viszont magasabb a Color Tattoo-nál valamivel. A jelek szerint ez a megoldás több termék tárolására alkalmas, hiszen míg a Maybelline termékből 4 g-ot kapunk, a Max Factorból ennek közel dupláját, 7 g-ot. Ami még a kupakon feltűnhet, az a termék szavatossága, mely a bontástól számított 6 hónapra van datálva - tehát érdemes sietni vele!





A belbecs

A festék állaga, mint azt már a bevezetőben is említettem, rendkívül krémes. Ha valamihez hasonlítani akarnám, azt mondanám, engem a csokitorta csokikrémjére emlékeztet. Emellett, mint az az alább, a fotón is látszik, a termék rendkívül pigmentált. Eddig tehát azt mondhatjuk, hogy a termék szvaccsolás alapján abszolút eladja magát. Az ördög természetesen a használatban bújik meg.




Bevetésen

Nem szeretnék a világ legszőrösebb szívű bloggereként elhíresülni (vagy elhirhedni...), de nem is szeretnék úgy tömjénezni egy terméket, hogy vannak fenntartásaim vele szemben. Ezért mindekitől ezúton is előre is bocsánatot kérek, aki szereti ezt a terméket! És mielőtt bármibe is belevágnék, leszögezném, hogy a következő sorok egy félig-meddig rejtett szemhéjú bloggerina tollából származnak. A másik fele a dolognak, hogy csak egyetlen árnyalatot próbáltam a termékből, tehát nem kizárt, hogy a többi nem működik nagyon jól. Notehát.

A végtelennek tűnő tesztidőszak kálváriája azzal kezdődött, hogy a csokikrém-textúra miatt egyszerűen képtelen voltam arra, hogy akár ujjal, akár ecsettel a megfelelő mennyiséget vigyem fel a szemhéjamra. Vagy túl kevésnek bizonyult a festék mennyisége a szemhéjamon, ami szép foltos lett, vagy túl soknak, ami aztán - a lassú száradás miatt - pillanatok alatt elkezdett beülni a ráncokba... Amikor a túl kevés végletbe esete állt fenn, az ecsettel nem jelentett problémát a smink szélét eldolozni.


A termék önmagában némi szemcerkás és spirálos rásegítéssel.

Ám amikor a dolog a "túl sok festék" irányba húzott, akkor csak úgy tudtam elsatírozni a széleket ha: 1) a kézfejemen lehúztam a felesleges festéket az ecsetről, 2) hagytam az ecsetet, és az ujjammal eldolgoztam. Ezt viszont bárhogy is nézem, azt jelenti, hogy bizonyos mennyiségű termék sajnos pocsékba megy. Persze lehet, hogy ez kiküszöbölhető, ha az ecsetet a tégely szélén próbáljuk lehúzni, de ezt bevallom, nem próbáltam.

A tartósságot már a fentiekből sejteni lehet: a nap végére vagy teljesen elhalványodik, elmászik, vagy rosszabb esetben csúnya vonalakat képez a szemhéj ráncaiban. A felkenéstől kb. 4 óra az, amit a termék elvisel, de sajnos volt olyan, hogy a festéket már akkor egyértelműen a ráncokban láttam, amikor a reggeli sminkelésnél - amit mindig a szememmel kezdek - az utolsó lépéshez, a pirosításhoz értem...



Természetesen kipróbáltam úgy is, hogy szemhéjpúdert rétegeztem a tetejére (mint az a fenti képeken is látható), reménykedve, hogy az majd fixálja a terméket a szemhéjamon - elvégre pont azért vettem, hogy alapként használjam. Így tapasztalatom szerint a szemsmink nem ült be a ráncokba, és az Excess Shimmer némileg - de nem jelentősen - meg is hosszabbította a szemhéjpúder élettartamát a szemhéjamon. Ám olyan látványos eredményről, mint a Colorband ceruzáknál sajnos egyáltalán nem tudok beszámolni, és a hatás sajnos elmarad mind a Color Tattoo-m, mind a Benefit krémes szemfestékem hatása mögött is.


Összegzés

Mindent, de tényleg, őszintén mindent megtettem, hogy ezt a terméket működésre bírjam, hogy szeretni tudjam. Ám vagy a rejtett szemhéjam miatt, vagy szimplán amiatt, hogy túl béna vagyok, és valahogy sosem sikerül a megfelelő mennyiségű terméket felvenni - az összes próbálkozásom kudarcba fulladt ezzel a krémes szemfestékkel. Így a címben feltett kérdésre, mely szerint a Max Factor Excess Shimmer méltó ellenfele-e a Maybelline Color Tattoo-nak az én válaszom az, hogy a Bronze árnyalat biztos, hogy a nyomába sem ér a Maybelline On and on Bronze-ának.

Hiába a szuperkülönleges, hihetetlenül krémes textúra és rendkívül erős pigmentáció, a vele készített sminkek - akár önmagában a termékkel, akár szemhéjpúderek bevonásával készültek - az én szemhéjamon nem hozzák azt a tartósságot, ami ezért a pénzért és ettől a márkától elvárható lenne. Az itt bemutatott árnyalat mellett további 5 szín létezik, és ha jól tudom, Magyaroszágon a teljes kollekcióból 4 árnyalat kapható.

Ár: £7.99-ért vásároltam a Superdrugban.
Magyarországon elérhető: A drogériák Max Factor polcain keressétek őket!
Link a Krémmánián: ITT.
ZsebBoszi Index: 2.5/5



Ha használjátok a terméket, és nem rejtett a szemhéjatok, kérlek mindenképp osszátok meg velem a tapasztalataitokat kommentben, nagyon kíváncsi vagyok, hogy másnak hogy vált be!

Esetleg próbáltátok másik árnyalatát ennek a krémes szemfestéknek?

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi


8 megjegyzés:

  1. Nem kedvelem a krémes szemfestékeket, a por állagúak közelebb állnak hozzám. Nálam a ColorTatoo-k is összegyűrödnek a nap végére, de az, hogy a MF már a sminkelés előtt összeállhat bosszantó tény. Amúgy ilyen az én szemberendezésem, mint a tiéd, éljen a nem teljesen rejtett szemhéj :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is alapként kedvelem főleg a krémes szemfestékeket, por állagú termékekben több a fantázia. Ó, hát örülök, hogy nem egyedül vagyok megáldva ezzel a csodás "szemberendezéssel". :D A legjobban azt szeretem benne, hogy az kipihentségemtől függően változik a rejtettség mértéke... :D

      Törlés
    2. Ó, igen, akár fáradtságmutatóként is alkalmazhatók a szemhéjaink :-)

      Törlés
  2. Nekem a ct is csak szemhéjalappal marad fent, szintén rejtett szemhéj miatt. Esetleg azzal próbáld meg. Kár lenne érte, mert elég szép szín. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, hogy mit csinálok jól (vagy rosszul), de nekem a CT-vel semmi gondom. :D Ebből az Excess Shimmerből momentán túladagolásom van, de később még lehet, hogy kísérletezek vele, köszi a tippet! Tényleg szép szín, de amíg pihen valahol egy eldugott sarokban (ahol nem is látom :D), addig kárpótolom magam hasonló színekkel a palettáimból. ;) :)

      Törlés
  3. Nos, akkor köszönöm a tesztet, mert ennek köszönhetően még véletlenül sem csábulok el erre a termékre :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Your welcome. :D Mostmár a Max Factor is utálni fog engem. Brühühü!

      Törlés