Kihívás ★ ManiCute - Folklór

, , 20 komment
Adjon Isten!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy maréknyi leány, akiket csak úgy hívtak, a ManiCute-os leányok. Ezek a fehérnépek minden második hétfőre együtt díszítették körmeiket előre kifundált cicomával. Erre a hétfőre népi szokás szerint készülődtek, s mivel magam is egy volnék közülük, a mai mesém arról szól, én hogyan öltöztettem díszes ünneplőbe körmeimet.


Kezdetnek nem rossz a mese, de lássuk érdekes-e!

Prológus

A fentieket modern nyelvezetre lefordítva, arról van szó, hogy az a megtiszteltetés ért, hogy a mai hétfőtől kezdve minden második hétfőn a ManiCute-os lánykákkal együtt alkothatok izgalmasabbnál izgalmasabb nail art-okat. :) A tegnapi ünnep jegyében az eheti témánk a folklór volt.


Először amikor megtudtam a heti témát, magamban rávágtam: á, kizárt, hogy bármi érdekessel elő tudjak rukkolni. Aztán egyik pillanatról a másikra felcsendült a fülemben az a bizonyos, gyerekkoromat idéző furulyaszó, a Magyar népmesék főcímzenéje... Tudtam, hogy elvesztem, mert ellentmondást nem tűrően a madarat akartam a körmeimen viszontlátni. :D Persze a többi körmömre is ki kellett találjak valamit, így inspirálódásképpen megnéztem jópár (kalocsai?) piros hímzés mintát.

Forrás: meska.hu, Falma felhasználó


A manikűr

Az elkészült manikűrben végül a hüvelykujjamra került a madárka, a mutató- és középső ujjamra a szívformát idéző levélkék, amik a madárszó mentén szökkentek szárba, végül pedig a gyűrűsujjamon nyílt ki a virág. Hogy a kisujjam se maradjon csupaszon, egy kis rügyecskét ő is kapott, amit ahogy a fenti mintákon is látni lehet, néhány pöttyöcskével szimbolizáltam.




Hogyan készült?

Először is minden körmömre került alaplakk (Eveline 8in1), és két réteg fehér körömlakk (OPI, Alpine Snow - a Barry M, Matt White-ot kispadra küldtem...). Megvártam, amíg teljesen megszárad, majd jött a piros minta. A madarat és a virágot már az előző este elkészítettem. A méretre igazított mintákat kinyomtattam, majd egy genoterm irattartó tasakon (alias irattartó bugyin) megfestettem őket. Ezt az ebben a videóban bemutatott technika szerint tettem: felvittem egy vastag réteg alaplakkot (Sally Hansen, Hard as Nails) a tasakra, majd miután megszáradt, egy fogpiszkálót segítségül hívva, kitöltöttem a virág és madárka körvonalait egy piros lakkal (OPI, What's Your Point-settia?).


A matricák felragasztása előtt felvittem egy vékony réteget a Sally Hansen lakkból a hüvely- és gyűrűsujjamra, amin a minták meg tudtak tapadni. Ezután a mutató- és középső ujjamra ugyancsak fogpiszkálóval festettem meg a levélkéket (szabadkézzel), végül felvittem a pöttyöket a kisujjamra. A kész manikűrt Seche Vite-tel tettem tartóssá. Hogy őszinte legyek, eléggé haragszom magamra, hogy még mindig annyira spúr vagyok, hogy nem szereztem be legalább egy kínai körmös ecsetkészletet - egy normális ecsettel valószínűleg fényévekkel szebbre sikerültek volna azok a levélkék... Most már tudom, hogy a lustaság után a spúrság a kreativitás legfőbb bölcsője. :D (Azért következő hónapban héten beszerzek egy ecsetkészletet, biztos ami biztos! :D)



A fehér lakkról

Mivel ebben a hónapban nem ez az egyetlen magasművészeti alkotás, ami fehér alapot igényel, és a Barry M, Matt White-tal az utolsó körmös produkciónál végleg betelt a pohár, úgy döntöttem, beruházok a sokak által holy grail fehér lakknak tartott OPI, Alpine Snow-ra (most már tudjátok, hova ment el a pénz, amiből ecseteket vehettem volna :D). Hááááááát... Mitagadás, határozottan jobb, mint Barry M-es társa, de még mindig nem vagyok elragadtatva tőle.

Az első réteg foltos, a második réteg pedig a körmöm végénél valahogy nem terül egyenletesen. Két dolgot tartok elképzelhetőnek: 1) minden fehér lakknak megvan a maga betegsége, ahogy azt több helyen is olvasni lehet, 2) olyan trükköt kell bevetni hozzájuk, amire eddig még nem jöttem rá. Szóval ha van valami tippetek, ne tartsátok magatokban! :) Még sok alkalom lesz a hónapban próbálgatni, ha sikerülne megszelídíteni, mindenképpen értesítelek róla titeket!


Szerintetek sikerült a Magyar népmeséket nail artba átültetnem? :D 
Nektek melyik a kedvenc fehér körömlakkotok?

Szálljék házatokra öröm-boldogság! Alászolgálja:

ZsebBoszi

Ui.: Ne felejtsétek megcsodálni a többiek munkáit sem!

20 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az ötlet és a megvalósítás is. Én a Moyra Chantalra teszem a voksom a kedvező ár/érték arány miatt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi! :) Nem olyan sokára hazajutok, megnézem ezt a Moyrát magamnak, ebben az árfekvésben, azt hiszem egy próbát mindenképp megér! Azért még reménykedem, hogy az OPI-omat sikerül "betörni"!

      Törlés
  2. Azt hiszem ugyanabban a mintában gondolkodtunk :D Viszont ügyes vagy hogy a madarat is megfestetted, én arra nem vállalkoztam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A madárkát matricaként készítettem el, nem hiszem, hogy szabad kézzel fel tudtam volna festeni. :D

      Törlés
  3. Nagyon szuper lett a manikűr és üdv a csapatban :) Én szintén Moyra fehér lakkot használok, de nagyon jó az Avon új fehér lakkja is az Iceberg White.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi! :) Örülök, hogy tetszik! Úgy izgultam, hogy milyen lesz a bemutatkozó manim fogadtatása! :D Nagyon örülök, hogy a csapat része lehetek. :3

      Törlés
  4. Nagyon-nagyon cuki, szeretném azt a kismadarat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon orülök, hogy tetszik a madárka. :) Annyi madarat megfestettem gyakorlás céljából! Ha te is szeretnéd elkészíteni, nézd meg a videót, amit az elkészítés leírásában linkeltem. A különbség csak annyi, hogy a videóban látott hóember helyett egy madárkát kell kinyomtatni. :3

      Törlés
  5. Látom a piros-fehér vonal sokunknál előjött. Én jobb híján a sima Lovely fehér lakkját szoktam használni 2-3 rétegben, mikor hogy sikerül :)

    Ja a legfontosabb, nagyon tetszik a manikűröd és még egyszer üdv a csapatban ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is úgy vettem észre, hogy a piros-fehér tarolt ebben a témában. :) Nem sokára megyek Budapestre, majd akkor jól körbenézek lakkügyben is! Köszönöm az ajánlásodat és a többiekét is! :)
      Nagyon örülök, hogy tetszik a manikűr! Megtiszteltetés a csapat tagjának lenni! ^.^

      Törlés
  6. Nagyon tetszik az írásod és bájos a köröm! :)

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy a csapat tagja vagy! :) A manikűr nagyon tetszik, a madárka jól sikerült! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Owww... :$ Köszönöm! Örülök, hogy tetszik a madárka! ^.^

      Törlés
  8. Tetszik! :) Főleg, hogy ilyen letisztult, nincsen agyoncicomázva. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Nagyon örülök, hogy tetszik! Szívesen viseltem is volna, de a jobb kezemmel nem tudtam a levélkéket még így se megformázni, úgyhogy annyiban hagytam a dolgot... :D

      Törlés
  9. Nagyon csinos lett. :) Én sokáig a fehér Moyrát használtam, szeretem is, nyomdázásra például tökéletes. :) Alapnap mostanában a Max Factor fehét lakkját szoktam használni, az is nagyon jó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :3 A Moyra már annyi szavazatot kapott, hogy ha hazakeveredek, tuti lecsapok egyre. :)

      Törlés