Kihívás ★ Szólánc, 5. forduló: Kreativitás

, , 19 komment
Sziasztok!

Elérkezett a Szólánc kihívás soron következő fordulója, melynek én lehettem a háziasszonya. A feladványnak ezúttal K betűvel kellett kezdődnie, melyhez én a kreativitást választottam témaként. 


Ha kíváncsiak vagytok, hogy egy ilyen elvont fogalom hogyan nézhet ki körmökön, olvassatok tovább! :)


Prológus

Bár a Helie által elindított Szólánc körömlakkos kihívás a mai körrel elérte féljubileumát, azért dióhéjban - mint mindig - nagyon röviden összefoglalnám a lényeget: az adott forduló témájának mindig az előző forduló témakörének utolsó betűjével kell kezdődnie. Az előző fordulóban a feladványt bandita dobta fel, melyben "Ajándék" inspirálta manikűröket készítettünk. Bandi legnagyobb örömömre engem kért fel háziasszonykodni erre a körre, és én a (K mint ) "Kreativitás"-sal rukkoltam elő témakörként.

Először azt gondoltam, milyen jó, hogy ilyen marhára egyedi és különleges feladványt sikerült kitalálnom. Aztán mire a lakkozásra került sor, inkább úgy éreztem, hogy ezzel a rettenetesen elvont fogalommal inkább alaposan kibabráltam magammal és vállalkozó kedvű lakkozó társaimmal is... Ám mivel nem abból a fából faragtak, aki könnyen feladja, inkább leültem elmélkedni arról, hogy vajon hogyan nézhet ki a kreativitás.

Nos, mivel nálam a fő kreatív tevékenység manapság a körömdíszítés, így a gondolataim is ekörül kezdtek forogni. Ami a legjobban tetszik nekem a lakkozásban, mint hobbiban, az a színárnyalatok végtelensége és ezeknek beláthatatlan kombinációs lehetősége. Esténként "színes tintákkal lakkokkal álmodom", és színpárosításokkal szórakoztatom magam, máskor pedig hosszú percekig csak gyönyörködöm a lakkos dobozom fölött, egészen amíg egy-egy szín egy manikűr ötletét nem szüli bennem - akkor viszont lakkozni kell. Azonnal. A színek iránti csodálatom és szeretetem már régebben is megvolt: gyerekkoromban arra éreztem ellenállhatatlan vágyat, hogy színesceruzákból és filctollakból birtokoljam a létező összes árnyalatot, egyetemistaként a színes tűfilceket halmoztam, beauty bloggerként pedig a szemhéjpúderekből hajtottam egy lehető legteljesebb színkollekcióra. 

Szóval én biztos vagyok benne, hogyha a kreativitás egy kézzel fogható dolog lenne, színpompás lenne. Aztán arra is gondoltam, hogy a kreativitás hullámzik, és időnként eláraszt, magával ragad, és alámerülök benne. Tehát olyan, mint a tenger. 

Hát ezt próbáltam ma a körmeimen megjeleníteni.

A manikűr

A fentiek értelmében azt hiszem, hogy az elkészült manikűr magáért beszél: színek hullámzó tengere.




Hogyan készült?

Alaplakkoztam, majd egy fehér lakkal készítettem vásznat ennek a színpompás díszítésnek. Ezután a kedvenc technikám alkalmaztam: pacsmagoltam. :) Egy ékalakú sminkszivacs 6 csücskével 6 különböző színt ütögettem fel a körmeimre. Ügyeltem rá, hogy inkább hosszanti irányba elnyúlt pacákat képezzek, hogy a színkavalkád valamennyire passzoljon a hullámos nyomdamintához.


A halványabb színeken 2-3-szor is átmenetem, amíg a kellő intenzitást el nem értem. Ezután fedőlakk következezett, ami a még nedves festékeket segített még jobban egybemosni. Az átlátszó réteg teljes száradása után fekete nyomdalakkal felnyomdáztam a hullámos mintát. Végezetül egy alapos takarítást követően, még egy réteg fedőlakkal zártam a manikűrt. Mint mindig, a felhasznált termékeket a bejegyzés legvégén megtaláljátok! ;)


Számotokra mit jelent a kreativitás? :)

Színpompás napot kívánok:

Andi

Ui.: A kreativtás további értelmezései a többieknél:



Felhasznált termékek: Barry M Supermani (alaplakk), Essence Wild White Ways (fehér), Barry M Pomegranate (bogyós piros), Barry M Mango (narancs), Moyra SP. 12 (sárga), Kiko 343 (zöld), Kiko 295 (kék), Kiko 332 (ibolya), MoYou fekete nyomdalakk, Bundle Monster BM-XL213 nyomdalemez, China Glaze Everglaze Active Top Coat (fedőlakk).

19 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon jó, vidám manikűr, az embernek lakkozni támad kedve tőle :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, ha ilyen hatással volt rád a manikűr! :D

      Törlés
  2. Nagyon szép lett! És érdekes a bevezető hozzá. Bennem az volt,mikor készültem, hogy próbáljak minél egyedibbet es olyat, amit még nem készítettem. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :) Ahányan vagyunk, annyiféleképpen gondolkodunk! Nekem a te megközelítésed is nagyon tetszett!

      Törlés
  3. Annyira hasonlóan gondolkodtunk erről a témáról, hogy az hátborzongató! :D
    Ugyanezt éreztem, láttam magam előtt, csak a választott technika volt más. A manid meg olyan szép, hogy a szemem folyik kifele tőle! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon megmelengette a szívem! :) Telepátia a virtuális téren keresztül???!!! :D:D:D Köszönöm a kedves kommentet! :)

      Törlés
  4. Elképesztően gyönyörű lett!

    VálaszTörlés
  5. Csodaszép! Nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  6. úristen, ezt a manit nekem is meg kell alkotnom tavasszal, gyönyörű! *.* nagyon bejön!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik! Várom az újraalkotott verziót! ;)

      Törlés
  7. Nagyon jól néz ki, igazán visszaadja a témát! :)

    VálaszTörlés