Kihívás ★ Manikűrvadász 37. - karácsonyi forduló

, , 12 komment
Sziasztok!

Rövid időn belül a Manikűrvadász újabb fordulójához érkeztünk - bizony, ez a karácsonyi Manikűrvadász! :) Ha kíváncsiak vagytok, áldozatom mindennapi viseletre szánt manikűrjét hogyan álmodtam újra karácsonyi pompában, olvassátok tovább! ;)



Prológus

Akik követik a Manikűrvadászt, azoknak bizonyára nem újdonság, hogy a karácsonyi fordulóban - ahogy a felvezetésben is olvashattátok - van egy extra csavar: a kiszemelt manikűr karácsonyiasítása. Én ebben a körben ismét Elzát kaptam, akiről már ódát zengtem a korábbi fordulóra írt bejegyzésemben. Tudvalevő, hogy Elzánál vadászni már önmagában is kihívás, hiszen egyedi és részletgazdag szabadkezi munkáit igen nehéz utánozni. És akkor ebben a fordulóban nemcsak a "másolást" kellett teljesíteni, hanem még a karácsonyizálást is - lehetőleg úgy, hogy Elza-drága ne akarja magát megöngyilkolni, amikor meglátja, mit műveltem a díszítésével. :D Ám egy másodpercig sem szegte kedvem a nehéz feladat, sőt! Kifejezetten örültem neki, mert így gyakorolhatom a szabadkezi festegetést, mely technikát előszerettetel szorítok háttérbe a nyomdázás javára... :D

Hosszas gondolkodás, és Elza Insta fiókjának alapos átböngészése után az alábbi "bogyós" manikűrre esett a választásom:

Eredeti manikűr: ITT

A manikűr

Elza neon kiskertjében két dolog nem volt karácsonyi: a színkompozíció és a középső ujjának körmét díszítő virágos motívum. A saját verziómban eme karácsonyiatlanságokat javítottam. Fehéret, pirosat és zöldet választottam a fő irányvonalnak, illetve egy mikulásvirágot álmodtam meg Elza virágjának helyére.




Hogyan készült?

Mivel egy szabadkézzel festett manikűrről van szó, elég egyértelmű a dolog, de a rend kedvéért essen pár szó a munkálatokról! Természetesen, szokásomhoz híven először alaplakkoztam, majd felvittem a díszítések fehér és piros alapját. Nem tudom, hogy mennyire látszik, de a gyűrűsujjamon az eredeti manikűrhöz hasonlóan, próbáltam egy kicsit megbolondítani az egyszerű piros alapot, ezért random rászivacsoztam egy kevés arany lakkot.


A díszített körmeimen a fehér alpra először fedőlakkot vittem, amit megvártam, míg alaposan megszáradt. Ezután láttam neki a minták megfestésének. A szárakat és körvonalakat extra vékony ecsettel, fekete akril festékkel festettem meg, a bogyókat pedig pontozóval vittem fel. A díszítésnek adtam legalább 20 perc száradási időt, hogy a fedőlakkal ne kenjem el a bogyókat. A felhasznált termékek pontos listáját a bejegyzés végén találjátok!


Remélem, a manikűr elnyeri a tetszéseteket! :)

Kellemes ünnepeket kívánok és nagyon boldog új évet:

Andi

Felhasznált termékek: Barry M Super Mani (alaplakk), Picture Polish Haven (fehér alap), Picture Polish Bridget (piros alap + díszítés), Picture Polish Mossy (zöld bogyók), Cirque Garnet (vörös, mikulásvirág alsó szirmai), Colors by Llarowe Hot Buttered Rum (arany), China Glaze Everglaze Active Top Coat.

Ui.: A karácsonyi ünneplés folytatódik a többi résztvevőnél:

12 megjegyzés:

  1. Nem spilázom túl, képzelj ide egy rakat nem öngyilok szívecskét! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dejó! Itt is mondom, hogy nagyon örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  2. Igazán karácsonyi hangulatú lett, nekem tetszik :)
    Boldog karácsonyt Andi!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, sikerült a "karácsonyizálás"! :D Neked is boldog karácsonyt! (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy így látod! :) Köszi szépen! ^.^

      Törlés
  4. nagyon jól sikerült karácsonyiasítani :D szuper lett! :)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű mind a kettő :) <3

    VálaszTörlés