Boszi alkot ★ "Csillagos égbolt" szemsmink

, , 9 komment
Sziasztok!

A hétvégén egy jelmezbálba voltam hivatalos, így kihagyhatatlan lehetőségem nyílt egy vagány smink elkészítésére - mitöbb, viselésére is! :) A partira a "csillagos égboltnak" öltöztem, és a sminkemet is pontosan ehhez a csillagos sötétséghez igazítottam. Ezt szeretném ma megmutatni nektek!


Glitter hegyekre felkészülni! :D

Prológus

Szóval az úgy volt a blogtervezet szerint (bizony, ilyen is van ám :D), hogy mára egy popart stílusban készült manikűrt virítok, Timi körmös kihívására, amiről aztán (a kétszemközti blogértekezleten, ugye) meggyőztem magam, hogy mégsem olyan jó ötlet. Az első érv, hogy a manikűrt, amit most viselek, még nem szeretném lemosni. A második érv, hogy került egy ennél sokkal izgalmasabb téma!

Történt ugyanis, hogy egyik barátném a szülinapjára jelmezbált szervezett, melynek tematikájául az űrt választotta, vagyis mindeki valami űrrel kapcsolatos dolognak öltözött (voltak űrlények, komplett naprendszerek, és egy kisebb flotta is összeverődött a Star Trek legénységéből). ZsebVarázsló ragaszkodott hozzá, hogy Leia hercegnőnek öltözzek, de miután kiderült, hogy azt már valaki  lestoppolta, továbbá megállapítást nyert, hogy a briós frizkós űrlédi sminkje amúgy is tök tré, úgy döntöttem, hogy a csillagos égboltnak öltözöm. 

Ezen a ponton meghallottam a csillám pónik alakú glitterek és a műszempilla hívószavát, és a jelmezbál mintegy sminkes kihívássá avanzsált előttem egy szempillantás alatt. :) Persze azért jelmez is "készült", egy fekete ruhámra felragasztottam 200 darab aranycsillag matricát. :D Ez nagyon soknak hangzik, de a sminket még így is kétszer annyi időbe telt elkészíteni, mint a jelmezt. Szerintem ez a gombhoz kabátot tipikus esete. :D No lássuk, mit alkottam! 


A smink

Szóval a sötét éjszaka és a csillagok találkozásából egy füstös, csillámos, asszimetrikus smink készült, csillag alakú glitterekkel felturbózva. Eredetileg csak az egyik oldalra szerettem volna csillagokat ragasztani (arra az oldalra, ahova a sok csillag került), de nem bírtam megállni, hogy a másik oldalra is tegyek egyet-kettőt (hármat :D).  Előre is elnézést kérek, de a fotók minősége sajnos nem lett éppen hájkvaliti, mivel az előszobai fehér spot világításnál készültek, nem természetes fénynél.

A banyapöttyöm debütálása a blogon... Mit tegyek, végtére is Boszi vagyok. :)





Hogyan készült?


1. A tökéletes forma
Hogy a smink széle szép éles legyen, vezetővonalként celluxot ragasztottam a külső szemzugomtól a szemöldököm csücskéig. A celluxot párszor lehúztam a kezemen, mielőtt felragasztottam az arcomra, hogy az eltávolításkor ne húzza a szemkörüli érzékeny, vékony bőrt.

2. Az alapszínek felvitele
Alapként egy fekete és egy pezsgőszínű krémes ceruzát használtam. A pezsgőszínűből a mozgó szemhéjam belső felére került, míg a feketéből a külső felére. Amennyire a termékek hagyták magukat, elmostam az éles széleket egy pufi ecsettel. Hogy a fekete szín igazán füstös legyen egy pici satírozó ecsetre fekete szemhéjpúdert vettem fel, és elkezdtem eldolgozni a színt felfelé, illetve a szemöldököm csücske felé söprögetve (a celluxcsík mentén) szépen "cicásítottam" is a smink formáját.


3. Még több füst
Hogy a fekete festék és a (később világosított) szemöldökcsontom között szép legyen az átmenet, ugyanazzal a pufi ecsettel, mint az előbb egy barna szemhéjpúderrel mostam el a smink szélét - lényegében ez a szín került a mélyítő vonalamba. Ezt a színt (épp csak annyit, ami az ecseten maradt a többi terület árnyalása után) finoman elvittem egészen az orrnyergemig, hogy igazán mély, drámai tekintetet kapjak.

4. A csillámpóni rész
Egy csillámos tussal kifestettem a mozgó szemhéjamnak azt a részét, ahova a pezsgő színű ceruzával alapoztam. Mivel a csillámos tus nem szereti, ha satírozzák, így akarva akaratlaul is egy félig-meddig cut-crease-t kaptam - vagyis a mozgó szemhéjam csillámos része átmenet nélkül különül el a fölötte levő nem mozgó résztől. Még ha nem is tökéletes a "levágás" (a cut) ahhoz, hogy valódi cut crease legyen, nekem nagyon megtetszett, úgyhogy nem bántottam a dolgot. Oldalirányba viszont próbáltam kicsit söprögetni a csillámot - azt mindenki saját megítélésre bízom, hogy ez mennyire volt sikeres próbálkozás. :D


5. Tusvonalmutatvány 1.
Ennek a sminknek elmaradhatatlan része volt egy vastag, igéző felső és (bizony-bizony) alsó tusvonal. Mivel a cellux még mindig rajtam volt, a forma miatt nem kellett különösebben aggódnom. Egy géles fekete tussal, a hozzá való ecsettel meghúztam a farkinca vonalát a cellux mentén, majd a végét összekötöttem a belső szemzugommal. Az így kapott kis háromszöget kitöltöttem, és már meg is volt a drámai macskás tusvonalam. Tudom, hogy nem tökéletes az a nyomi vonal a szemhéjam kis barázdái miatt, de a bénaságomhoz mérten ez számomra maga a tökély. :D 

6. Tusvonalmutatvány 2.
Lehúztam a celluxot, aztán nekirugaszkodtam az alsó tusvonalnak. Itt lényegében húztam egy fekete vonalat a külső szemzugomból közvetlenül az alsó szempillatő alatt, majd valahol a szempillatő felénél a vonalat kissé lefelé irányítottam, hogy maradjon egy kis üresen maradt rész a fekete tus és a szempillatő között. Mivel a kapott vonal távol állt a tökéletességtől, és ez elvégre is egy füstös smink, egy ceruza ecsettel finoman elmaszatoltam a kapott vonalat. Végül az üresen maradt részt a csillámos tussal töltöttem ki, és összekötöttem a belső szemzugommal - így a belső szemzugomban találkozott a felső és az alsó csillám(póni) rész.

Ha ez mind a saját pillám lenne, a legboldogabb nő lennék a Föld színén. :D


Ezután megvacsoráztam.


7. Dráma a köbön
Az alsó vízvonalam (a belső negyed kivételével) a géles tussal húztam ki, a felső vízvonalam pedig a krémes fekete ceruzával. Ezután méretre igazítottam a műszempillát (levágtam a belső részéből fél centit, mert túl nagy volt a szememre), és a hozzá kapott ragasztóval felragasztottam. Hogy a természetes pilláim ne legyenek feltűnőek alatta, miután a ragasztó megszáradt, szempillaspirállal megfestettem a szempilláim tövét, mintegy hozzáfésülve őket a műszempillához.

8. Fényesítés
Hogy ne csússzon el a smink túlzottan sötétbe, egészséges mennyiségű highlighter is került a belső szemzugba, illetve a szemöldökcsontra - ehhez egy kicsi szemhéjpúderpaletta legvilágosabb, arany fényű árnyalatát használtam. (Ez talán a legelső, mindkét szemem egyszerre mutató fotón látszik a legjobban.)

9. Csillagok (háborúja)
Miután az arcom többi része is kellő sminkdózist kapott, és némi csinosítgatás után a szemöldökrendőrséget is elhárítottam, jöhettek a csillagok. A bal szemem alatt nem volt koncepció a csillagok elhelyezésére, érzés szerint pakoltam fel őket. Pöttyintettem egy kicsit a szempillaragasztóból a szimpatikus területre, majd egy ceruza hegyével felvettem egy csillagocskát, és a ragasztóba nyomtam. A másik oldalon ugyanezzel a technikával ragasztottam fel a csillagokat a szemöldököm alá.


És végre-valahára készen lett a nagy mű! :D Hogy is mondjam... Ezt még leírni is hosszú volt. :D Ám az tény, hogy ritkán adódik lehetőségem rá, hogy ilyen dögös sminket vislejek, így a munka minden perce megérte!


A szemsminkhez felhasznált termékek:

  • Bourjois Colorband ceruzák (pezsgőszínű és fekete)
  • Sleek Ultra Mattes V2 paletta (Noir: fekete, Paper Bag: barna)
  • Collection csillámos tus, Funk árnyalatban
  • Maybelline géles tus
  • Maybelline Big Eyes szemhéjpúder quad, Luminous Brown
    (legvilágosabb árnyalat)
  • Eylure műszempilla, No. 121
  • Maybelline Lash Sensational szempillaspirál
  • AppleJack csillag alakú glitter



Remélem, nektek is tetszik a smink, én nagyon szerettem viselni! :) 
Ti utoljára mikor voltatok jelmezbálban és minek öltöztetek?

Legyen csodaszép napotok:

ZsebBoszi

  

9 megjegyzés:

  1. Óó de szép, Kat von D jutott eszembe a sminkről :) gyönyörű képeket készítettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, köszi, ez igazán nagy bók! :) Örülök, hogy tetszenek a képek, de szerintem természetes nappali fénynél még jobban sikerülhettek volna... :)

      Törlés
  2. Nagyon szép lett. :) Tényleg dögös lett a végeredmény. :)

    VálaszTörlés
  3. Wow, le a kalappal, nagyon jó lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is rögtön Kate jutott eszembe, nagyon bejön!

    VálaszTörlés