BosziTeszt ★ Maybelline Lash Sensational szempillaspirál - Több szempilla műszempilla nélkül?

, , 2 komment
Sziasztok!

A miértjét egyelőre nem sikerült megfejtenem, mindenesetre tény, hogy a brit drogériákat január eleje óta elárasztották a vadiúj szempillaspirálok. Ezek között mindenképpen említésre méltó a L'oreal Miss Manga Punky-ja, a Rimmel Xxtreme spirálja és mai tesztünk alanya is, a Maybelline Lash Sensational. Engem bevallom, az elegáns csomagolása vonzott be. Ám, ami igazán különlegessé teszi ezt a darabot az az, hogy a pilláink megsokszorosítását ígéri!


Vajon tényleg működik? Lássuk!


Prológus

Pedig próbáltam erős lenni! Szám szerint 6, azaz HAT spirálom volt itthon nyitva + 2 bontatlanul (klinikai eset vagyok, ez már biztos), amikor elkezdődött a spirálok inváziója itt, a UK-ben. Január közepéig álltam is a sarat. A Miss Manga Punky a képek alapján "divat" címszó alatt gyárt instant póklábakat, a Rimmel Xxtreme spiráljának a csomagolásánál ordenárébbat pedig ritkán látni. Így ezekről úgy ahogy le tudtam mondani.

Balra a L'oreal Miss Manga Punky póklábai, jobbra a Rimmel Xxtreme eXxtra ronda csomagolása
(Forrás: L'Oreal és Rimmel)

Amikor viszont megláttam a Lash Sensational csodás, selymes rózsaszín csomagolását, és izgalmas kis keféjét, megremegett a térdem. "Két spirálom már úgyis megindult az örök beszáradt vadászmezők felé" - mondtam magamban, és azzal a lendülettel már jött is velem - a kis ocsmányka csomagolású Rimmellel együtt, mivelhogy őkegyelme ellenállhatatlan bevezető árban volt. :D


Mit ígér?

Ez a spirál, ahogy azt a bevezetőben is említettem, nem kevesebbet ígér, mint a szempillák megsokszorosítását. Amikor ezt olvastam, fel is horkantam magamban a röhögéstől, hogy vajon ilyen hülyeséget ki vesz be, de amikor először felkentem, bizony ráfagyott a mosoly az arcomra a döbbenettől! Emellett a márka brit honlapja a "a legfeketébb fekete" pillákkal kecsegtet köszönhetően a "folyékony tinta" formulának. (Amúgy milyen a tinta, ha nem folyékony? :D)


A trutyi - álá festék

Hát nem gondoltam volna, hogy ilyet egyszer leírok, de ez a festék tényleg feketébbnek tűnik a feketénél. Ami az állagát illeti, az is nagyon pozitív meglepetés volt. Gyakori problémám a szempillaspirálokkal, hogy a bontáskor túlzottan folyósak, és megregulázhatatlanul tapasztják össze a pillákat (ahogy ezt előző spiráltesztalyomnál is tapasztaltam). Épp azon filozofáltam, hogy vajon miért nem lehet olyan festéket gyártani, amit nem kell egy hónapra száradni hagyni, hogy használható legyen, amikor jött ez a csoda: már bontáskor is tökéletes az állaga!


A kefe

Egy két oldalú kefével érkezik a drága, mindkét oldalon sűrű sörtékkel, ami már önmagában garantálja a csomómentes pillákat. A kefe egyik felén szinte egy egyenes felületen apró-kicsi sörtécskék vannak, amik arra szolgálnak, hogy a legkisebb szempillákat is elkapják. A másik, domború oldalon a sörték hosszabbak, és valamivel ritkásabban állnak. Rendeltetésük szerint ezek a sörték végzik a dúsítást.


Bevetésen

A festék felkenésétől - mint azt már kitalálhattátok - el vagyok ájulva. Valami gyönyörűen szétválasztja a pillákat! A Maybelline azt állítja, azért sokszorozódnak meg látszólag a pilláink, mert a "láthatatlan" pillákat is befesti a kefe sűrűbb fele. Szerintem viszont egyszerűen arról van szó, hogy a szétválasztás majd a dúsítás annyira hatékony, hogy tényleg úgy tűnik, mintha több szempillánk lenne.

A dúsítás mellett a spirál hosszabbításban is jól remekel. Göndörítés terén nem tudok nyilatkozni, mert én mindig használom a szempillagöndörítőm. Annyit azonban elmondhatok, hogy az így nyert göndörséget megtartja a nap végéig! Egyébként teljesen mindegy, hogy a kefe melyik felét használjátok először, a végeremdény ugyanolyan szép lesz. :)

Wow-effektus a köbön!

A teszthét alatt szándékosan nézegettem a szemem a nap folyamán, hogy a spirál hogy tartja magát, és azt kell mondanom, 8 órával a felrakás után még simán a helyén van. Jó, persze nem pont ugyanolyan, mint a reggeli felkenéskor, de még mindig nagyon-nagyon szépen mutat a pillákon. Nagy örömmel tapasztaltam azt is, hogy nem potyog a festék (10 órával a felkenés után két pindur morzsát láttam ma, de ez volt a maximum), és nem keni össze a szemöldökcsontomat sem.

Valószínűleg a speckó formula miatt a lemosás talán egy árnyalatnyival macerásabb, mint egy átlag spirálnál, de ha van kicsivel több türelmünk, micellás vízzel szépen el lehet távolítani. Egyetlen félelmem a jövőre nézve hogy a "már most" tökéletes festék nehogy hamarabb beszáradjon, mint egy hígabbnak induló társa. Ha ilyesmi bekövetkezne, mindenképpen update-elem a posztot!

Összegzés

Bevállalom. Ennek a kicsikének megadom az öt csillagot, és ezzel együtt a "Valódi Boszorkányság!" minősítést. A szépséges csomagolás tökéletes állagú formulát rejt, melynek felvitele abszolúte csomómentes. Ez a szempillaspirál az utolsó szálig szétválasztja a szempillákat, dúsít és hosszabbít, ráadásul hosszan megtartja a pillák göndörségét. Létezik ilyen? Létezik: egy termék, ami az utolsó szóig betartja, amit ígér. Többet nincs mit mondanom.

Ár: £7.99-ért vettem a Superdrugban (UK). (Kész szerencse, hogy a vásárlást követő héten £4.99-re árazták le a Bootsban... D'oh.)
Magyarországon kapható: eszerint a cikk szerint a spirál már megérkezett Magyarországra is, úgyhogy legyetek résen! :)
ZsebBoszi Index: 5/5


Ki fogjátok próbálni ezt a spirált? :) Nektek melyik a kedvenc szempillaspirálotok?

Legyen szép napotok:

ZsebBoszi

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jónak néz ki, de nálam is több bontott spirál van, így ellent kell állnom. :( Legalább egy fogyna már el. :D

    VálaszTörlés
  2. Szeretném, ha valami okos tanáccsal tudnék szolgálni a spirálok gyorsabb elfogyasztására, de ezen téren én is komoly segítségre szorulok. :D Szerintem egyébként a spirál az állandó kollekció része, így biztos még a polcokon lesz, amikor majd felszabadul egy kis hely a gyűjteményedben. :)

    VálaszTörlés