BosziTeszt ★ F.U.N. Lacquer Unconditional Love - Feltétel nélküli szerelem?

, , 4 komment
Sziasztok!

Bár mára egy sminket ígértem, úgy éreztem, nem hagyhatom poszt nélkül ezen a héten sem körömlakk-kedvelő társaimat. :) (Ne aggódjatok, kedves sminkkedvelő olvasóim, jövő szerda magasságában nektek kedvezek, ígérem!) A Nailland választékában két hete jelent meg egy új, sokak által várva-várt márka, a F.U.N. Lacquer. Én mindeddig nem hallottam róla, de amikor megláttam a kínálatot, azonnal felmértem a terepet a UK-ban, és nem kellett csalódnom! Ma kutatásom gyümölcsét szeretném bemutatni nektek, a F.U.N. Lacquer Unconditional Love árnyalatát, a Love Collection, limitált kiadás becses darabját.


Hogy feltétel nélkül szeretem-e? Az máris kiderül! :)

Prológus

Annak, aki esetleg még nem tudta volna, a F.U.N. a Fabulosly Unique Nail rövidítése, vagyis a márka már a nevében is F.U.N. Lacquer-eket, azaz "mesésen egyedi körömlakkokat" ígér. Ha szántok időt a márka honlapjának átböngészésére, egy szempillantás alatt látni fogjátok, hogy ez a márkanév igencsak találó. :)

Amikor a brit viszonteladó honlapjára bukkantam (Rainbow Connection), a bőség zavarában hiretelen nem is tudtam, hogy mit válasszak. :D Sajnos a lakkok itt sem olcsóbbak, mint otthon, ezért egyetlen példányra szorítkoztam, mely pár álmatlan éjszaka után mai tesztünk alanya, az Unconditional Love lett. Mikor az árakat szerettem volna összehasonlítani a Nailland webshopjával, akkor vettem csak észre, hogy sikerült egy olyan árnyalatot kiválasztanom, aminek otthon csak a holografikus változata elérhető. Szóval, a mai főszereplő még a unique-nál is unique-abb. ;)  


Szvaccsok

Az üveg egy csodálatos multikróm tüneményt rejt, mely a megvilágítás szögétől és színétől függően bíboros lilában, rézben-aranyban, zöldben-sárgában pompázik. Olyannyira szemet gyönyörködtető, hogy a nap folyamán többször is azon kapom magam, hogy már hosszú percek óta a színek változását bámulom, ahogy mozgatom az ujjaim. :D Az alábbi szvaccsocskák (újabb csodás szó :D) fekete alappal készültek, melyre egy rétegben vittem fel a F.U.N. lakkot, valamint egy réteg fedőlakkot mindennek a tetejére. (A következő három fotó természetes fénynél készült.)





Bevetésen

Bár a honlapon azt ígérik, nem kell a lakkok alá semmilyen alapozás, sajnos ez nem telejesen állja meg a helyét - kivéve persze, ha nem bánod, hogy egy alkalommal legalább 3 réteget kensz fel a 4500 Ft-os lakkodból. Bár a legutóbbi piCture pOlish tesztemnél ezt nehezményeztem, itt a különbség annyi, hogy fekete alapon egy réteg ebből a csodából tökéletesen elég, hogy az üvegben pompázó színt láthassuk viszont a körmeinken. Vagyis összességében ugyanannyi réteget visel az ember lánya a körmein, mint egy átlagos egyszínű manikűrnél. Kipróbáltam bogyós színű alapon (China Glaze, Purr-fect Plum) is a lakkot, abban a hiszemben, hogy az majd jobban kidobja a lilás-bogyós színt, de nagyjából semmiféle különbséget nem látni a fekete alaphoz képest.

A valóságban a 3 réteg alap nélkül ennél valamivel vérszegényebben néz ki.

Egy apró mozdulat is elég a színváltáshoz - itt éppen fehér fény mellett.

Ami magát a felvitelt illeti, a lakk kitűnő állaga problémamentes applikációt tesz lehetővé, a körmökön szépen terül, az eredmény szép és egyenletes lesz. A lakk egy kisebb méretű lapos ecsettel érkezik, nekem jól kézre esett, könnyen ment vele a pingálás. :) A száradási idő teljesen átlagos. A manikűr nemcsak kivételesen különleges lesz, hanem tartós is (alaplakk-fedőlakk felállásban legalábbis), 4 nappal a felkenés után még szinte teljesen tökéletes, a széleken való kopástól eltekintve, lepattogásnak a jelét sem tapasztaltam. ... Hát nem lepattan a hüvelykujjamon a körmöm sarkánál, míg a táskámban matatok?! De az összes többi körmöm szép, és már úgyis lemostam volna, úgyhogy megbocsátom ezt neki. :)


Bizony, nem tévedés, még mindig ugyanaz a lakk - itt éppen sárga fénynél.



Összegzés

Nem kevés pénzért ugyan, de ezzel a lakkal gyűjteményünk valódi különlegességgel gazdagodhat. A multikróm színorgia mellett, ez a darab mindennek eleget tesz, ami egy lakktól elvárható: kiváló állag, problémamentes felvitel, kellően tartós lakkozás. A pontozásnál a Solar Flare tesztje járt az eszemben, és az, hogy hogyan magyarázom meg, hogy ez a lakk 5-öst (és Valódi Boszorkányság minősítést), a Solar Flare meg csak 4-est kapott. A plusz 1 pont egyik felét azért adom neki, mert egy rétegben is csodálatos a fekete alaplakk fölött, nem kell egy extra réteg lakkot beiktatnom a szokásos manikűr rutinomba. A másik fél pont azért jár neki mert a színkompozíció, ami ebben a lakkban lakozik, engem menthetetlenül - és feltétel nélkül - szíven talált. :D

Ár: £10.50-ért rendeltem a Rainbow Connection-ről
Magyarországon elérhető: A Nailland-ben holografikus változata kapható 4490 Ft-ért.
ZsebBoszi Index: 5/5



Hogy tetszik nektek ez a lakkocska? Van már F.U.N. Lacquer a gyűjte-ményetekben? Esetleg tervben van egy-egy árnyalat beszerzése? :)

Legyen szépséges napotok:

ZsebBoszi



Psszt! Ebből a lakkból kettőt vettem... Nyereményjátékot szimatolok! ;)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lakk! Nekem az Eternal love (H) és a King van, de úton van felém az Anna és félek a Queen is meglesz előbb, vagy utóbb! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magam sem értem, hogy tudtam olyan erős maradni, hogy csak egyet rendeltem be. :D

      Törlés
  2. Nekem az Essence Chic Reloaded-ot juttatja eszembe, azon kevés ilyen típusú lakkok egyikét, amelyet el bírok viselni magamon :-D Ha gondolod, 13-án elviszem egy mintapálcán felkenve, hogy egymás mellé tud tenni őket, hogy mennyire hasonlítanak. Mondjuk ez önös érdek is, mert nagyon érdekelne :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszem! :D Csak aztán nehogy elszégyelljem magam, hogy az Essence lakk full ugyanúgy néz ki, én meg megvettem ezt ötször annyiért. :D

      Törlés