Boszi alkot ★ Smink a Sleek Del Mar Volume II palettával

, , 8 komment
Sziasztok!

A héten a ManiCute és A tavasz színei kihívás miatt erős túlsúlyba kerültek a körmös bejegyzések. Ennek ellensúlyozására mára egy nyárhivogató sminkkel készültem, melyhez a Sleek legújabb palettáját, a Del Mar Volume II-t használtam. Ma csak a sminket és elkészítését mutatom meg nektek, a komplett palettatesztet későbbre tartogatom. ;)


Ha kíváncsiak vagytok, mit alkottam, olvassatok tovább! :)

Prológus

Mint azt a múlt vasárnapi kis bejelentkezésemben is említettem, momentán külföldön vagyok munkaügyben, és mivel egy kéthetes dologról van szó, igencsak előre kellett dolgoznom a blogon. Már 100 éve kikerült a mai paletta I-es számú tesójával készült smink, ahol elhúztam előttetek a mézes madzagot a II-es paletta tesztjével kapcsolatban. Szerettem is volna egy full-extrás tesztet a hétre, de idő hiányában most csak egy sminkre futotta. Ígérem, hogy a teszt is érkezik hamarosan! :) Addig is legeltessétek a szemetek a csodás színeken és a dobozka szépséges dizájnján:



A smink

A mai "alkotás" nem éppen egy mindennapi viselet, viszont azt sem lehet ráfogni, hogy egy kiköpött papagájsmink. Én egy balcsis kerti sütögetős estére tudom elképzelni, egészséges bronzosítással az arcon és nude ajkakkal. :)




Hogyan készült?


1. Az alap
A szemsminknek alaposan megágyaztam. Először szemhéjbázist vittem fel, melyet az ujjammal dolgoztam el, majd egy fehér krémes szemceruzával satíroztam be a mozgó szemhéjam, ami a színek élénkségét jobban kidobja. Éppen ezért az alapból és a fehér szemceruzából az alsó szempillasorom tövéhez is került.

2. Alapszínek
A történetet a citromsárga (Ibiza Rocks) szemhéjpúderrel kezdtem, melyet az egész mozgó szemhéjamra felvittem. Ezután egy lapos, tömött ecsettel a szemhéjam külső harmadára a korall színű árnyalatból vittem (San Antonio), és egy pufi ecsettel elkezdtem satírozni. Nem csak a sárgával szerettem volna szép átmenetet képezni, hanem egy korall színű árnyékot képzeltem el a mozgóbszemhéjam fölött. Ez utóbbi érdekében a pufi ecsettel a mélyítővonalba söprögettem a San Antoniót. Hogy a kívánt színintenzitást elérjem, a színt fokozatosan építettem fel.


3. Mélyítés
A tekintetemnek úgy adtam mélységet, hogy egy kisfejű pufi ecsettel a paletta legsötétebb árnyalatával (Siesta) a külső V-be mentem, és a színt a mélyítővonalon is végig satíroztam. A műveletet addig ismételgettem, amíg az árnyék kellően sötét nem lett a kérdéses területeken.

4. Az alsó szempillatő
Az alsó szempillasor tövéhez a belső részre a mozgó szemhéjhoz hasonlóan a sárga árnyalat került, majd kívülre a sötét türkízből (Ocean Beach) vittem fel egy ceruzaecset segítségével. Mivel egy zöldesebb vonalat képzeltem el a szemem ezen részén, a sötét türkíz vonalon átmentem a sötétzöld árnyalattal is (Pure Vida). Hogy a smink ne essen nagyon szét, a sötétbarna árnyalatból vittem az alsó szempillasor legkülső szélére, mintegy összekötve a mozgó szemhéjammal. Ezt az összeköttetést erősítendő, a zöld szemhéjpúdert, ami a ceruzaecseten maradt, a külső V-be vittem.


5. Az utolsó simítások
A belső szemzugomba az ujjammal ütögettem fel az arany szemhéjpúderből (Zoola), hogy egy kis fényt kapjon ez a rész. Ezután a mozgó szemhéjamra egy közepesen vastag tusvonalat rajzoltam egy filces tus segítségével, az alsó és felső vízvonalam pedig fekete szemceruzával húztam ki. Szerettem volna hangsúlyos pillákat, de a műszempillákat kicsit soknak tartottam. Így a göndörítés után először egy réteg dúsító szempillaspirál került fel, majd a hatást egy réteg hosszabbító spirállal fokoztam - az alsó pillasoromra csak a hosszabbító spirálból vittem egy réteget.


A smink ezennel el is készült! :) A szemöldökcsontom fényesítéséről menetrendszerűen megfeledkeztem, ezt ti nyugodtan pótoljátok, illetve ne feldkezzetek el a szem alatti terület korrigálásáról, hogy a szemsmink igazán szépen mutasson!


Használt termékek:




Remélem, a smink elnyerte a tetszéseteket! ^.^
Ti milyen színekkel kísérleteztek a nyáron? 

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép. Hiába élénk a szín ez hétköznap is hordható. A szemed még mindig szép:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy igazad van, bár szerintem igazából mindenkinek az ízlésétől függ, hogy mit pakol fel magára hétköznapokon. :) Nagyon örülök, hogy tetszik a smink és köszi a bókot a szememre! ^.^

      Törlés
  2. Olyan szépen sminkelsz! Imádom az egészet! Gyönyörű ez a paletta! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy! :) <3 Hát igyekszem nagyon. Annyi palettát halmoztam fel az elmúlt másfél-két évben, hogy annyival tartozom magamnak, hogyha nem is tudom mindegyiket minden nap használni, legalább amikor rajtam vannak, próbáljam meg a legtöbbet kihozni belőlük. :D Persze bőven van még hova fejlődni, de türelmesen gyakorolgatok, amikor csak tehetem. :) A paletta tényleg szépséges, alig várom, hogy hazajussak hozzá, és még játsszak vele egy kicsit a végső nagy tesztbejegyzés előtt! ;)

      Törlés
  3. Alulról a harmadik kép zseniális!!! A smink is szép, de az a kép a kedvencem a bejegyzésből :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Néha elkapnak ilyen művészi hullámok, és akkor kipróbálok új fotózási szögeket. Időnként elkapok egy-egy jó beállítást, de ahhoz kell lőni legalább 20 pocsékat előbb. :D

      Törlés