BosziTeszt ★ Maybelline The Nudes - Az okos paletta

, , 4 komment
Sziasztok!

A Maybelline természetes színeit tartalmazó palettája már 2014 júniusa óta elérhető az amerikai drogériákban, és sokan már azóta csorgatjuk a nyálunk utána. Mindannyiunk legnagyobb örömére, hosszú várakozás után a The Nudes szemhéjpúder-paletta végre Európában is megkezdte hódítását. A hónapban nem csak a magyar boltok polcaira került ki, de elfoglalták helyüket a brit Bootsokban és Superdrugokban is. Így én is könnyűszerrel hozzájuthattam, nem kellett kivárnom, míg újra hazamegyek. :)


A rengeteg mostanában megjelent teszt után most következzen egy hamisítatlan ZsebBoszi vélemény! :D


Prológus

Az a jó egy beautyblogban, hogy ürügyként lehet használni. Már lassan mozdulni nem lehet a lakásban a szemhéjpúder-palettáimtól, a "tesztelni kell a blogra" aduász minden kétkedés esetén zöld utat ad. :D Ez a mai kicsi baba is így került hozzám. Tudnillik még tavaly az amerikai megjelenéskor még nagyon bizonygattam magamnak, hogy "Á, ez nem kell, megvan a W7 In the Buff meg a Makeup Revolution Iconic 1, tele vagyok nude árnyalatokkal!" De aztán az említett "tesztelős aduász" mellé még szerencsés bolygóállás is párosult, így féláron juthattam a palettához! Így aztán a beszerzés nem volt kérdés többé... :D


A külcsíny

A palettánk műanyag, fekete, ablakos borítást kapott, ami engem abszolút a Makeup Revolution Repemtion vonalára emlékeztet (melynek jeles tagja az Iconic trió is). A csomagolás kellően strapabíró, és záródása a Sleek palettákhoz hasonlóan atombiztos. Ahogy a L'Oréal Nude palettája, ez a darab is doboz nélkül várakozik a drogériák polcán, ám az ablakos, átlátszó kivitel miatt a l'oréalos kollegával ellentétben, az esetleges karcolódások kevésbé rontják az esztétikai élményt. Mindezeket figyelembe véve, akár egy utazó paletta szerepét is bátran betöltheti.


A 12 darab, egyenként 0,8 g-os szemhéjpúderhez kapunk egy fantörpikus applikátort is, ami kb. fele akkora, mint a számára kijelölt hely a palettában. :D A színeknek sajnos nincsen fantázianeve, de mint talán már tudjátok, ez engem nem bánt különösebben.A paletta hátulján található használati utasítás kiváltotta az őszinte elismerésem. Úgy gondolom, hogy az eleve nagyon hasznos, ha egy palettához mellékelnek némi instrukciót. Ez a szárnypróbálgató sminkeseknek szuper kis mankó lehet. De az, hogy ebben mennyi furfang van, az szerintem valami fantasztikus! A 12 szín nemcsak úgy be van hányva a palettába, hanem úgy helyezték el őket, hogy quadként, trióként és duóként is működjenek! Wow! Ezen vajon mennyit gondolkodtak? Tökjó! Ráadásul a színvariációk tényleg jól működnek, így kísérletezésre abszolút bátran merem ajánlani!Színek és szvaccsok

A palettában többnyire a nude színvilág barnás és szürkés oldaláról találunk árnyalatokat, de van itt arany és egy matt fekete szemhéjpúder is. Aki már egy ideje követi a blogot, tudhatja, hogy nagyon szőrös szívű vagyok a paletták színválasztékát illetően. Sajnos az én szememben a The Nudes ezzel veszít legtöbbet a fényéből: kicsit egyoldalúnak tartom a színkollekciót, hiányolom valamilyen extrább szín jelenlétét - ahogy a Lovely palettába csempésztek egy kékes ezüstöt vagy az első Naked palettába a rózsaszínes Toastedot.


A színválasztékon túl a paletta kihasználhatóságát mindenképpen jónak mondanám. Vannak szép satírozó színek és highlight árnyalatok is, az említett matt fekete pedig a külső V mélyítésére és a szempillasor kihúzására is tökéletes lehet. A szemhéjpúderek matt-fényes leosztásban is szuper arányt hoznak, a 12 színnek egész pontosan a fele matt.

A következőkben quadonként mutatom be a szvaccsokat melyeket alapozóra húztam meg.

Az első négyesfogatból a matt színeket (2-es és 4-es) mindenképpen kiemelném, mert hihhhhetetlenül jól teljesítenek. Érdekes, hogy a palettában a 4-es szín szürkésbarnának látszik, de felkenve egészen meleg barnát kapunk. A highlight szín duokróm jellege miatt mindenképp különlegesnek számít, a megvilágítástól függően, fehér vagy rózsaarany fényben játszik. A látványt tovább fokozza az árnyalatban csillogó megannyi mikroglitter. 


Ebben a quadban igazán csodálatos a 2-es bronzos barna árnyalat, puha mint a vaj, és elképesztően pigmentált. Sajnos ugyanez a 3-as arany szemhéjpúderről nem mondható el, eléggé porzik. Egyébként ez az egyetlen árnyalat a palettában, aminél bármilyen porzást vagy kihullást tapasztaltam. Az 1-es matt árnyalat a bőröm színével azonos, így az sajnos a fotón nem látszik olyan jól.


Az utolsó négyesben a matt szürkésbarna árnyalatok (1-es és 2-es) már sajnos nincsenek annyira topon, mint az első quad matt színei, a 2-eske különösen gyengélkedik. Jó hír azonban, hogy kellő türelemmel mindketten szépen felépíthetők. A matt fekete elmegy, de a nálam etalonnak számító Sleek matt fekete minőségétől elmarad. Ám ahogy másik két matt testvérkéjét, őt is építgethetjük. A 3-as highlight szín az én ízlésemhez közelebb áll, mint a paletta másik fényes szemhéjpúdere, nagyon visszafogott fénye van lehelletnyi rózsaszín derengéssel.Bevetésen

A szemhéjpúderek különösebb erőfeszítés nélkül satírozhatók, felvitel közben nem potyognak - a második quadban található arany szín az egyetlen, aminél ennek veszélye fenn állhat, de itt sem katasztrofális a helyzet. A palettával készült sminkeket drogériás primerrel viseltem, és jól tartották magukat egész nap.


A mai tesztsminkhez az első négyes színeit használtam. A 2-est vittem a teljes szemhéjamra, a 3-as szín került a mélyítővonalamba. A 4-essel a külső V-t hangsúlyoztam, illetve a színből satírozás közben a szemhéjam külső harmadára is jutott. Az 1-es fényes árnyalattal a belső szemzugom fényesítettem, ami sajnos a fotón csak alig-alig látszik. A szempilláimnak egy vékony tusvonallal adtam hangsúlyt, majd göndörítettem és spiráloztam. A felső vízvonalam fekete, az alsó vízvonalam pedig hússzínű ceruzával húztam ki. A smink szélét "átlátszó" mattító púderrel dolgoztam el, és ugyanez került a szemöldökcsontomra is.


(További palettával készült sminkeket láthattok az Instagramomon ITT és ITT.)


Összegzés

Minőségben nem nyúlunk mellé, ha ezt a palettát választjuk, hiszen a színek jól pigmentáltak, szépen satítozhatók és egy szemhéjpúder kivételével a kihullás veszélye sem fenyeget használat közben. Bár a paletta alapvetően jól felépített - a satírozó és fényesítő színeivel, illetve a matt feketével -, mégis úgy gondolom, hogy a színösszetétel izgalmasabb is lehetne egy-két színesebb szemhéjpúderrel.

Kezdőknek, akik kifejezetten a nude sminkek elkészítését szeretnék gyakorolni, mindenképpen tudom ajánlani, hiszen nekik a paletta okosan átgondolt elrendezése és a mellékelt használati utasítás nagy segítség lehet. Az alapvetően jól funkcionáló matt színek miatt jó kiegészítése lehet a Naked 1 és 2 palettáknak is. Nagy erénye a többi magyar piacon fellelhető olcsóbb palettával szemben, hogy a webshopos macera megspórolható vele, hiszen elég érte besétálni egy drogériába. Ám azt semmiképp ne felejtsük el, hogy a webshopos rendelést vállalva, többnyire (sokkal) jobb áron juthatunk szinte azonos minőséghez szélesebb színválasztékkal.

Végszóként még annyit, hogy a paletta készítői talán szándékosan nem akartak minden poént egy palettán belül lelőni, hiszen idén tavasszal Amerikában már megjelent a paletta rózsaszín változata is, a The Blushed Nudes.

Forrás: walmart.com

Ár: Akcióban fél áron £5-ért vásároltam a Superdrugban, otthon 4590 Ft-ért találjátok meg a drogériákban.
Krémmánia: LINK
ZsebBoszi Index: 4/5


Beruháztok erre a palettára? Vagy esetleg már megvan? 
Nektek hogy tetszik?

Legyeb csodás napotok:

ZsebBoszi
    

4 megjegyzés:

 1. Na...kár volt a rózsaszín társát meglátnom. Remélem az is kapható lesz *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én remélem nem, mert lassan a teljes anyagi romlásba visznek a paletták. :D:D:D Hát igen, szerintem is szép, és a színei mintha jobban összeválogatottak lennének, mint a ebben a palettában.

   Törlés
 2. Én is várom a rózsaszín verziót is, mert NATÚR PALETTÁBÓL SOSEM ELÉG!!! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyet értek - a pénztárcám legnagyobb bánatára... :,( :D:D:D

   Törlés