Kihívás ★ ManiCute - Zene

, , 4 komment
Sziasztok!

Újabb ManiCute-hétfőhöz érkeztünk, melynek témája ezúttal a zene volt. Igyekeztem a dologból a lehető legtöbbet kihozni, de mégis úgy érzem, hogy a mai bejegyzést nem a manikűr, hanem inkább a technika fogja elvinni. A mai "műhöz" ugyanis a "lézernyomtatós" trükköt vetettem be, életemben először. :)


Ha kíváncsiak vagytok, mi sült ki a próbálkozásomból, olvassatok tovább!


Prológus


A mai poszt kapcsán egyet biztosan tudtam: hogy mit akarok viszontlátni a körmeimen. Mivel nyomdázásban még le vagyok maradva (de már nem sokáig!!! ;)) - de egyébként sem láttam még ilyen mintájú lemezt - neki álltam felforgatni az internetet egy alternatív megoldás után kutatva. Így bukkantam a ma használt "lézernyomtatós" technikára. A módszer, kitartó gyakorlás után elég szép eredményt ad, így a jövőre nézve új távlatokat nyitott előttem: nemcsak a mai minta készíthető el vele, hanem BÁRMILYEN MINTA, amit csak el tudunk képzelni és ki tudunk nyomtatni egy lézernyomtatóval.

Mielőtt még a lényegre térnék, ha már zenénél tartunk, engedjétek meg, hogy megosszam veletek a elmúlt időszakból az egyik legkedvencebb számomat, ami a Liza a rókatündér című film filmzenéje. (A film is szuper volt! :))


No de lássuk végre a manikűrt!


A manikűr

Kottát szerettem volna a körmeimre varázsolni, ami lényegében sikerült is. Hogy ne legyen olyan uncsi fekete-fehér a dolog, a manikűrt vidám, glitteres fedővel dobtam fel, amit a fehér alapra vittem fel a gyűrűsujjamon. Sajnos a kisujjamon a köröm nem olyan hosszú, mint a középső három ujjamon, ezért velük ellentétben csak egy sornyi kotta fért rá. Másfelől a fehér lakkozás (és/vagy a kottavonalak ferdesége) valami irdatlan mértékben kidobta a körmeim ferdeségét. A vizuális terrorért ebben a tekintetben mindenképpen elnézéseteket kérem - remélem, a technika leírása kárpótol majd titeket! :D Jelentem, a körmeim azóta szépre reszeltem! :D (Erre itt a bizonyíték: LINK. A fotó amúgy elsőként előzte meg az addig csúcstartó répatorta sikerét. :D)




Hogyan készlült?

Alaplakkozás (Eveline 8in1) és a fehér alap felvitele után (Avon, Iceberg Snow), felkentem a glitteres lakkból (Next, Dolly Mix) a gyűrűsujjam körmére, majd következett a mutatvány, melyhez a mankókat ezen a blogon találtam. 

A hozzávalók a következők:
  • lézernyomtató
  • egy szimpatikus kottarészlet (lehetőleg jó sok "érdekes" hangjeggyel)
  • fedőlakk
  • víz
  • (szemöldök)csipesz


És íme a lépések:
  1. Képszerkesztés: A kiválasztott mintát tükrözzétek meg (mert a körmötökön a fordítottja fog megjelenni), és állítsátok akkora méretűre, hogy a körmeitekre ráférjenek.
  2. Nyomtatás, vágás: Az elkészült képet nyomtassátok ki lézernyomtatóval. Próbáltam más nyomtatóval is, úgy nem jártam sikerrel. A mintát vágjátok akkora darabokra, amekkora a körmötökre kell!
  3. Alaplakk: Vigyétek fel a fehér alapra a fedőlakkot (egyszerre egy körmön dolgozunk!), és várjatok vele addig, amíg annyira megszárad, hogy érintésre már nem tudtok ujjlenyomatot hagyni benne, de érezni még, hogy nem száraz.
  4. A papír benedvesítése: Merítsétek az egyik papírdarabot a mintával vízbe 3-4-szer (én egy szemöldökcsipesszel fogtam meg a papírt, és azzal mártottam be). A papírnak elég nedvesnek kell lennie, de az nem jó, ha nagyon nedves, mert szét fog foszlani a körmötökön. Nekem ez a 3-4 bemerítés volt az, ami működött.
  5. Felvitel a körömre: Ha elég nedves a papírdarab, tegyétek az alaplakkos körmötökre, szépen simogassátok rá, és finoman nyomkodjátok meg mindenhol, hogy a minta biztosan megfogja a fedőlakkot. A "finoman" azért fontos, mert ha az alaplakk "meglazítja" a fehér réteget, és nagyon erősen megnyomjuk, akkor az egész manikűr szabályosan szét fog mászni.
  6. A papír eltávolítása: Pár másodperc simogatás után, a csipesszel húzzátok le a papírt a körömről, és tá-dááá! :)


Ha nem sikerül elsőre, az azért lehet, mert szerintem a hadművelet sikere függ a fedőlakk minőségétől, a papír minőségétől és a tintától is. Ezért mindenképp javaslom, hogy gyakoroljátok egy párszor, mielőtt élesben estek neki! :)

A felhasznált lakkok között ma kiemelt figyelmet igazán csak a glitteres toppernek szentelnék, de csak pár sor erejéig, hiszen mindösszesen a gyűrűsujjamon használtam most első ízben. A kicsikét a Nextben találtam. Nagyon megtetszett a benne levő glitteregyveleg: a fehér, fekete, piros és rózsaszín körlapok (igazából szabályos hatszögek :P) sokasága. Tetszik felkenve is - és az ecset elég rendesen veszi fel a glittereket, nem kellett vele sokat "halászni" - de még szeretném kipróbálni más alappal is, hátha (még) látványosabb lesz. :) (Ja, és az Avon Iceberg White-ot töretlenül imádom!!! :D)

A mai csapatkép. :)


Remélem, egynek azért elmegy a mai "műalkotás"! :D
Próbáltátok már ezt a technikát?
Láttátok a Liza a rókatündért? :)

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Nézzétek meg, a többieket hogyan inspirálta a zene témaköre:

4 megjegyzés:

  1. wow, ezt én is ki kell próbáljam! Nagyon jó ötlet! :) és persze szépséges lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Remélem, ha kipróbálod, te is sikerrel jársz! :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Tőled, mint körmös nagyágyútól ez kifejezetten nagyon-nagyon jól esik! :3

      Törlés