OFF ★ Makeup Addict Tag

, , 4 komment
Sziasztok!

A napokban Moon Angelnél láttam ezt a szuper kis taget, és mivel úgy vettem észre, szeretitek az "off" témájú bejegyzéseket, gondoltam, én is válaszolok a kérdésekre. :)


Ha kíváncsiak vagytok én mennyire vagyok sminkfüggő, olvassatok tovább! ;)


A kérdések és válaszaim :)



1. Melyik az a termék, amiből mindig vásárolsz, 
pedig már rengeteg van belőle otthon?

Ó, nem is tudom mit mondhatnék erre, én egy nagyon mértéktartó leány vagyok... HÁT PRESZE, HOGY A SZEMHÉJPÚDER-PALETTÁK! :D:D:D



2. Melyik az az egy termék, ami nélkül nem tudnál élni?

Erre azonnal rávágtam, hogy korrektor. Egyszer amikor Budapestre mentem, itthon felejtettem a korrektoromat, és érkezésem után közvetlen másnap reggel találkozóm volt az egyik barátnőmmel. Mivel semmi nem volt nyitva még, nem volt mit tenni, korrektor nélkül, sötét karikákkal a szemem alatt kellett menni. A barátnőm egyből kérdezte is, hogy rosszul aludtam-e vagy esetleg beteg vagyok-e... A találkozó után első dolgom volt a legközelebbi Rossmannba betérni és venni egy új korrektort... :D A korrektor mellett egyébként szempillaspirál nélkül sem megyek sehova szívesen.

A magambiztosságom kulcsa.


3. Melyik a kedvenc sminkmárkád?

Ugyan csak egy pár termékem van tőlük, de nagy csodálattal adózom a Benefit minden termékének. Ha gazdag lennék, mindenből vennék egyet tőlük. :D Ha a készletemen végig nézek, akkor a Maybelline-t mondanám, van tőlük szempillaspirálom nem is egy, tusom, krémes és por állagú szemfestékem, korrektorom, sőt körömlakkom is! Szóval náluk mindenféle jó dolgokat lehet találni. Másik a Makeup Revolution lenne, de tőlük jobbára csak palettákat veszek, így a teljes márka teljesítőképességét nehezen tudom megítélni.

A teljesség igénye nélkül...


4. Mekkora a sminkkollekciód?

Közepes. Ez egy válasz? :D

Forrás: memegenerator


5. Hogyan tárolod a sminkcuccaidat?

A legjobb fényviszonyok a lakásban a dohányzóasztal mellett vannak, és mivel nincs kedvem minden áldott nap hurcolászni a cuccaim a hálóból, ezért mindenki az asztal újságtartó részében lakik. A szemhéjpúder-paletták szépen fel vannak stócolva, a kisebb dolgok pedig egy feelunique-os dobozban elférnek. A spirálok és ceruzák egy IKEÁ-s eredetileg gyertyás üvegpohárban és egy ALDI -s karácsonyi mécses fémdobozában pihennek, a rúzsokat pedig egy fülpiszkálós dobozban tartom. :)



6. Mennyi sminktermék van jelenleg a táskádban?

Van nálam egy 6000 éves Manhattan pirosító, amit kb. ugyanennyi ideje totemként hordozok magammal, de igazából sosem használom. Emellett még egy tubus Carmex lakik a táskámban, amihez viszont gyakran nyúlok a nap folyamán. Abban a ritka esetben, amikor rúzst viselek, a rúzs is velem tart.



7. Ha kifoszthatnád egy bloggerina smink készletét, kit választanál?

Ez egy elég nehéz kérdés. Főleg, hogy Azrail és Moon Angel már kinézték maguknak djkaty gyűjteményét. :D:D:D Én két youtubert mondanék inkább: vagy Sharon Farell vagy Nikkie Tutorials kollekcióját venném célba. Az ő ecset- és szemhéjpúder-készletükkel azt hiszem, ellennék egy darabig.

Sharon balra és Nikkie jobbra.


8. Mennyi időbe telik míg elkészíted a sminkedet 
és mennyi terméket használsz hozzá?

Ha full-extrás sminket készítek alkalomra, az 1 óra is lehet, de ha műszempilla is a történetbe kavarodik, netalántán valami furfangos szemfestésről van szó, akkor ez akár máfél órára is elnyújhat. Ilyen volt például az "Csillagos égbolt" sminkem is. Természetesen ezekhez a sminkekhez 600 féle terméket használok. :D

Ha van időm szemfestésre reggel, akkor fél óra alatt megvagyok. Ekkor a következőket használom:
  • szemhéjalapot,
  • az adott palettát,
  • fekete szemcerkát a felső vízvonalamba,
  • időnként filces tust,
  • szempillaspirált,
  • alapozót a pirosságra az arcomon, ha van, 
  • korrektort a szemalatti karikákra és ha rossz napom van, a pattanásokra,
  • púdert, de erről hajlamos vagyok megfeledkezni,
  • pirosítót,
  • Carmexet + rúzst, ha olyan kedvem van.  
Ha "létminimum" sminket készítek, 10 perc alatt elkészülök. A karikákat fedem el a szemem alatt, szempillát göndörítek, spirálozok és pirosítok. Ha van plusz 5 percem, barna szemcerkával "tusvonalat" húzok, és elmaszatolom a vonalat.

Azért amikor ezt összeraktam, magam is megdöbbentem, hogy mi mindenhez nyúlok reggelente...


9. Vettél már úgy sminkcuccot, hogy tudtad, 
hogy nem fogod soha használni?

Dísznek még nem vásároltam sminket, sőt még olyan terméket sem vettem, amit vásárlás után soha-de-soha nem használtam. Olyat viszont igen, amit csak azért vettem, hogy egy filmben látott sminket lemásoljak és megmutassam otthon a négy falnak. Olivia Wilde A leghosszabb hét című filmben viselt szempillás-tusvonalas sminkjéről van szó, amihez az alábbi, azóta sosem használt műszempillát vásároltam. (Lehet újra el kellene készítenem a sminket, és írni egy blogbejegyzést róla? Akkor használnám még egyszer! :D)



Mit szavaztok nekem? Menthetetlen eset vagyok? :D
Kíváncsi vagyok a ti válaszaitokra is! Írjátok meg kommentben, vagy készítsétek el ti is a blogotokon! :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

4 megjegyzés:

  1. A látottak alapján a Te smink készleted is kifosztanám :D :D

    VálaszTörlés
  2. OK, akkor Elenivel megyünk Hozzátok sminkkészletet fosztani :-D Egyébként nagyon szívesen megnézegetném a dolgaidat, még ha meg is tarthatnád őket. (Ha. Még meglátom, hogy tényleg-e :-D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, tekintve, hogy itt, a brit Szibériában eddig mindösszesen egy azaz EGY alkalommal látogattak meg minket otthonról, lehet, hogy nem bánnám, ha némi cuccomba kerülne a látogatásotok! :D:D:D

      Törlés