BosziTeszt ★ Maybelline Lasting Drama géles ceruza - Szemceruza a géles tus tartósságával

, , 7 komment
Sziasztok!

Gondolkodtatok már azon, hogy milyen jó lenne, ha a szemceruzátok olyan tartós lenne, mint egy géles tus? Esetleg azon, hogy milyen jó lenne, ha egy tégelyes géles tussal olyan egyszerűen lehetne dolgozni, mint egy szemceruzával? Nos, a mai bejegyés főszereplője, a Maybelline Lasting Drama 24 órán át tartó "gél ceruza" éppen ezt ígéri! :)


Hogy be is tartja-e mindezt, az máris kiderül! :)


Prológus


Amikor a Makeup Taget elkészítettem a blogra, arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc sminkmárkám, némi nyögvenyelés után azt a választ adtam, hogy talán a Maybelline, mert valamilyen varázslatos oknál fogva tőlük van a legtöbb cuccom. Nem tudom, hogy ez az önszugesszió ereje vagy csupán a véletlen, mindenesetre tény, hogy ez a második maybellines bejegyzés majdnem egy héten belül! Nem tudom, lányok, hogy van ez, pedig higgyétek el, hogy a többi márka polcát is mindig rendesen átmazsolázom, amikor a drogériákban nézelődöm! Ám ennek ellenére az esetek többségében mégis a Maybelline-től pottyan valami a kosaramba... Azt hiszem, tudnak valamit. :D


A külcsíny

A "gél ceruzánk" mindjárt az elején piros ponttal indít, hiszen tekerős. Ennek két nagy előnye a faragós ceruzákkal szemben, hogyha mész valahova és bedobod a táskádba, nem fordulhat az elő, hogy "A franc essen belé, elfelejtettem kihegyezni!" (emiatt Budapesten már kétszer kellett szemceruza-hegyezőt vennem - vállveregetés), másrészt az sem történhet meg, hogy a rendszeres hegyezés során a ceruza már olyan pici lesz, hogy kényelmetlen fogni.



Ámbátor, ha már géles ceruzáról beszélünk, és géles tusvonalakkal játszunk el gondolatban, hadd mondjam el, hogy ennek a ceruzának a hegye nem elég vékony, ha esetleg művészien precíz tusvonalat szeretnék húzni. Egyébként régen volt egy hasonló tekerős ceruzám (nem emlékszem, melyik márkától), aminek a végében volt egy pindúr hegyező, amivel lehetett hegyezni. Tökjó lenne, ha ebben is lenne egy ilyen kis hegyező! 


Érdekes egyébként ahogy a tekerője működik. Miközben csavarom, őrülten kattog, és valami elképesztő lassan tolja ki a terméket a műanyag borításból (a jelenségről másnál is olvastam, így valószínűleg nem egy gyári hibás példányról van szó). Ez nem biztos, hogy baj, mert így legalább nehezebben esünk kísértésbe, hogy a túl hosszan kitekert termékkel essünk neki a szemünknek, így kisebb az esély arra, hogy a hegy eltörik.


A belbecs

Mint látjátok, én a barna árnyalatot választottam, ami hivatalosan a Volcanic Bronze nevet viseli. Egy nagyon szép sötétbarnáról beszélünk, amiben apró csillámokat is találunk. Ez felkenve egyáltalán nem feltűnő, így a darab kiválóan alkalas hétköznapi sminkek elkészítésére.



Bevetésen

Egyik kedvenc hétköznapi szemsminkem a barna elsatírozott tusvonal bőséges szempillaspirállal. Ezt a ceruzát azért vásároltam meg, mert már nagyon elegem volt abból, hogy a barna szemceruzám felvitel után kb. 3 órával eltűnt a szemhéjamról, és valami tartósabbat szerettem volna. Amikor megláttam ezt a kicsikét, azonnal lecsaptam rá, és jelentem, a célnak tökéletesen megfelel! A 24 órát nem bírja ki érintetlenül (legalábbis az én félig rejtett, olajos szemhéjamon), de egy 8 órás munkanapot simán le lehet húzni benne anélkül, hogy azon kellene morognom, hogy már megint elszublimált a szemsminkem. 


Update: Álljék itt egy fotó a fent említett mindennapi smink emlékéül kedves olvasóm, Audrey80 kérésére! :)



Összegzés

A Maybelline Lasting Drama 24 órás gél ceruza jó alternatíva, ha tartós szemkihúzást szeretnénk készíteni, viszont az ecsettel felvihető géles tusok precizitását nem várhatjuk tőle - bár szerintem ehhez egy lépéssel közelebb lenne a termék, ha mellékelnének hozzá egy apró hegyezőt. A £4.99-es (kb. 2200 Ft-os) ár kissé borsos, ám ettől függetlenül az én kis finoman eldogozott hétköznapi tusvonalamhoz tökéletes. Ezért amíg hasonló, de olcsóbb terméket nem találok, nagyon valószínű, hogyha elfogy, újra fogom vásárolni. Kék, zöld és fekete változatban kapható.

Ár: £4.99-ért vásároltam a Bootsban.
Magyarországon megvásárolható: Sajnos, nem tudok róla, de frissítek, ha ez változik! :(
ZsebBoszi Index: 3.5/5


Ti mivel szeretitek a legjobban kihúzni a szemetek?
Próbáltatok már hasonló géles ceruzát?

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

7 megjegyzés:

  1. Az Essence géles cerkáját használom a mindennapokban, vízálló és barna, nagyon hasonló ehhez. Már egy db felirat sincs rajta, lekopott. Az enyém is ilyen tompa hegyű, nem baj, ha vékony vonalat akarok, kicsit nyomom rá, ha vastagot, jobban rányomom :D
    Azért egy képet megnéztem volna a sminkedről, ha csak egy ceruzás smink, akkor is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kívánságod, számomra parancs! :):):) Be volt fotózva, de nem akartam feltenni, mert tényleg nem egy nagy szám. :)
      Megnézem majd otthon azokat az Essence ceruzákat, köszönöm, hogy írtad! Igen a vonalvastagságát lehet variálni, ahogy írod, de nagyon szép, precíz hegyet nem lehet vele rajzolni egy cicás tusvonalhoz - legalábbis nekem nem sikerült. :D

      Törlés
    2. Kedves tőled :) Tusom nincs, a sima szemcerka nekem is eltűnik, ezzel meg a végén vastagabb vonalat szoktam húzni, nekem a cicás furán áll, mert kerek szemem van.

      Törlés
  2. Mindig keresem a tökéletes szemceruzát, ami nem megy fel kb 1 óra után a szemöldökcsont alá. Eddig csak tussal sikerült ezt a jelenséget kiküszöbölnöm, de ez a szemceruza meghozta a kedvem az újbóli próbálkozásra. :D Vajon nálunk kapható ez a termék? Köszi a tesztet, nagyon hasznos:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudom, hogy kapható-e otthon, de érdemes körbenézni hátha! Ha nincs, esetleg lehet próbálkozni más márkák géles szemceruzáival - nekem ez volt az első, amit próbáltam, így nem kizárt, hogy azok is hozzák ezt a tartósságot. Remélem, te is találsz egy olyan szemcerkát, ami beváltja a hozzáfűzött reményeket! :)

      Törlés
  3. óó nagyon tetszik a színe, kár, hogy itthon nem kapható! :( nekem az igazi szerelmem az Avon Supershock Gel Blackberry árnyalata, de az kb kettő katalógus után meg is szűnt.. most már csak egy pici csücsök maradt belőle, azt tartogatom, mert nem akarom, hogy végleg elfogyjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért reménykedjünk, hátha otthon is kapható lesz! ;) Azt az Avon szemceruzát nem ismerem, de már a neve alapján is gyönyörűnek hangzik, megértem, hogy spórolsz vele. Hátha egyszer visszahozzák, akkor én is megnézem magamnak! :D

      Törlés