Kihívás ★ Körmös technikák - 7. Saran wrap

, , 26 komment
Sziasztok!

A héten tovább robog a Körmös technikák kihívás, melyben a résztvevőkkel ezúttal a "saran wrap" technikát próbálgattuk. Lényegében egy galacsinba gyűrt fóliadarabbal kell pacsmagolni, ami szerintem nagyon mókás, és emellett szuper hatást lehet elérni vele! :)


Hogy én mit alkottam a héten, az alább kiderül! :)


Prológus

Három hete nem készítettem semmilyen nail artot, csak egyszínű lakkozásokat viseltem a körmeimen, így különös örömmel láttam neki a mai feladatnak. Először egy türkíz köves manikűrt szerettem volna készíteni - ami netes kutatásaim alapján a saran wrap iskolapéldájának is elmegy -, de aztán megláttam az Instagramon az alábbi őszi manikűrt (de_briz keze munkája), ami egy egyszerű vizes matrica némi holografikus fedőlakkal feldobva.

Forrás: ITT.
 

A manikűr

A fenti manikűrnek igazán csak a színei inspiráltak, minden mást kútfőből komponáltam hozzá. :) A gyűrűs- és a középső ujjamon készítettem el a színes alapot, amire levélkéket nyomdáztam. A többi körmöm egy egyszerű, őszi árnyalatú krém lakkot kapott. Nem azért, hogy magamat tömjénezzem, de én imádom a végeredményt! :D






Hogyan készült?

Alaplakkozás után (Eveline 8in1) minden körmömre felvittem egy réteget a vöröses barna árnyalatból (bezony, a Barry M Paprika 1 rétegben is szépen fed!). Hagytam egy 10 perc száradási időt, majd nekiláttam a "fóliás pacsmagolásnak" (valahogy így). :D Ehhez random módon narancssárga (Barry M Mango) sárga (Moyra Sahara) és zöld (Moyra Savanna) lakkokból pöttyintettem a körmömre, majd összenyomogattam az egészet a fóliagalacsinnal. Az első pacsmagolás után, ha nem tetszett a minta, még raktam egy-két pöttyöt a színekből, amik nem érvényesültek eléggé, majd újra megtapiztam a fóliával. A zöld színből egyébként csak picit raktam, hadd sárguljanak azok a levelek! :)



Ebben a fázisban brutál mennyiségű lakk kerül az ember körmére, ezért - mivel nem akartam, hogy a nyomdázás elcsússzon -, egy jó 20 percet hagytam száradni, és csak utána kentem rá egy réteg fedőlakkot (China Glaze Everglaze Active Top Coat). A teljes biztonság jegyében vártam további 10 percet, és csak utána nyomdáztam rá a falevélkéket a barna lakkal (Barry M Cocoa) a csudiúj Born Pretty lemezemről (BPL-026). Utolsó simításként minden körmömre felvittem egy réteg fedőlakkot.



Remélem, nektek is tetszik a mai manikűr! ^.^
Nálatok milyen egy őszi manikűr? :)

Legyen szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: A többiek "pacsmagművészetét" se hagyjátok ki, és ha az utolsó fordulóra ti is beneveznétek, nézzetek be Timihez!

26 megjegyzés:

  1. Imádom!!! Csodásak a színek, a minta, az egész olyan mesés! Már én is szemeztem ezzel a fóliás pacsmagolással, de eddig nem mertem nekilátni, no de most kedvet kaptam. Nagyon ügyes vagy, szépséges lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!!! :):):) Ez a fóliás pacsmagolás az egyik legkönnyebb technika, amivel eddig találkoztam, szóval hajrá! :)

      Törlés
  2. Gyönyörű színek, az ősz legjava, nagyon harmonikus látványt nyújt ez a manikűr!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy te is így látod, köszönöm! ^.^

      Törlés
  3. Igazi őszi manikűr, nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  4. Hűha. Ez nagyon gyönyörű lett. Annyira tetszik ez az őszies színvilág a falevelekkel. ^^

    VálaszTörlés
  5. Igazán gyönyörű lett, csodásak a színek :)

    VálaszTörlés
  6. Csodás őszi manikűr <3 imádom a színeit :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy neked is tetszik, köszönöm szépen! :)

      Törlés
  7. Nagyon szép és őszies lett! Jól összeválogattad a színeket hozzá. (-:

    VálaszTörlés
  8. Csini lett! Nagyon egy rugóra járt az agyunk. :D

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép lett, eddigi kedvenc tőled! *.* :)
    Ez a faleveles minta nagyon tetszik, de sajnos a lemez összes többi mintája egyáltalán nem, szóval ki kell hagynom, nem lenne értelme megrendelni :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ezt mondod, mert nekem is az eddigi kedvencem magamtól. :D Köszönöm! ^.^ Sajnálom, hogy nem tetszik a többi minta a lemezen. Nekem bejönnek, szeretem ezt a lemezt. :)

      Törlés
  10. Ere nincsenek is szavak.. *_*

    VálaszTörlés
  11. Na jó, ez konkrétan meseszép lett *.* Azok az őszies színek összedolgozva valami csodásak, és rá a levelek! Kész, végem van :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik, köszönöm! ^.^

      Törlés