Boszi alkot ★ Salted Caramel: tesztsmink és végső ítélet

, , 4 komment
Sziasztok!

Az I Heart Chocolate Salted Caramel paletta iránti szeretetem talán jól tükrözi, hogy ilyen kevéssel a színminták után máris itt a végső ítélet. :) Természetesen a pontozás mellől ma sem marad el a tesztsmink. ;)


Hogy mit alkottam mára, és hány csillagot kapott ez a paletta, az alább kiderül! 


Prológus

Nem tudom, ez nálatok hogy van, de nálam a különböző mániák visszatérő hullámokban törnek rám - többnyire két dolog váltogatja egymást mostanság: a körömlakkok és a nail art, valamint a paletták és a szemsminkek. Az utóbbi időben a blogon is a körmös vonal erősödött, de a Salted Caramel most határozott lökést adott a palettamániához való visszatéréshez! :D (Ezt egyébként nem tudom, hogyan fogom a blog szintjén menedzselni, tekintve, hogy minimum 12 manikűrt kellene produkálnom december végéig - lásd a körmös kihívásokat az oldalsávban... :D:D:D)

Mielőtt átadnátok magatokat a sminkes fotóknak, emlékeztetőül vessetek egy-két pillantást erre a karamellás kis csodára! ;)





A tesztsmink

Mivel a paletta kék színfoltjától eltekintve egy natúr színkollekcióval volt dolgom, a mai smink is ezen a natúr vonalon mozog. Mint mindig, szemhéjalapozással indítottam, majd a paletta lazacszínű festékével (Spoon) árnyaltam a teljes mozgó szemhéjam.


Ezután a mélyítővonalamban és kicsit fölötte egy nagy pufi ecset segítségével a matt narancssárgás árnyalattal satíroztam (Sweet). Hogy őszinte legyek, ódákat tudnék zengeni erről a színről. Szuper összhangban van a sárgás bőrtónusommal, és nagyon szépen felmelegíti a sminkekben az összhatást. Amióta megvan a paletta, csak ezzel árnyaltam a mélyítővonalam. :D 


Ezúttal a szemöldökcsontom sem maradt ki a buliból, a legvilágosabb matt árnyalattal, a Delicious-zel világosítottam. A külső V finom mélyítése következett ezután. Egy lapos szemhéjpúderecsettel vettem fel a fényes barna Salted-ből, amivel kialakítottam a smink formáját, majd az éles vonalakat egy kisebb fejű satírozó ecsettel dolgoztam el. Satírozás közben a már felvitt színből a mélyítővonalamba is söprögettem. Mivel az árnyalatot nem találtam kellően sötétnek, ugyanezzel az ecsettel felvettem a matt barna Drizzle-ből és ezt is eldolgoztam a külső V-nek a legsarkában. 


A belső szemzugom a fényes highlight árnyalattal, a Yum!-mal emeltem ki, az alsó szempillatövekhez pedig a Spoonból vittem fel egy ceruzaecset segítségével. Húztam egy vékony tusvonalat filces tussal, és ezután már csak a szokásos utolsó simítások maradtak hátra: szempillát göndörítettem, kihúztam a felső vízvonalam fekete szemceruzával, és a festéket nem sajnálva spiráloztam. :)



Tapasztalatok a bevetésről

A szemhéjpúderekkel szuper intenzitást lehet elérni (nem csak a karomra szvaccsolva, de) a szemhéjon (is), és álomszépen satírozhatók a színek. Emellett a lepergő szemfesték veszélye is minimális sminkelés közben. Vagyis nincs kecmec, a palettával élvezet dolgozni! A tartósságot illetően bevallom, pozitívan csalódtam. A Makeup Revolution háza tájáról származó paletták értékelésénél előszeretettel húzom le a csillagokat a sminkek rövidebb élettartama miatt, de a Salted Caramellel készült sminkjeim még 4-5 órával a felvitel után is érintetlennek tűntek. Hozzátenném, nem ellenőriztem, hogy ez az új szemhéjbázisom miatt van-e így (a Catrice Prime and Fine elfogyott és egy rövid avonos intermezzo után a NYX HD szemhéjalapozójára váltottam) vagy a szemhéjpúderek formuláját fejlesztették - mindenesetre nagyon örülök, hogy ilyen jól működik, bárhogy is legyen! :) 



Összegzés

Ahogy azt a színmintás bejegyzésemben is írtam, kitörő örömmel fogadtam az I Heart Chocolate Salted Caramel paletta megjelenését, és így bő egy hét használat után azt mondhatom, abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Bár a palettával való ismerkedéskor furcsállottam, hogy a szemhéjpúderek érintésre meglehetősen kemények, ez a tapasztalatok szerint semmilyen hatással nincsen a színek intenzitására sem azok teljesítményére: szépen építhetők, remekül satírozhatók, nincsen kihullás és mindezek tetejében az elkészült sminkek tartósnak is bizonyulnak. :)

Mivel a fentiek mellett a paletta színösszeállításával, kivitelezésével és árával is maximálisan elégedett vagyok, azt hiszem azon ritka esetnek lehetünk tanúi, amikor kimondom: ez Valódi Boszorkányság! :)

ZsebBoszi Index: 5/5
Ár: £7.99-ért rendeltem a Makeup Revolution webshopjából.
Magyarországon kapható: Egyelőre nem tudok róla, de van egy olyan érzésem, hogy hamarosan fel fog tűnni a Pink Panda kínálatában! Frissítem a posztot, amint elérhető lesz!



Remélem, tetszik a mai smink! ^.^
Ha megjelenik a paletta Magyarországon, ott lesz nálatok a karácsonyfa alatt? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Ha ennyi csokipaletta nem lett volna elég, ITT megtaláljátok három "édes" testvérét. :)

4 megjegyzés:

  1. Csodaszép lett a smink, nagyon jól áll neked :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép smink lett, és hát mit mondjak, már nagyon várom, hogy ideérjen a Too Faced-féle nagytesó :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! ^.^ Én pedig az összehasonlító posztodat várom a két palettáról! ;)

      Törlés