Kihívás ★ Azok a 80-as évek... - Film/Rajzfilm

, , 18 komment
Sziasztok!

Ez a mai nem akármilyen kihívásos bejegyzés, hanem életem első SAJÁT kihívásának első fordulója! Olyan izgatott vagyok, hogy tetszik-e majd nektek a kihívás! ^.^ Az elkövetkező pár hétben a 80-as évekbe teszünk időutazást, melynek első állomásán a korszak legkedvesebb filmjeit és rajzfilmjeit elevenítjük fel.


Ha kíváncsiak vagytok, nálam melyik rajzfilm került a körmeimre, olvassatok tovább! :)


Prológus

Amikor a kihívást meghirdettem, még fogalmam sem volt, hogy mit alkotok mára, de aztán az ünnepek alatt, amikor üres estéimen különböző régi filmekkel nosztalgiáztam a YouTube-on, az egyik kapcsolódó videó a Vuk főcímzenéje volt. Egyből tudtam, hogy ő lesz ma a manikűr főszereplője. :) A rajzfilmet egyébként 1981-ben mutatták be, és azt hiszem, a 80'-asok korosztálya azóta sem tudta kiverni a fejéből a kedves főcímzenét:



A manikűr

Márcsak azért is örültem nagyon, hogy Vuk szembejött velem, mert már nagyon régen szerettem volna rókás manikűrt készíteni. :) Igyekeztem nem csak egy leegyszerűsített rókát varázsolni a körmömre, hanem egy olyat, akiben valóban felismerhető Vuk legendás alakja. :) Nos, rátok bízom a döntést, hogy ezt mennyire sikerült megvalósítanom! :)




Hogyan készült?

Mindig az az érzésem, amikor akrilfestékes manikűrt készítek, hogy ez valójában "csalás", mert manikűrhöz annyi köze van, hogy egy alap körömlakkra festem fel a mintát. :D Ám csalás ide vagy oda, itt is ez történt! :) Az alaplakk után (Eveline 8 in 1) három rétegben vittem fel az alapszínt (Rimmel Bare Yourself), amire fedőlakk került (China Glaze Everlaze Active Top Coat). 


A fedőlakkot 15 percig hagytam száradni. Így biztosak lehetünk benne, hogyha szükség van rá könnyen javíthatunk - ehhez egyébként fogpiszkálót használtam, és azzal kapartam le a tökéletlen részleteket. Vukot és a farkincáját szabad kézzel festettem meg, a mancsnyomokhoz pedig pöttyözőt használtam. A mancsoknál sem váltottam körömlakkra, a pöttyözőt az akrilfestékbe mártottam. Az elkészült "művet" fedőlakkal tettem fényessé.


Remélem, elnyerte a tetszésetek a manikűr! ^.^
Ti szeretitek Vukot? :)

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Nézzétek meg, hogy a többiek melyik filmet vagy rajzfilmet választották, és ha szeretnétek, csatlakozzatok hozzánk a következő fordulóban! :)

18 megjegyzés:

  1. 100% VUK, minden elismerésem a nagyszerű munkáért, nagyon jól sikerült! :)
    Még a szőrzet színe is tökéletes, és az arcvonások, a kis oldalra fésült "haja".

    Imádom ezt a mesét, megunhatatlan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszik! ^.^ Én is nagyon szeretem a mesét! :)

      Törlés
  2. Jajj, ez nagyon cuki lett, élethű!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Andi, annyira édes, hogy el sem tudom mondani! Gyorsan én is elkészítettem a saját manimat :) köszi a remek kihívást!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :):):) Nagyon örülök, hogy tetszik a manikűr, de annak még jobban, hogy te is beszálltál! ^.^

      Törlés
  4. Naaagyon-nagyon tetszik! :D Nem csak a 80-as, de a 90-es évek szülöttjeinek is kedves rajzfilmje ez. :) Sőt, igazából szerintem nem lehet ezt a rajzfilmet (és könyvet) nem szeretni, korosztálytól függetlenül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, Bella, hogy neked is tetszik! ^.^ Igazad van, biztos, hogy a fiatalabb korosztályban is sokan nagyon szeretik ezt a rajzfilmet, sosem megy ki a divatból! :):):)

      Törlés
  5. De szerettem ezt a mesét. ^^ Nagyon Vukk lett,abszolút felismerhető. Szép lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy te is szeretted a mesét, és annak, is hogy a manikűr elnyerte a tetszésed! :):):)

      Törlés
  6. Ez valami fantasztikus lett Andi!!!!! *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Julcsi! Magam sem gondoltam volna, hogy ez fog kisülni az ötletből. :D

      Törlés
  7. Élethű :) fantasztikus lett, imádtam Vukot!

    VálaszTörlés