Kihívás ★ Azok a 80-as évek... - Játék/Ikonikus tárgy

, , 12 komment
Sziasztok!

Juhú, már itt is a 80-as éveket idéző kihívás második része! :) Ezúttal az évtized legjellemzőbb, vagy általunk legjobban kedvelt játékait vagy emlékezetes tárgyait varázsoljuk a körmeinkre.


Ha kíváncsiak vagytok, engem ma mi ihletett meg, olvassatok tovább! ;)


Prológus

Erre a fordulóra már a meghirdetéskor volt egy ötletem, méghozzá a Moncsicsi. Aztán valahol meghallottam, hogy a Rubik-kocka is a 80-as években hódított, és azzal a lendülettel le is került Moncsicsi a színről. Éljenek a geometrikus körmök! :D 

Forrás: Wikipedia

A biztonság kedvéért rálestem a Rubik-kocka lapjára a Wikipédián. Az számomra nem jelentett újdonságot, hogy magyar találmányt tisztelhetünk a színes, fejtörő kockában, viszont azt még nem tudtam, hogy Rubik Ernő 1974-ben rukkolt elő vele. Ahogy azt a Wiki is írja, '77-ben szabadalmaztatták a találmányt, 1980-tól hívják Rubik-kockának, és innentől indult el hihetetlen térhódítása először Magyarországon majd külföldön is. Nekem még sosem sikerült kiraknom, igaz, 10 éves koromban fogtam ilyet a kezemben utoljára. :) Lehet szereznem kéne egyet... :)


A manikűr

Ahogy azt a fentiekben már elhintettem, geometrikus lett a mai manikűr, egy-az-egyben a Rubik-kockát idézve. :) A kocka nincs kirakva, úgy gondoltam, meghagyom azt a vidámságot, amit a színek egyvelege ad. :)




Hogyan készült?

A jó öreg díszítő szalaggal! :):):) Alaplakkoztam (Eveline 8 in 1), majd egy réteget vittem fel a fekete lakkból (Barry M Black) - sajnos be van sűrűsödve már a lakkom, ezért volt elég az egy réteg... Ezután fedőlakk következett (China Glaze Everglaze Active Top Coat), amit 15 percig hagytam száradni, hogy a díszítőszalagokat egy teljesen száraz alapra ragaszthassam fel. A csíkokból kettőt vízszintesen, kettőt pedig függőlegesen ragasztottam a körmömre, majd egy vékony fejű pöttyöző segítségével random kitöltöttem a színekkel (lásd lent a listát) a körülhatárolt területeket. 


A kitöltés után azonnal lehúztam a szalagokat, de mivel váltani kellett a színek között, és közötte törölgetni a pöttyözőt, több kis négyzet is megszáradt, emiatt a lehúzáskor a vonalak nem lettek kellően élesek. :'( A szarvashibákat egy vékony, körömlakklemosóba mártott ecsettel korrigáltam - a kisebb, javítatlan hibák pedig a manikűr szexepiljét adják. :D:D:D Hagytam a kis négyzeteket száradni egy 10 percig, aztán fedőlakkal tettem fényessé a végeredményt.


A színes lakkok a következők voltak:
  • Fehér: Essence Wild White Ways
  • Piros: OPI What's Your Point-settia
  • Narancs: Barry M Mango
  • Sárga: Moyra Sahara
  • Zöld: Moyra Savannah
  • Kék: Barry M Blue Grape

Remélem tetszik a manikűr! :)
Ti kiraktátok valaha a Rubik-kockát?

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Nézzétek meg, hogy a többiek miből merítettek ötletet, és ha szeretnétek, csatlakozzatok hozzánk a következő fordulóban! :)

12 megjegyzés:

  1. Mekkora ötlet. :D És milyen szép a manikűr is- ezt meg is tudnám csinálni, ha már a kockát nem tudom kirakni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!!! Micsoda optimista gondolatmenet, így már én sem érzem olyan rosszul magam, hogy sosem raktam még ki a kockát! :D

      Törlés
  2. Nagyon eredeti ötlet! Szép színes és vidám :)

    VálaszTörlés
  3. De jó lett! Én is rubikkockába gondolkodtam először, aztán beugrott egy másik megoldás. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Pedig megnéztem volna a te Rubik-kocka megoldásodat is! :)

      Törlés
  4. Brutálisan jó ötlet volt a Rubik-kocka, lenyűgöztél. A manikűr pedig nagyon jól sikerült, precíz, és esztétikus. Ügyes kezed van nagyon! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, igazán jól esik a kommented! :) Ez a manikűr egyébként szerintem nem is az ügyességről, hanem inkább a türelemről szólt. Hihetetlenül aprólékos munka volt! :D

      Törlés
  5. De jól néz ki a vidám mani :) Hát én csak forgatni szoktam, odáig eljutottam, hogy a középső színhez kell a többit igazítani, de még nem teljes a siker, pedig állítólag van benne logika.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :) Egyre inkább bennem van az elhatározás, hogy szerzek egy kockát, és nekiállok kirakni! :D

      Törlés
  6. Nagyon jól néz ki. :) jajj,de szerettem anno rubik kockázni...de mindig csak egy oldalt sikerült kiraknom,szóval egy idő után már nem lelkesedtem annyira érte. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Tuti, hogy kell hozzá egy bizonyos szintű megszállottság, hogy az ember a kudarcok ellenére is újra és újra nekiessen, amíg ki nem rakja! :) Nem emlékszem, hogy nekem akár egy oldalt sikerült volna kiraknom - de én még nagyon gyerek voltam, amikor a kockával játszottam. Lehet, adnom kellene a felnőtt énemnek is egy esélyt. :D

      Törlés