OFF ★ Hová lettél, ZsebBoszi?

, , 16 komment
Sziasztok!

Bár nem rendelkezem tízezres feliratkozószámmal, és nem is kapok zaklató leveleket, hogy mikor lesz új poszt, azért annak a meglevő egy-két hűségesebb olvasómnak úgy éreztem, tartozom némi magyarázattal arra, hogy miért vált inaktívvá a blog az elmúlt időszakban.


Eddig gondosan ügyeltem rá, hogy a valódi személyem amennyire lehet, titokban maradjon, most mégis úgy gondolom, megkerülhetetlen, hogy az eddigieknél egy kicsivel többet osszak meg magamról. No, nem kell tartani semmilyen szaftos, intim részlettől, csak a szakmámról van szó. Nem, nem vagyok pornósztár. :D Viszont elég kevés Andi nevű magyar lány grasszál Edinburgh-ban, aki doktori ösztöndíjjal végezné a tudományos kutatását... Az identitásomra ezért is vigyáztam eddig nagyon. Nem szeretném, ha akár itteni, akár otthoni szakmai körökben, afféle negatív, szőke nő sztereotípiákból kiindulva, a beauty blogolással azonosítanák az értelmi képességeimet.

Visszakanyarodva a mai poszt témájához, a doktori ösztöndíjas kutatásoknak megvan az a szépsége, hogy a végén az ember lányának írnia kell egy disszertációt. Nem tudom pontosan, hogy ez otthon hogy működik, de itt ennek az írásműnek a tartalmi követelményei és az elvárt terjedelme is felér három mesterszakos szakdolgozattal. Hát ezt írtam az elmúlt 3 hétben. Ezt írtam reggeltől estig, a hét minden napján. Ez nem csak hogy felemésztette minden időm és energiám, de ha még voltak is szabad óráim, undorom volt az írástól. Emellett rettenetesen féltem, hogy elveszítem a koncentráltságot és elszántságot, ha hagyom elkószálni a gondolataim a manikűrök és sminkek világába... Még nem vagyok készen a művel, de a hatból öt fejezet már megvan, és már csak az összefoglalás hiányzik! :)

Forrás: phdcomics.com
Ha most azt kérdezitek, hogy miért csak most lett hirtelen ennyire megterhelő ez az egész disszertációírás számomra, teljesen jogosan teszitek. Gondolhatnátok, hogy biztos most van a határidő, de nem, az csak augusztus 31-én van. Ennek az egésznek a hátterében egy nagyon buta, ám annál több energiámat felemésztő személyes-szakmai ellentét áll (melynek részleteit inkább nem firtatom). Ez arra sarkallt, hogy minél gyorsabban írjam meg a dolgozatot, hogy ebből az idegileg lassan teljesen felörlő szituációból minél hamarabb kikeveredjek. Ennek érdekében úgy döntöttem, hogy elmegyek a falig, és minden erőforrásomat a disszertációírásra fordítom.

Feltételezem, hogy vannak közöttetek, akiknek feltűnt, hogy jártam Indiában február végén - március elején. :) Sajnos a fent említett szituáció éppen az út előtt eszkalálódott, így egész idő alatt nem tudtam elengedni, hogy "Nekem ezt be kell befejeznem, ahogy hazaértünk". Ha előbb történik az egész, nem megyek el két hétre, de mivel már minden le volt foglalva, így nem volt mit tenni, menni kellett. Ez részben egyébként egy szakmai út volt, annak a projektnek a nyitóértekezletére utaztam Új-Delhibe, amiben dolgozni fogok. A kötelező körök után a férjemmel még egy hetet Indiában töltöttünk, és meglátogattuk még Agrát, Jaipurt és Mumbait. 

Instagramisztikus képeim: @zsebboszi
Ami az új munkámat illeti, hál' Istennek nem kell Indiába költöznöm. :D Ez egy India-UK együttműködési projekt, amiben az ígéret szerint még fokozatszerzés előtt betölthetem a pozíciómat. Ám ha a beígért márciusi kezdésem még tovább húzódik, lehet, hogy már doktorként fogom a szerződésem aláírni... A mihamarabbi kezdés azért is lenne sürgető, mivel az ösztöndíjam kifogyott egy hónapja, így fogalmazzunk úgy, hogy a blog anyagi háttere is megroggyant kissé az elmúlt hónapban. :D Aggodalomra azonban semmi ok! A smink és körömlakk így is halmokban áll itthon, így a kreatív, "Boszi alkot" jellegű bejegyzésekhez mindig akad bőven anyag - sőt, olyan cuccok is vannak még, amikről még nem írtam tesztet! ;)

Ma, hogy leadtam az utolsó nagy fejezetet is a vezetőtanáraimnak véleményezésre, úgy döntöttem feltöltődöm egy kicsit a következő három napban. Ennek - a minimum 36 óra alváson kívül :D - úgy tervezem, szerves része lesz némi blogolás is. :) A blogíráshoz most minden adott egyébként, tekintve, hogy a férjem is Londonban van a sógoromékkal. :):):) 

Hogy mik a terveim blogügyben? Nos, a Born Pretty tesztekkel sosem látott lemaradásban vagyok, de a cikkcakk díszítőszalag tesztje már elég jó állapotban van, ezenkívül van egy sminkem is a Max Factor szuper kis nude palettájával. Mindemellett olyan termékek tesztjei váratnak még magukra, mint a Maybelline Push-Up Drama szempillaspirál, valamint a két új Sleek paletta, egy imádnivaló Cargo paletta, és az In theBalm of Your Hands paletta véleményezése is szerepel a tervek között. :) Nem utolsó sorban nagyon megtetszett a WNAC áprilisi manikűrös kihívása is - meglátjuk, mire jutok vele!

Elcsöppent a nyálatok? :)
Köszönöm a türelmetek, azt, hogy olvastok, és hogy ma időt szántatok arra, hogy ezt az agymenést is elolvassátok! :) Igyekszem mihamarabb visszatérni, és klasszabbnál klasszabb tartalmakkal szolgálni nektek!

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Ha már így kitárulkoztam a személyem illetően, azt hiszem, tartozom még egy vallomással: Disney hercegnő vagyok. :D


16 megjegyzés:

  1. <3 Van, akire érdemes várni. Te ilyen vagy :) Nagyon szeretlek olvasni, szóval várok türelmesen az új posztokra és végre pihenj is kicsit amint van rá mód. Ne csak fizikailag, szellemileg is.

    VálaszTörlés
  2. Szép képek :) Minden elismerésem az elkötelezettségedé a disszertációval kapcsolatban!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolkodom rajta, hogy írok egy teljes úti beszámolót ide a blogra Indiáról, de még meglátom. :) Muszáj elkötelezettnek lennem a disszertációval kapcsolatban, mert különben sosem lesz kész! :D

      Törlés
  3. Minden elismerésem és sok sikert, kitartást a továbbiakra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi, Fanni! Igazán elismerésre méltó az lesz majd, ha végre ledoktoráltam. ;)

      Törlés
  4. Kitartást és sok sikert kívánok! :)
    Én csak egy államvizsga dolgozatot kell megírjak júniusig, szóval egy picit átérzem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! ^.^
      A kihívás az kihívás, így én is sok sikert és kitartást kívánok neked az államvizsga dolgozatodhoz! No és persze az azt követő védéshez és államvizsgához is! :)

      Törlés
  5. Kitartást, mindjárt kész, már nem sok kell! :)
    (Küldöm a pozitív energiát! :))

    VálaszTörlés