Kihívás ★ WNAC Tavasz - Shapes

, , 8 komment
Sziasztok!

A szokásos késéssel ugyan, de itt van a Weekly Nail Art Challenge (WNAC) következő fordulójára készített manikűröm! :) A tavasz tematika mellé ebben a körben a "Formák" téma társult.


Lássuk, ezúttal mit sikerült kihoznom a "feladványból"! :)


Prológus

Tudom, hogy rettenetes vagyok mind a blogposztok, mind a kihívásos manikűrök rendszerességét illetően, de eléggé zajlik az élet. Szerencsére minden a legjobb irányba "zajlik", így panaszra nincs okom - de azért elnézésetek kérem a hosszabb-rövidebb elmaradásokért! :)


A manikűr

Szokásomhoz híven a dolgot ismét a tavaszi színvilág irányából közelítettem meg. Fogalmam sincsen, hogy a mozaikos díszítés ötlete honnan jött. Mindenesetre örülök, hogy kitaláltam magamnak, mert az elkészítését nagyon élveztem és a végeredmény is nagyon megtetszett. Ennek örömére mindkét kezemen elkészítettem. :)




Hogyan készült?

Szerintem az elkészítés nagyon egyszerű - tuti, hogy még fogok ilyet készíteni! :) Először is egy műanyag visszazárható tasak felületén festettem egy kb. 1,5 x 4 cm-es sávot mind a négy színnel (narancs: Barry M, Mango, rózsaszín: Moyra, Tatienne, lila: Essie, Big Spender, bogyó: Barry M, Pomegranate). Fontos hogy a sávok, amiket festünk tökéletesen átlátszatlanok legyenek! Ezután a zacsit egy időre félretettem, amíg tökéletesen megszáradt a lakk rajta.


Míg a lakkok száradtak, formáztam és ápoltam a körmeimet, valamint előkészítettem őket a díszítéshez. Ez utóbbit először alaplakkal indítottam (Eveline 8 in 1), melyet egy réteg fehér lakk követett (Essence Wild White Ways). Miután megszáradtak a körmeim, a legelején festett lakkcsíkokat felhúztam a tasakról, és kisollóval apró négyszögekre és háromszögekre vágtam őket. Ezután következett a móka! :) A kis mozaikdarabokat a körmöm végétől kezdve soronként ragasztottam fel. Ragasztóként átlátszó lakkot használtam (Sally Hansen Hard As Nails), amit egy nagyfejű pöttyözővel vittem fel minden sor applikálása előtt. 


A mozaikdarabokat teljesen érzésre pakolgattam fel, csak arra figyeltem, hogy két egyforma színű ne kerüljön egymás mellé. A mozaikdarabok fehér alapról lelógó sarkait egy körömlakklemosóba mártott ecset segítségével tüntettem el. A végeredményt minden körmömön fedőlakkal zártam (China Glaze Everglaze Active Top Coat).


Remélem, tetszik a mai manikűr!
Ti készítettetek valaha mozaikkörmöket? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi 

Ui.: Ha időben szeretnétek látni a következő fordulóra készülő manikűrömet, kövessetek Instagramon (@zsebboszi), és ha felkeltette az érdeklődéseteket a kihívás, nézzetek rá a Weekly Nail Art Challenge-t accountjára is (@wnac_tkc)! :) 

8 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes :) Tetszik a mani. :)

    VálaszTörlés
  2. Mennyire jóóó! Szuper ötlet volt ez a mozaikos manikűr :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép, te aztán türelmes vagy :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi szépen! Teljesen lementem alfába, míg a kis mozaikdarabokat pakolgattam, nagyon-nagyon élveztem! Egyébként egyáltalán nem olyan időigényes, amilyennek látszik. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó lett! Imádom a színkombinációt is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi! Imádtam ezt a manikűrt elkészíteni és viselni is! :)

      Törlés