BosziTeszt ★ Born Pretty tesztcsomag 3/2 - Harunouta L027: vélemény és tesztmanikűrök

, , 8 komment
Sziasztok!

Megindult a tesztbejegyzések áradata! :) Ma a 3-as számú Born Pretty tesztcsomagom soron következő nyomdalemezét mutatom be nektek, mely nem más, mint a Harunouta L027 jelzésű, bohókás, gombos, anyagmintás lemeze.


Ha kíváncsiak vagytok, én miket alkottam ezzel a darabbal, és hogy hogyan szuperál, olvassatok tovább!

Prológus

Amikor megkaptam a lehetőséget a Born Pretty Store-tól, hogy immáron harmadszor teszteljek, bevallom, kicsit zavarba jöttem, amikor választanom kellett a webshop lemezfelhozatalából. Nem sokkal az ajánlat előtt ugyanis a kedvenc ebay-es Born Pretty viszonteladómnál leadtam a rendelést 5 lemezre (4-et fizet, 5-öt vihet akció volt), melyek közül több is az újabb kollekciókból került ki. Vagyis amikor választani kellett, hogy mi tetszik, hirtelen úgy voltam vele, hogy "De hát már mindent megvettem, ami tetszik." (Az valamiért fel sem merült bennem, hogy más nail artos kütyüt kérjek. Nyomdamánia... :D) Aztán megakadt a szemem a mai lemezkén, és tudtam, a cuki gombos mintája nélkül nem élhetek tovább. :D


Alaptudnivalók

A lemez a decemberi ünnepi hangulat jegyében az előző Born Pretty lemezhez hasonlóan, karácsonyi papírtokban érkezett. Ezt csak azért furcsálltam, mert a fent említett ebay-es rendelésemben a Born Pretty lemezek jöttek csak ebben a tokban, a Harunouta lemezekhez egy másfajta, harunoutás papírtokot küldtek. De ez hál' Istennek ez a nyomdázás szempontjából nem oszt nem szoroz. :) (Azért hadd jegyezzem meg, hogy a MoYou lemezekél nagyon praktikus, hogy a papírtokok dizájnja legalább kollekciónként különbözik.)

A méret a Born Pretty lemezekével tökéletesen megegyezik: 6 x 12 cm, amihez még hozzá jön a pár mm-es szegély, melyet a fémlemez hátlapjához ragasztott műanyag lap ad. Ez a műanyag szegély azért jó, mert így még véletlenül sem tudjuk megsérteni magunkat a fémlemez éles széleivel.


A minták tekintetében a lemez rendhagyónak mondható, hiszen nem a szokásos rácsos elrendezéssel találkozunk. A benyomásunk egészen eklektikus lehet: az öt klasszikus téglalap alakú minta mellett sok a kisebb különálló motívum (pulóver, olló, cipzár... stb.), illetve találunk egy nagyobb grafikát is (a próbababát), ahol mi dönthetjük el, melyik részét vesszük fel a nyomdázónkkal. A téglalap alakú minták 1,9 cm x 1,6 cm-esek - talán ez jó kiinduló pont lehet, hogy belőjétek, mekkora a többi, lemezen szétszórt díszítés. 

Ami magát a lemez összeállítását illeti, vegyesek az érzéseim. Mint fentebb már említettem, a gombos minta számomra abszolút hiánypótló volt. Ezenkívül, talán még a kockás és csipkés motívumok, sőt még a cipzáros minták is többek számára jól kihasználhatóak lehetnek. Ám azt már nehezen hiszem, hogy bárkinek, csak úgy, például VASALÓT támadna kedve nyomdázni a körmeire... :D (Ezúton is bocsánatot kérek minden vasaló fetisisztától! :D)


Bevetésen

Remélem, nem haragszotok meg, ha azt mondom, nem tudtam rávenni magam, hogy egyesével felszedegessem, és próbanyomást készítsek minden egyes kis mintával a lemezen. Mentségemre szóljon, hogy 3 tesztmanikűrt is készítettem, melyekben manikűrönként több mintát is felhasználtam. A benyomásaim alapvetően pozitívak, ám megint csak előjött a Born Pretty Store lemezeivel eddig tapasztalt nagy igazság: nagyon sokat számít a nyomdalakk minősége, és az, hogy milyen nyomdázót használunk! Amikor például az itt bemutatott harmadik manikűrt készítettem, az apró fekete szívecskéket a már hajlott korú fekete nyomdalakkommal a legnagyobb igyekezetem ellenére sem tudtam tökéletesen felvenni - míg a nyomdalakk más lemezekkel tökéletesen működött. Viszont amikor a frissen kibontott, hígabb nyomdalakkommal estem neki a szívecskéknek, a nyomázás tökéletessé vált.

Az első tesztmanikűr mivel mással is készülhetett volna, mint az imádnivaló gombos mintával! :) Mivel a mani még decemberben készült, az évszaknak megfelelően, hideg színekben álmodtam meg, piszkos világoskékkel, sötétszürkével és ezüsttel. A két középső ujjam körmeire matricát készítettem, a két szélső körmömre pedig a lemez jobb alsó sarkában található gombot nyomdáztam fel. Itt még megjegyezném, hogy bár ennek a gombos mintának - és egyben a többi téglalap alakú mintának is - elegendőnek kellene lennie egy 1,9 cm-es hosszúságú körömre, viszont ha nem akarjuk, hogy a cikkcakkos szélek látszódjanak, ennél csak jóval rövidebb körmökre lesz elegendő (1,5 cm).

A felhasznált termékek listája: ITT
A második díszítésnél a próbababa csipkés mintája ihletett meg. Itt is egy hűvös színpárost választottam, fagyos levendulát hófehérrel. A fő motívumot a középső ujjam körmein a csipkés szegéllyel egészítettem ki a két szélső körmömön. A manikűrnek díszítőkövekkel adtam elegáns vonalat.

A felhasznált termékek listája: ITT
Az utolsó manikűr Valentin nap tájékán készült azzal a nem titkolt szándékkal, hogy felrúgjam az ilyenkor szokásos körömdíszítési konvenciókat, úgy mint: bugyirózsaszín és jajdepiros szívecskék mindenhol, nyakon öntve több-kevesebb hasonló színekben pompázó glitterrel. Szóval vamposra vettem a figurát, és fekete csipkét nyomdáztam nude alapra. Ha a csillámló glittereket igyekeztem is kihagyni, ez a manikűr a gyűrűsujjamon fekete holóért kiáltott. :)

A felhasznált termékek listája: ITT

Összegzés

A Harunouta L027 lemezen több olyan mintát is találunk, melyekkel akár elegáns, akár bohókás körmöket is készíthetünk - a gombos mintát abszolút a szívembe zártam! :) Ezek mellett viszont vannak motívumok a lemezen, melyekre kis esélyt látok, hogy valaha is használni fogok (pl. vasaló vagy varrógép...). Ennél azonban nagyobb problémának látom, hogy a szuper téglalap alakú minták egy része a cikkcakkos szélek miatt csak egészen rövid körmökre elegendő. :( A lemez mintái a jól megválasztott nyomdalakkal szuperül működnek - ehhez a lemezhez a hígabb nyomdalakkokat ajánlanám kísérletezéshez! 

Ár: Jelenleg $2,10-ért rendelhető a BPS-től (eredeti ára $4,21, a szállítás ingyenes!)
ZsebBoszi Index: 4/5


Born Pretty Store kínálatában a mai nyomdalemezen kívül minden nail art-hoz való kiegészítőt megtalálhattok, mi szem-szájnak ingere! Ráadásul most, ha elcsábultok valamire, a teljes áron kínált termékekből 10% kedvezményt is kaphattok az alábbi kóddal:


Ha ennyi kísértés nem lett volna elég: ha legalább 10-en használjátok a kódot, a Born Pretty Store szponzorál egy nail artos nyereményjátékot a blogon! ;)

Nektek megvan ez a lemez?
Ti nyomdáznátok vasalót a körmötökre? :D


Legyen szép napotok:

Andi

8 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis manikűröket dobtál össze, kedvet kaptam ahhoz, hogy beszerezzem majd ezt a lemezt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszenek a manikűrök! :) Ha megrendeled, mindenképp szólj, ha a vasalót sikerült beépíteni egy díszítésbe! :D

      Törlés
  2. Jaj a gombos meg a csipkés milyen jók!!! Na jó, a vasaló durva, kivéve blogra vagy szabóknak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :) Szabóknak, erre nem i gondoltam! :D:D:D

      Törlés
  3. Pont a kihasználtság miatt nem lett várólistás ez a lemez nálam. Viszont te szuper manikat alkottál. Az első a kedvencem. *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek a manikűrök! :) Igen, megértem, hogy a kihasználhatóság fontos szempont! Amikor vásárolok, és nem tesztre kérek dolgokat, ez nálam is gyakran döntő tud lenni.

      Törlés
  4. a gombos minta miatt venném csak meg, azért viszont nem éri meg az egész lemez. bár a vasalóval is kacsintgattam ;D melyik a kedvenc ebay-es eladód? egy-kettőt én is ismerek már névről, aki általában csak bps termékeket árul :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, megértem, számtalan lemez van különböző webshopokban, amelyeken egy-egy minta van csak, amiért élek-halok, a többi meg "meh". Ezekre én is sajnálom kifizetni a teljes lemez árát. :/
      A kedvenc ebay-es eladóm beauty_salon1 (vagy valami ilyesmi), de ha rákeresel erre a lemezre, az első három találatból az egyik ő lesz!

      Törlés