BosziTeszt ★ Sleek Blush by 3, Sugar pirosító-paletta - avagy az idei kedvenc őszi-téli pirosítóim

, , 2 komment
Sziasztok!

Bár a Sleek Blush by 3 pirosító triói már 2012 feruárjától megtalálhatók a brit sminkpiacon, én csak idén ősszel tettem rá a mancsaim az összvissz nyolc paletta közül a Sugar nevű szépségre. Mivel a magyarországi makeupkínálat erőteljes Sleek-hiányban szenved - bár online rendelhető, megtapizni, szvaccsolgatni egyik drogériában sem lehet -, remélem, hogy ezzel a teszttel közelebb hozhatom ezt a terméket otthoni olvasóimhoz!


Lássunk is neki! :)

Prológus - A paletta elnevezése 

Mielőtt a teszt érdemi részére térnék, engedjétek meg, hogy közre adjam módfelett magasröptű filozófiai eszmefuttatásom a paletta neve (Sugar) kapcsán. A nyolc paletta közül talán ennek a neve áll legtávolabb a paletta tartalmától (najó, talán még a Californ.i.án és a Lace-en is vitatkozhatnánk...). Vajon miért kapja egy full sötét, őszi színekből álló paletta a Cukor nevet? Se nem fehér, kóstolni meg... Hát azért itt még nem tartok. :D Tehát, íme egy lehetséges megfejtés:

Piros színek. -> Piros gyertyák. -> Édes illat. -> A cukor édes.

Tádááá! 
No, akkor talán térjünk is a lényegre! :)

Csomagolás

Ennek a palettának a csomagolásáról szinte ugyanaz mondható el, mint bármelyik Sleek szemfestékpalettáról. A trió egy minimál dizájnú, papírdobozkában érkezik, a pirosítóinkat pedig egy kompakt, strapabíró, műanyag, fekete palettában találjuk. Mind a kompatsága, mind a mérete (a tenyerünkben elfér), mind a teljes fedelet betöltő tükör tökéletes útitársunkká teszi ezt a darabot. Arról nem beszélve, hogy ilymódon egyszerre három különböző színű pirosítóval utazhatunk kényelmesen. 

Mint azt a többi Sleek palettánál is a legtöbben kifogásoljuk, a palettát anyaga és színe miatt könnyűszerrel ujjlenyomatgyűjtőnek is használhatnánk. Ezenfelül még egy nagyon specifikus problémát említenék: az ecset hiányát. Hidd el, egyet értek veled, hogy a legtöbb pirosítóval érkező ecset jószerivel is használhatatlan, de hadd vázoljak fel egy esetet, amikor bármilyen pirosítóecset megtenné!

Az Egyesült Királyság és Magyarország közötti gyakori ingázásom miatt gyakran előfordul, hogy csak a reptéren kerülök olyan szellemi állapotba (a hajnali 4 órás kelés miatt), hogy képes legyek az alapból sápadt hulla ábrázatomra valamiféle életet varázsolni. Ilyenkor feldobok egy kis szempillaspirált, feltapogatok az ujjammal egy kis korrektort a szemem alá, nyomok egy kis Carmexet az ajkaimra, és aztán jön a felismerés: a pirosítóhoz elő kell szedni az utazó ecsetkészletet (is)! Na, ez az a pont, amikor ez az amúgy ártatlan szépészeti rituálé átmegy spontán makeup tutorialba a repülőtéri vécé kellős közepén. Egy szó: ÉGÉS. 

Persze, lehet, hogy egy mini pirosítóecset sok mindent megoldana...

Szvaccsok - színek és pigmentáció

Mint azt az alábbi képen is láthatjátok a paletta egy sötét bordó, matt színből (Turbinado), egy sötét, barnás bordó, csillámos színből (Muscovado) és egy matt narancssárga színből (Demerara) áll (a színelnevezések mélylélektanát most inkább hanyagoljuk! :D). Mint az talán a szvaccsokból is látszik, a színek jól pigmentáltak - a középső színre ez fokozottan igaz, ezért csak óvatosan azokkal a pirosítóecsetekkel!

A csodás színek a palettában...

... és a kezemen! :)

Arcszvaccsokat (tökjó ez a szó!), ne haragudjatok, de nem készítettem, mivel a fényviszonyok miatt elég nehéz lett volna megragadni a színek lényegét és különbözőségét. Azért tennék egy kísérletet, hogy elmeséljem, melyikkel milyen hatást érhettek el. (Itt megjegyezném, hogy én nagyon finoman bánok minden pirosítóval, igyekszem lehelet vékonyan eloszlatni őket az arcomon, hogy minél természetesebb hatást érjek el.) 

Az első pirosító, a Turbinado pont olyan hatást kelt az arcomon, mintha a hideg csípte volna meg éppen egy kicsit, ami szerintem nagyon szép télvíz idején. A harmadik színt, a Demerarát a "no-makeup makeup"-jaimban szoktam használni, mert nagyon természetes hatást kelt a sárgás alaptónusú bőrőmön, finoman hangsúlyozva az almácskáim. A középső szín, a Muscovado a csillámok miatt valamivel távolabb áll a mindennapi ízlésvilágomtól, mint előző két társa. Egyszer került eddig bevetésre, amikor egy Parov Stelar koncertre mentem, de azon az estén tette a dolgát.

Tartósság kérdésében a véleményem talán nem mérvadó. A vékony réteg, amit reggel felkenek, estére magától eltűnik, így egy kis extra szeretetet igényel nap közben - amiről nekem egyébként rossz szokásom elfeledkezni...

Összegzés

A festékek jó pigmentáltsága és szép színei ezt a palettát az idei őszi-téli szezon kedvencévé tették a pirosítóim között. A makulátlan tökéletességtől számomra csak egy, a palettához tartozó, vész esetén használható ecsetke választja el.

Újravásárolnám-e? Tekintve, hogy ez a pirosító mennyiség a sminktáramban fellelhető többi pirosítóval együtt valószínűleg életem végéig (és azon is túl) ki fog tartani, a válaszom nem. Viszont a tavaszi-nyári idényben nem tartom kizártnak, hogy bepróbálkozok egy rózsaszínesebb trióval is. :)  

Zárásul még megemlíteném, hogy a paletta első két színét a Sleek mono pirosítói között is felfedezhetjük. A Turbinado Flushed, míg a Muscovado árnyalat Sunrise álnéven bújik meg a kínálatban. Mivel ezek a színek nekem nincsenek meg, idegen tollakkal ékeskedve, a német Beauty Mango oldaláról kölcsönöztem az alábbi összehasonlító képeket. Ár-érték arányban viszonyításképpen a 8g-os mono pirosítókat £4.49-ért vesztegetik a Sleek webshopjában, míg a 20g-os triót (6.67g / szín) £10-ért kaparinthatjuk meg. Do the beauty maths! :)

Összehasonlítás a mono ikertestvérekkel.
A fotók forrása: ITT.

Ár: £9.99-ért vettem a Superdrugban (UK)
Link a krémmánián: ITT.    
Magyaroszágon beszerezhető: PinkPanda (3990 Ft) és Makeup Plaza (3795 Ft)  (Az említett monókat ugyanezekről a helyekről 1690Ft-ért (PP) és 1650 Ft-ért (MUP) rendelhetitek meg.) 
ZsebBoszi Index: 4.5/5


Próbáltátok már a Sleek pirosítóit? Nektek mik a tapasztalataitok?

Legyen szép napotok:

ZsebBoszi    

Ui.: Holnap Magyarországra utazom, és egy hetet otthon töltök. Ezalatt az idő alatt sajnos nem ígérhetek újabb tesztet. :( Bíztatásképpen viszont annyit elárulok, hogy egy kisebb beszerző hadjáratot tervezek a Nailland Westend-es pultja ellen! ;)
A következő posztig nagyon boldog új évet kívánok! :)

2 megjegyzés:

  1. Köszike, most ezt a palettát is kénytelen leszek megvenni :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán megtisztelő, hogy az első szárnypróbálgatásaimat is elolvasod! :D
      Ismerem ezt a "kénytelen vagyok megvenni" érzést! Sokszor elkapott már a te blogod / csatornád nézegetése közben. :P :D

      Törlés