Kihívás ★ Stílus kihívás: Vintage

, , 29 komment
Sziasztok!

A hét második kihívásos manikűrjével jelentkezem, melyet ezúttal Timi Stílus kihívására készítettem. A soron következő feladvány a vintage volt, ami nagyon közel áll a szívemhez, így ezen a héten nem maradhattam ki a jóból. :)


Vintage lakkozás indul!

Prológus


Valószínűleg már mindenki számára világossá vált, hogy én afféle koca-kihívásos vagyok, vagyis nem lakkozok a kihívások minden hetében csak akkor, amikor van ihlet... :D Viszont nem sokára kezdődik A tavasz színei kihívás (szintén Timi szárnyai alatt), amiben már most mindenre van ötletem, szóval még nem vesztettem el a reményt, hogy egyszer majd az elejétől a végéig végiglakkozok egy körömlakkos challange-et. :D

Bővebb infóért kukkantsatok be Timihez! ;)

A mai bejegyzés másik nagy különlegessége, hogy most debütál az új körömformám. :) Abszolút lázadó jelleggel, míg mindenki kezd elmozdulni az ovális, lekerekített forma irányába, én életemben először bekockultam. Nem is értem, ezt eddig miért nem tettem meg! A csálé, önálló és egyben teljesen különböző személyiséggel megáldott körömeim először az életben egységesnek látszanak. Juhú!


A manikűr


A vintage nekem pötty és apró rózsák, és a manikűr is ennek szellemében készült.




Hogyan készült?


A zsírúj pöttyöző- és nail art ecsetkészletemmel! Yaaaay! :D

Alaplakk után (Sally Hansen, Hard as Nails) a gyűrűs és középső ujjam körmére fehér lakk került két rétegben (OPI, Alpine Snow - ki gondolta volna) a többire pedig szintén két rétegben egy korall-rószaszín árnyalat (Essie, Stones n' Roses). A rózsákat pöttyözővel készítettem, mégpedig úgy, hogy tettem egy-egy pöttyöt a fehér és korall lakkból egymás mellé, és "összekevertem" őket. Ahol nem tetszett a végeredmény, ott nail art ecsettel még húztam egy-két korall színű vonalkát, hogy egyértelműbbek legyenek a rózsák szirmai. Végül szintén nail artos ecsettel felfestettem a levélkéket, melyhez a Rimmel Wedge of Lime lakkját használtam. 


A többi körmömön meglepő módon a pöttyöket pöttyözővel pöttyöztem (a pöttyös mondat, hölgyeim és uraim! :D). Végezetül mindent Seche Vite fedőlakkal tartósítottam. Ééééés, ezt mind a nem-ügyes jobb kezemmel is végigcsináltam! Képeket a bal kezem állapotáról nem hoztam, mivel nem szeretnék feliratkozókat veszíteni. :D Najó, igazából csak a rózsák lettek tojásalakúak, a pöttyözés nem sikerült olyan rosszul. ;)

A minőség nem kiemelkedő, de teszik a dolgukat! :)


A korall és a fehér lakkról

Itt megragadnám az alkalmat, hogy ápdételjem a benyomásaim az Alpine Snow-val kapcsolatban. Voltam olyan bamba, hogy egyik alkalommal egy jó fél órára a kupak rácsavarása nélkül hagytam az üveget az asztalon. Először azt hittem, ez milyen marhajó véletlen volt, mert a lakk olyan állagúvá vált, amit sokkal könnyebben tudtam kezelni (vagy csak hozzászoktam már?), és az eredményt is szebbnek láttam. Aztán a második napon a fehér alapú körmeimről a lakkozás elkezdett lepattogni... 


Nem hiszem, hogy ez a Sally Hansen alaplakk vagy a Seche Vite hibája lenne, mivel mindeközben a korall körmeimnek kutyabaja sem volt. (Sajnos a hétfői manikűröm is jóval az elfogadhatósági idő előtt pattogni kezdett, ahol szintén Alpine Snow volt az alapszín!) Az OPI kezd veszíteni az ázsiójából a szememben... :( Ezzel szemben a korall Essie lakkal nagyon elégedett vagyok! Szépen terül, viszonylag gyorsan szárad, öröm vele dolgozni. A tökéletes fedést két rétegben értem el vele, és a 3 napos viselés alatt hibátlanul megmaradt a körmeimen. Annyira nagyon megtetszett az árnyalat, hogy bármikor felkenném csak magában is! Iámdom, hogy ilyen szépen passzol a bőrtónusommal! :)

A mai nagy csapat :)


Szeretitek a vintage stílusú dolgokat? És a virágos manikűrökkel hogy álltok? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Feltétlenül nézzetek be a többiekhez is, hogy ők mivel készültek mára:

29 megjegyzés:

  1. Sose csináltam még ilyen körmöket, ez nagyon tetszik ^_^ szép a körömformád :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a manikűr, fájt is a szívem, amikor eljött a lemosás ideje! :( Köszi a bókot a körömformára, simogatja a lelkemet. :3 :D

      Törlés
  2. Ez nagyon szép lett, olyan igazi nőcis :) Az Essie lakkot lehet beszerzem, megtetszett a színe, bár, elképzelhető hozzám nem passzolna az árnyalat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, szerettem nagyon viselni! Nem tudom, hogy rendelnéd-e vagy lehetőséged valahol személyesen "megtapizni" az Essie lakkot. Ha az utóbbi, akkor ott már sok minden eldőlhet. :)

      Törlés
    2. Ez pont most jött fel a Facebook-omon. Szerintem a legalsó sor harmadik lakkja árnyalatban nagyon hasonlít az Essie lakkhoz, ha azzal kapcsolatban jó érzéseid támadnak, az Essie-vel sem lehet gond! :)

      https://www.facebook.com/essence.hungary/photos/a.119668264733260.14942.106460099387410/965868500113228/?type=1&theater

      Törlés
  3. jaj de szép lett, imádom az ilyen manikat! :)

    VálaszTörlés
  4. nagyon szép manikűrt készítettél ^^

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok a rengeteg dícsérő kommentet, bearanyozták a napomat! A manikűrt nagyon nagy örömmel viseltem, de így még kedvesebbé vált számomra! :):):)

    VálaszTörlés
  6. Ez a manikűr még mindig nagyon tetszik, és éljen a kockaforma!!! :-)

    VálaszTörlés
  7. De jól néz ki, nagyon bájos :)

    VálaszTörlés
  8. Ez gyönyörű lett! Meg voltam győződve hogy a rózsák matricák, annyira szépen sikerültek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :3 Mások is matricával gyanúsítottak, de nem-nem, ez pingálva van! :):):)

      Törlés
  9. Ügyes vagy, nagyon cuki lett! :)

    VálaszTörlés
  10. Ez valami fantasztikus *-* nagyon ügyes vagy. (Az essie lakkodba bele szerettem :) van valahol esetleg teszt vagy ilyesmi róla?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, aranyos vagy! :) El is hiszem, hogy beleszerettél az Essie-be, gyönyörű tavaszi színe van! Itt egy Pinterest képözön a lakkról:
      https://www.pinterest.com/search/pins/?q=essie%20stones%20n%20roses
      Egyébként Stones N' Roses a neve, és a google tele van vele. ;)

      Törlés