BosziTeszt ★ Polished by KPT: Bleeding Stars - Palackozott csillagvér

, , 7 komment
Sziasztok!

Remélem, jól telik a húsvétotok! Egy igazán különleges lakk tesztjével készültem nektek mára, így a nyúlünnep hétfőjére. :) Mai választottam a Polished by KPT-től a Bleeding Stars névre hallgató csillámcsoda a márka Cosmic Xodus kollekciójából. Mivel alapjáraton egy visszafogott árnyalatú körömlakkról van szó, nem igazán hivalkodó, de a csodás holografikus szikrázáson mégis megakad az ember szeme! 


Kíváncsiak vagytok rá? Ha igen, klikk tovább! :)

Prológus

A F.U.N. Laquer lakkom tesztje kapcsán már említést tettem a Rainbow Connection indie körömlakkos webáruházról. Hát lányok, az egy nagyon veszélyes hely. Nem is ajánlom, hogy megnézzétek! :D Szóval egyik nap gondoltam egyet, és elkezdtem böngészni olyan márkákat is, amikről eddig még nem is hallottam. Így bukkantam teljesen random a Polished by KPT-re. Szívesen megmondanám nektek, hogy a KPT minek a rövidítése, de még a márka honlapján sem árulják el. :D Annyi viszont bizonyos, hogy 5free, vegán termékekről van szó, amiket állatokon sem teszteltek, ráadásul a lakkok 15 ml-es kiszerelésűek. És nem mellesleg, csodálatosak! *.*


Szvaccsok

Értem a lakk elnevezését, Bleeding Stars, vagyis vérző csillagok, hiszen szikrázó holocsillogást kapunk finom rózsaszínes árnyalattal - talán ilyen színe van a csillagvérnek. :D Bárhogy legyen is, amikor ezt a lakkot először megláttam felkenve, egy szó jutott eszembe: unikornishányás. Unicorne Puke. Mit szóltok egy ilyen lakknévhez? :D A következő képeken a lakkot 3 rétegben viselem fedőlakk nélkül. 



Egyébként a lakk maga átlátszó alapban rózsaszín és holo részkék tömkelege, ahogy azt az alábbi fotókon is láthatjátok.  A színen és finisen túl még a lakk tapintásáról is érdemes említést tenni, ugyanis ez a csillámtenger valamelyest érdesre szárad - persze nem egy homlakk érdességéről beszélünk. Bár nem próbáltam, szerintem egy réteg fedőlakk ezt az érdességet simán kiegyenlíti. 





Bevetésen

A lakk kellemes állaga és a lapos, egyenesre vágott ecset jól kiegészítve egymást könnyű felvitelt garantálnak. Így javításra alig volt szükség, és a lakkozás mindemellett nagyon gyorsan is száradt. Ellenben a lakk 3 rétegben fed tökéletesen, 2 rétegnél még átlátszott a mosolyvonalam. 


Aki követi a blogot egy ideje, tudja, hogy valamiféle paranoiával vagyok megáldva a lakkrétegek terén, ami abban nyilvánul meg, hogy négynél több réteg után (alap + fedő + 2 réteg szín) megszólal bennem egy kis körömvédő vészharang. Nyilván tökmindegy a körmömnek 4 körömlakk réteg után, hogy még mennyi van rajta pluszban - nehezen tudom elképzelni, hogy 4 vagy akár 2 réteg alatt képes a köröm bármennyi levegőhöz is jutni -, de nekem mégis az a kényszerképzetem, hogy 4 rétegnél több lakk alatt a körömeim fuldoklanak. Ez a zizim, bocsi. :D Szóval a lényeg, hogy nem szimpi ez a 3 réteges fedés. 


A másik fele a dolognak pedig - talán ez a csillámtenger lakkok közös betegsége -, hogy nagyon nehezen akarta befedni a körmöm végét, ám ezt kis odafigyeléssel át lehetett hidalni. Tartósság tekintetében arról tudok beszámolni, hogy egy-két körmöm szélén a második napon már minimális kopás jelentkezett, és a hüvelykujjam külső sarkáról lepattant egy kisebb darab. Ezt nem feltétlenül írnám a lakk számlájára két dolog miatt. Az egyik, hogy ez a tartósság fedőlakkal valószínűleg kitolható lett volna 1-2 nappal. A másik pedig, hogy a hüvelykujjaim külső sarkai valamiféle körömlakkozási Bermuda-háromszögként működnek, mert úgy tűnik el onnan a lakk, hogy észre sem veszem, ráadásul olyankor, amikor a manikűr többi része még szinte makulátlanul tökéletes... Nail polish mysteries.



Összefoglalás

Engem a visszafogott szín és szemet gyönyörködtető csillogás párosa teljesen levett a lábamról, csodás is kis tavaszi lakkra találtam a Bleeding Stars személyében! A termékkel emellett könnyű dolgozni, és a lakkozás gyorsan szárad. Részemről egyedül a 3 réteges fedést rónám fel neki, mint egyetlen hibáját, de ez csak az én dilim - ráadásul 15 ml-es kiszerelés nagyobb mozgást teret enged, mint más, kisebb kiszerelésű indie lakkok (pl. a piCture pOlish, ahol 11ml-et kapunk körülbelül ugyanennyi pénzért...)

Ár: £10.50-ért vásároltam a Rainbow Connectionről
Magyarországon kapható: Legjobb tudomásom szerint nem. :(
ZsebBoszi Index: 4.5/5



Nektek hogy tetszik ez lakk? 
Van hasonló a gyűjteményetekben? :)

Legyen csodás húsvét hétfőtök:

ZsebBoszi

7 megjegyzés:

  1. Nekem a Powder Perfeckt lakkom szárad ilyen finishre. Ami annyiban furcsa, hogy a promo képeken meg gélhatasú.
    Nagyon szép ez a lakk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lehet, hogy a promó képeken megküldték azt a lakkot egy nagy adag fedőlakkal?

      Törlés
    2. Biztos vagy benne, de ez a homokszerű finish nem szerepelt a leírásban. :)

      Törlés
  2. A körömnek nincs szüksége arra, hogy levegőhöz jusson (legyen rajta akár körömlakk, akár műköröm), mert elhalt szarurétegek összessége, szóval ezen kár aggodalmaskodni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ezt is mindig mondom magamnak, dehát nehezen megy az agyi átállás. :D Olyan sokáig nem voltak erős körmeim, hogy nagyon féltem őket. :)

      Törlés
  3. Nagyon szép színe van, nekem tetszik! Szívesen viselném! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ha még a holo szikrázást jobban sikerült volna lekapnom...! Nagyon szerettem a körmeimen! :)

      Törlés