Kihívás ★ ManiCute - Rügyfakadás

, , 29 komment
Sziasztok!

A ManiCute csapata ezen a héten virágba borul, ugyanis témánk a rügyfakadás és a tavasz volt! :) A kihívás kiváló alkalom volt, hogy kipróbáljam a vadiúj Maybelline lakkjaim, a Peach Bloomot és a Bouquet-t a Rebel Bouquet limitált kollekcióból. Ezenkívül szintén először került bevetésre a lehúzható alaplakkom, amit a Miss Sporty háza táján szereztem be. Így a manikűr mellett róluk is szólok néhány szót a bejegyzés végén! :)


Vágjunk is bele! Jöhet a menet? :)


Prológus

Amikor a két Maybelline lakkot először megláttam az állványon egymás mellet, tudtam, hogy kellenek, de igyekeztem lebeszélni magam, mivel az elmúlt időszakban nem kevés lakk került a Boszisminktár "nyilvántartásába". Ez egy pár hétig elég jól ment, egészen míg ki nem derült a mai kihívás témája: rügyfakadás. Gondolati síkon azonnal megszületett a manikűr az említett lakkok közreműködésével, így egyszerűen nem volt mit tenni, meg kellett venni őket... Olyan szépek, de most nem?! *.*

A Miss Sporty is idekeveredett a képre valahogy. :)


A manikűr

Nekem a rügyfakadásról, virágzásról egy japán táj jelenik meg a szemem előtt, ahol a szél hópelyhekként viszi magával a cseresznyevirág szirmokat. Ezt igyekeztem megjeleníteni a mai manikűrömben. :)




Hogyan készült?

Igazából semmiféle körömdíszítési feketemágia nem került bevetésre, az elkészítés nagyon egyszerű volt. Először is felkentem a lehúzhatós alaplakkot minden körmömre (Miss Sporty, Peel Off). Bár nem kentem fel egy kiló csillámot, azért a kevéstől is jó könnyen megszabadulni. :) Ezután minden körmöm kapott 3 réteget a barackszínű lakkból (Maybelline Peach Bloom).

A gyűrűs és a középső ujjamra ecset segítségével megfestettem a cseresznyefa fekete törzsét és ágait (Barry M, Black), majd pöttyözővel random fehér pöttyöket raktam mindenhova (OPI, Alpine Snow). Figyeltem rá, hogy a "szirmokból" a fa alá is jusson, így próbáltam megjeleníteni a szél játékát a szirmokkal. :) A fehér pöttyök mellé raktam még egy pár mély rózsaszín (Rimmel, Ballet Pump Perfection) pöttyöt is, hogy a cseresznyafa jobban felismerhető legyen.


A többi körmömre - fokozva a sziromhullás illúzióját - a glitteres lakkból vittem fel (Maybelline Bouquet), amit igazából nem felkentem, hanem tunkoltam, hogy a glitterekből mindenhova jusson (ha tudományos akarnék lenni, úgy fogalmaznék, hogy a glitterek homogén eloszlása volt a cél :D). Végezetül Seche Vite került mindennek a tetejére. (Igen, ez összességében 5 réteg lakk, a hülyeségem nagy mumusa, de annyira tetszett a végeredmény, hogy mindenképpen szerettem volna, ha tartós maradna! :))


A főszereplő lakkokról

Már van némi tapasztalatom a Maybelline lakkokkal, ezért az a helyzet, hogy a szépséges hamvas barackszín ellenére, kicsit csalódtam a Peach Bloomban. Az első réteg fedése katasztrofálisan foltos, amit a második réteg sem képes 100%-ban orvosolni. Ezért volt szükség egy harmadik rétegre. Ellenben szerelmünket a Bouquet-val, a glitteres fedőlakkal semmi nem árnyékolja be. :) Ő egy valóságos üvegbe zárt sziromtenger! Nagyobb rózsaszín, fényes arany és fehér hatszögek, apróbb rózsaszín és fehér pöttyök valamint arany csillámok alkotják, mindezt átlátszó alapban. Az ecset szépen vesz fel mindenből, így nem kellett halászni utánuk.


Végül a lehúzhatós alaplakkról szólnék pár szót. Az érzéseim vegyesek vele kapcsolatban. Igazából az alapvető probléma, hogy nem tudom mihez hasonlítani, mert még sosem próbáltam még csak hasonlót sem. Szóval a lényeg, hogy a dolgát teszi: amikor a lehúzásra kerül a sor, akkor szépen, egyben lejön, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A proléma csak az, hogy már ezt megelőzően megindul lefelé. Már az első 24 órában elkezdett pattogni a manikűr széle...

Aztán volt egy olyan eset, hogy valahogy belekaptam az ajtó kilincsének a nyelvébe (ne kérdezzétek, hogyan...). Azt már az elején éreztem, hogy sajog a körömágyam, de azt csak egy perccel később vettem észre, hogy a lakkozás egy az egyben eltűnt a körmömről. :D Körbenéztem az ajtó körül, és meg is találtam egyben. Gondoltam, visszarakom, úgyhogy a helyére tettem a kis "matricát", hozzányomtam a körmömhöz, és... VÍGAN OTT MARADT MÉG 2 NAPIG! Whaaaat? :D:D:D Szóval érdekes egy kis cucc ez.

Elmaradhatatlan csoportkép a teljes csapatról. :)


Remélem, tetszik a mai manikűr! :)
Otthon kapni ezeket a Maybelline lakkokat?
Ti próbáltatok valaha lehúzhatós alaplakkokat?


Legyen csodás tavaszi napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Ne felejtsétek el megnézni, hogy a többiek hogyan borultak virágba:

29 megjegyzés:

  1. Az, hogy egyben leesik a manikűr, a Seche Vite sajátja. Nekem legalábbis csak a SV-vel kezelt manikkal történt eddig ilyesmi. A manikűröd nagyon aranyos lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Nagyon örülök, hogy tetszik! :) Akkor most már ezt is tudom SV barátunkról. :D

      Törlés
    2. Nagyon cukia lett. :D Nekem se lehúzhatós alaplakkom, se SV-em nins, de sokszor le tudom húzni egyben a lakkozást a körmömről. :D Ez általában akkor fordul elő, ha túl vastag lett a réteg. :) De szerintem az alapvető probléma, hogy nagyon sima a körmöm felülete, és ledobja a lakkot. :)

      Törlés
    3. Köszi! :3 Na, még egy szempont. Egyébként úgy emlékszem, nem sokkal a manikűr előtt poliroztam, szóval lehet ez egy pluz tényező volt. :D

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszi! Szomorkodtam is, hogy olyan hamar búcsút kellett mondanunk egymásnak... :'(

      Törlés
  3. Szépséges! Mindig irigylem azokat, akiknek ezek a barackos, világos színek jól mutatnak a körmein. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Én is úgy örülök, hogy a barackszínnel (meg ugye az Essie korall lakkal) így megtaláltuk egymást. :D

      Törlés
  4. Az a topper nagyon jól néz ki és persze a manikűr is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csodálom, hogy tetszik a topper, a legtavaszibb topper evör! *.* Nagyon örülök, hogy tetszik a mani! :3

      Törlés
  5. Nagyon jól sikerült!
    Mindig keresek újabbnál újabb barack színű lakkot, most szépen felkeltetted az érdeklődésem ez iránt a maybelline lakk iránt :D
    Nekem is megvan a miss sporty lehúzható lakkja, egyszer használtam, csillámos lakk alá, de sehogy sem tudtam lehúzni a lakkot. Inkább jobban ragaszkodott a körmömhöz, mint hogy könnyebben le tudjam szedni! :O :O Úgyhogy akkor csalódam benne, de nem adom fel, próbálkozok még vele!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálkozz még a Miss Sportyval, hátha sikerül! Én a körömágyam felöl pöcköltem meg egy kicsit naracsfa pálcával, és nagyon szépen feljött. Abban nem vagyok biztos, Magyarországon is behozták ezt a limitált szériát... Érdemes körülnézni! Nagyon örülök, hogy tetszik a manikűr! ^.^

      Törlés
  6. Nagyon jó lett! :) Tényleg olyan mint a cseresznyevirág. Nekem is nagy kedvencem ez a virág,ahogy a tavaszt is imádom.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ebben a kérdésben ugyanúgy vagyunk kódolva! :):):) Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  7. nagyon szépek a színek, egybe van az egész! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A színek egybenlevéséről nagyban a Maybelline kollekció tehet. :) De nagyon köszönöm, én is örültem, hogy ez a két grácia ilyen szépen mutat együtt! ^.^

      Törlés
  8. Hölgyek, köszönöm a rengeteg kommentet! Hihhhhetetlenül klassz napom volt, és ez egy tökéletes befejezés lett így! ^.^ <3

    VálaszTörlés
  9. gyönyörű ez a manikűr ^^ nagyon eltaláltad a hangulatot, a színeket. A "matricás" alaplakk jónak tűnik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Én is úgy érzem, hogy még használni fogom ezt az alaplakkot - mostanság úgysem tartok fenn 2-3 napnál tovább egy-egy manikűrt. :)

      Törlés
  10. Nagyon jól néz ki, tetszik a színek kombinációja is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi - bár a színeket a Maybelline kombinálta. :D

      Törlés