Kihívás ★ A tavasz színei - Orgona / orchidea

, , 18 komment
Halihó!

Ismét csütörtök van, ami egyet jelent: A tavasz színei kihívás újabb állomását! A menta/türkíz után a héten az orgona/orchidea színekből merítünk inspirációt. Az orchideáról nekem egy mély lila jut eszembe, ezért ehhez a kihíváshoz a Zoya Harlow lakkját bátorkodtam választani a Matte Velvet kollekcióból. A mai bejegyzés végén így ezzel a lakkal kapcsolatos első benyomásaimat olvashatjátok. :)


Lássuk, mit főztem mára! :)


Prológus

A félreértések elkerülése végett a Zoya Harlow nem a kihívás miatt került a Boszisminktárba. Eredetileg az Essie Big Spenderrel terveztem a mai manikűrt, de aztán jött a Nail Polish Directen a 15%-os Zoya kedvezmény, amit nem lehetett veszni hagyni. A Blaze már jóideje az agyamba fészkelte magát, de mivel piros árnyalatú lakkok terén enyhén szólva sem szenvedek hiányt, erre a csodás bársonyos, matt lilára esett a választásom - ami az alábbi kép tanúsága szerint simán elmegy orchidealilának. :)


Még nem késő jelentkezni! Köszönet a kihívásért Timinek! :)

Amúgy az Orchideák című régi magyar zeneszám az én kedves nagyikám kedvenc slágere volt, ezért is áll az orchidea olyan közel a szívemhez. Ismeritek?




A manikűr

Az igazat megvallva, nem vagyok elájulva az eheti teljesítményemtől. A középső és gyűrűsujjamat díszítő minta barátok között is max a "please kill me" szintet üti meg, ám idő hiányában nem volt időm újraalkotni. A kihívásból viszont nem szerettem volna kimaradni, ezért úgy döntöttem bevállalom a maga tökéletlenségében is.




Hogyan készült?

Alaplakk (Eveine 8in1) és két réteg Zoya után két celluxdarabbal jelöltem ki azt a csíkot a körmöm közepén, amibe aztán a mintát festettem. Az egyik kezemen a színes sávokat egy kis körömdíszítő ecsettel festettem meg, míg a másikon magával a körömlakkos ecsettel húztam meg őket. Jelentem, a körömdíszítő ecsetes megoldás (valamivel) jobban sikerült!


Közvetlenül a felkenés után lehúztam a celluxcsíkokat, így a sávok széle szép éles lett. A minta színeihez az OPI It's Frosty Outside (ezüst), az Essie Stones n' Roses (korall) és az OPI Alpine Snow (fehér) lakkokat használtam. A minta száradása után minden körmöm Seche Vite fedőlakkot kapott, így ebben a manikűrben a matt finish nem érvényesült - de a következőkben megmutatom matt valójában is! :)

Az elmaradhatatlan csoportkép. :)


A főszereplő lakkról

A Harlow személyében egy szuper állagú, hihetetlenül gyorsan száradó (a kisujjhoz érve a hüvelyk- és mutatóujj körmei már szárazok) lakkocskáról beszélünk. Mindemellett a lakk abszolút egyenletes, csíkmentes végeredményt ad. Egyetlen fenntartásom vele kapcsolatban, hogy a rövidke kupak miatt eleinte nagyon nem esett kézre a dolog, de egy rövid "gyakorlás" után belejöttem a festésbe. :)


Mind matt, mind fedőlakkos, fényes formájában nagyon szép, de az én szívemhez igazán a fényes verzió áll közelebb, a csillámok így jobban érvényesülnek benne és a szín is sokkal mélyebbnek tűnik. Csodálatos darab, mindenkinek bátran ajánlom! :)

Matt verzióban...

... és fényes verzióban.

Egy kis makró sosem árt. :)


Remélem tetszett a mai manikűr és lakk! ^.^
Ti hogy álltok a lila lakkokkal? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Ne hagyjátok ki a többiek lila manikűrjeit sem:





18 megjegyzés:

  1. Szerintem klassz lett :) nagyon szép ez a Zoya lakk! Az én nagyim is az ilyen zenéket szereti (legalábbis az egyik) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! :) A nagyimon keresztül én is megszerettem ezt a számot egyébként, szerintem nagyon szép - fényévekkel jobb, mint egy-két mai zenei "műalkotás". :D

      Törlés
  2. Nekem is tetszik a manikűröd. ;)
    És ez a Zoya lakk is szép, nekem fényesen jobban tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik a manikűr! :3
      Ugye, hogy szebb fényesen a lakk? Nagyon sokat dob rajta a fedőlakk szerintem is!

      Törlés
  3. Nagyon szép manikűr és a dal is csodás, nekem is kedvencem. Nagyon szeretem a régi slágereket, tele vannak érzelemmel, olyan bájosak, annyira emberiek! :) A Manicute-nak volt egy Radiant Orchid állomása, én akkor linkeltem be ezt a dalt, örülök, hogy neked is jelent valamit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! ^.^
      Örülök, hogy a régi slágerek tekintetében egy véleményen vagyunk! :) Szerintem az általad is említett érzelmességük is ráver egy-két mai számra, mert anélkül gyönyörűek, hogy kínosan csöpögősek lennének.

      Törlés
  4. Szépséges ez a lakk, nekem önmagában tetszik a legjobban.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Egyébként azt nem írtam a posztban, de ha önmagában kenjük fel, a lakk tapintása is olyan selymes. Szóval a fedőlakk mentes verziónak is abszolút megvan a maga különlegessége. :)

      Törlés
  5. Szerintem jol sikerult, nekem tetszik! :)
    Nagyon szep a lakk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik a manikűr! :) És látszólag nem csak neked! :3 Le kéne számolnom ezzel a beteges perfekcionizmussal... :D

      Törlés
  6. Szép ez a Zoya lakk! Klassz a manikűröd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szeretem ezt a lakkot! :) Örülök, hogy tetszik a manikűr! ^.^

      Törlés
  7. Szép lakk! A számot ismerem. Kedves emlékek fűznek hozzá még gyermekkoromból. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy a lakk neked is tetszik, és hogy a szám említésével kedves emlékeid idézhettem fel! ^.^

      Törlés
  8. Csinos kis manikűr, és szép ez a Zoya. :)

    VálaszTörlés
  9. Nekem tetszik, nagyon mutatós lett :-) Közben pedig rájöttem, hogy van egy hasonló matt lilám a H&M kínálatából, amely az egyik blogtalis cserebere alkalmával került hozzám :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! ^.^ Majd mindenképp számolj be róla, hogy a H&M-es lakk mellett hogy néz ki a Harlow! :)

      Törlés