Kihívás ★ A tavasz színei - Türkíz / menta

, , 30 komment
Sziasztok!

Újabb fantasztikus kihívás kezdődik a mai nappal, méghozzá a kedvenc fajtámból! Timi újabb "színes" kihívásra invitálta a nail art kedvelőit, mely ezúttal természetesen a tavasz színei köré szerveződik. Az első forduló a mentazöld vagy türkíz, amiből engem a türkíz ragadott magával. A fordulóhoz a Barry M viszonylag újnak számító, Speedy Quick Dry kollekciójának egy darabját, a Pole Positiont választottam, amiről szokásomhoz híven a bejegyzés végén osztom meg veletek az első benyomásaim. :)


Lássuk, mit sikerült mentazöldben alkotnom! :)

Prológus

Ahogy a kék, úgy a zöld körömlakkok világában is elég idegennek érzem magam, de mivel az Essie Mint Candy Apple árnyalatáról az egész YouTube ódákat zeng, úgy voltam vele, hogy talán ideje nekem is kipróbálni egy mentazöld lakkot.

Köszi Timinek az újabb csodás kihívásért! :)

Ezenkívül a Speedy Quick Dry lakokkal is régóta szemeztem már, így a Pole Position szinte adta magát. De csak szinte, mivel a kollekcióban van egy hasonló árnyalat (Road Rage), viszont a mai manikűrben úgy éreztem, a Pole Position jobban fog mutatni. :)


A manikűr

Nem tudom, miért, de én a mentazöld kapcsán egyből egy zöld alapon lila pöttyös manikűrre asszociáltam, amit aztán - mivel húsvét táján viseltem - megideologizáltam, hogy dinótojás. :D Szerintetek?




Hogyan készült?

Le se tagadhatnám,  hogy a pöttyözőszettre való (marha komoly) beruházás, új távlatokat nyitott előttem. Most aztán orrvérzésig ontom majd magamból a pöttyös manikűröket! :D Szóval alaplakk (Eveline 8in1) és két réteg mentazöld után, vadul pöttyözni kezdtem a lila Revlon Up the Ante lakkommal.


Mivel a - komoly szakszóval élve - pöttygradiens köröm volt a cél, kiválasztottam a legducibb, a közepesen duci és a legvékonyabb pöttyözőt. Először egy-két nagyon nagy pötty került a körmeim szélére, aztán valamivel több közepes ezek fölé és közé, majd érzésre felszórtam még egy rakás apró pöttyöt az eddigiek közé, és még inkább fölé. A dínótojáskákat végül Seche Vite-tel tettem tartóssá.




A mentazöld lakkról

Annyit megállapítanék mindjárt az elején, hogy a lakk tényleg gyorsabban szárad az átlagnál, de szerintem - viszonyításképpen - a Seche Vite-et nem hagyja le. A gyorsan száradó formula mellett a kollekció különlegessége az új, nagyon vékony, lapos ecset, mely legyezőszerűen terül szét a körmökön. Nem újdonság, hogy full béna vagyok, így talán nem is meglepő, hogy eltartott egy ideig amíg sikerült ráérezni, hogy ezzel az ecsettel hogyan lehet a kellő mennyiségű - nem sok és nem is kevés - lakkot felvenni.


A festék állaga elég híg, és nem tudom, hogy itt van-e ok-okozati függés, mindenestre az első réteg nagyon foltos lesz. Ezt aztán a második réteggel szépen javítani lehet, és egyenletes és buborékmentes végeredményt kapunk. A manikűrt három napig viseltem (munkába nem mentem vele :P), és azalatt az idő alatt kopást nem tapasztaltam. Mivel megvettem a Pit Stop szürke árnyalatot is ugyanebből a kollekcióból, bőven lesz még alkalmam barátkozni mind az ecsettel, mind a formulával. Mindenképpen jelzem, ha a benyomásaim további tapasztalatokkal bővültek! :)



Szerintetek mire hasonlít a mai manikűr? :D
Ti szeretitek a mentazöld lakkokat?

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Még több menta a többi leányzónál:

30 megjegyzés:

  1. Szerintem tök jó kombináció, nekem nagyon tetszik a "dinótojás" :D

    VálaszTörlés
  2. Cuki lett, szeretem az ilyen egyszerű manikat! :) És szép ez a menta. *_*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, én is az egyszerű manik híve vagyok. :)

      Törlés
  3. Gyönyörű ez az alapszín, ahogy elnézem szerintem hasonlít az OPI Hula-rious árnyalatához. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben sajnos nem tudok nyilatkozni, mivel az OPI lakk nincs a birtokomban, de igen közeli rokonságban állhatnak. :)

      Törlés
  4. Baromi jól néz ki! Nagyon szertem a menta lakkokat. :)
    Lehet hogy mentával festem ki a körmöm:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!!! A kommented óta eltelt pár nap - kifestetted végül mentával a körmeid? :)

      Törlés
  5. Nagyon cuki lett :)
    http://voroskoromlakk.blogspot.hu/2015/04/notd-turkiz-menta.html

    VálaszTörlés
  6. Dínótojás... EZ nagyon jó. :D Cuki lett. Szép együtt ez a két szín. :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon cuki lett a mani! Szepseges ez a lakk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi! Nekem is tetszik a lakk színe! :)

      Törlés
  8. Nagyon szép :) tetszik az alaplakk színe nagyon!

    http://probablyme.hu

    VálaszTörlés
  9. Tetszik, hogy lilával kombináltad. :)

    VálaszTörlés
  10. Lila-zöld, merész, de nagyon tetszik! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magam is meglepődtem, hogy ilyen merész lépésre szántam magam, de nem bántam meg! Nagyon örülök, hogy tetszik! ^.^

      Törlés
  11. Annnnnyira nagyon szép ez a menta lakk! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? És még van sok belőle ám a boltban... ;)

      Törlés
  12. Nagyon tetszik ez a menta lakk! Az ecset különösen felcsigázott, mert amúgy nem nagyon vagyok híve a Barry M korábbi ecseteinek. Jó lenne, ha itthon is lehetne kapni ezt a kollekciót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, érdekes kis ecsete van. És ahogy Katynak, úgy neked is csak megjegyzem, hogy a boltban még van belőle sok ám! :D

      Törlés