BosziTeszt ★ Maybelline The Nudes - Az okos paletta

, , 4 komment
Sziasztok!

A Maybelline természetes színeit tartalmazó palettája már 2014 júniusa óta elérhető az amerikai drogériákban, és sokan már azóta csorgatjuk a nyálunk utána. Mindannyiunk legnagyobb örömére, hosszú várakozás után a The Nudes szemhéjpúder-paletta végre Európában is megkezdte hódítását. A hónapban nem csak a magyar boltok polcaira került ki, de elfoglalták helyüket a brit Bootsokban és Superdrugokban is. Így én is könnyűszerrel hozzájuthattam, nem kellett kivárnom, míg újra hazamegyek. :)


A rengeteg mostanában megjelent teszt után most következzen egy hamisítatlan ZsebBoszi vélemény! :D


Prológus

Az a jó egy beautyblogban, hogy ürügyként lehet használni. Már lassan mozdulni nem lehet a lakásban a szemhéjpúder-palettáimtól, a "tesztelni kell a blogra" aduász minden kétkedés esetén zöld utat ad. :D Ez a mai kicsi baba is így került hozzám. Tudnillik még tavaly az amerikai megjelenéskor még nagyon bizonygattam magamnak, hogy "Á, ez nem kell, megvan a W7 In the Buff meg a Makeup Revolution Iconic 1, tele vagyok nude árnyalatokkal!" De aztán az említett "tesztelős aduász" mellé még szerencsés bolygóállás is párosult, így féláron juthattam a palettához! Így aztán a beszerzés nem volt kérdés többé... :D


A külcsíny

A palettánk műanyag, fekete, ablakos borítást kapott, ami engem abszolút a Makeup Revolution Repemtion vonalára emlékeztet (melynek jeles tagja az Iconic trió is). A csomagolás kellően strapabíró, és záródása a Sleek palettákhoz hasonlóan atombiztos. Ahogy a L'Oréal Nude palettája, ez a darab is doboz nélkül várakozik a drogériák polcán, ám az ablakos, átlátszó kivitel miatt a l'oréalos kollegával ellentétben, az esetleges karcolódások kevésbé rontják az esztétikai élményt. Mindezeket figyelembe véve, akár egy utazó paletta szerepét is bátran betöltheti.


A 12 darab, egyenként 0,8 g-os szemhéjpúderhez kapunk egy fantörpikus applikátort is, ami kb. fele akkora, mint a számára kijelölt hely a palettában. :D A színeknek sajnos nincsen fantázianeve, de mint talán már tudjátok, ez engem nem bánt különösebben.



A paletta hátulján található használati utasítás kiváltotta az őszinte elismerésem. Úgy gondolom, hogy az eleve nagyon hasznos, ha egy palettához mellékelnek némi instrukciót. Ez a szárnypróbálgató sminkeseknek szuper kis mankó lehet. De az, hogy ebben mennyi furfang van, az szerintem valami fantasztikus! A 12 szín nemcsak úgy be van hányva a palettába, hanem úgy helyezték el őket, hogy quadként, trióként és duóként is működjenek! Wow! Ezen vajon mennyit gondolkodtak? Tökjó! Ráadásul a színvariációk tényleg jól működnek, így kísérletezésre abszolút bátran merem ajánlani!



Színek és szvaccsok

A palettában többnyire a nude színvilág barnás és szürkés oldaláról találunk árnyalatokat, de van itt arany és egy matt fekete szemhéjpúder is. Aki már egy ideje követi a blogot, tudhatja, hogy nagyon szőrös szívű vagyok a paletták színválasztékát illetően. Sajnos az én szememben a The Nudes ezzel veszít legtöbbet a fényéből: kicsit egyoldalúnak tartom a színkollekciót, hiányolom valamilyen extrább szín jelenlétét - ahogy a Lovely palettába csempésztek egy kékes ezüstöt vagy az első Naked palettába a rózsaszínes Toastedot.


A színválasztékon túl a paletta kihasználhatóságát mindenképpen jónak mondanám. Vannak szép satírozó színek és highlight árnyalatok is, az említett matt fekete pedig a külső V mélyítésére és a szempillasor kihúzására is tökéletes lehet. A szemhéjpúderek matt-fényes leosztásban is szuper arányt hoznak, a 12 színnek egész pontosan a fele matt.

A következőkben quadonként mutatom be a szvaccsokat melyeket alapozóra húztam meg.

Az első négyesfogatból a matt színeket (2-es és 4-es) mindenképpen kiemelném, mert hihhhhetetlenül jól teljesítenek. Érdekes, hogy a palettában a 4-es szín szürkésbarnának látszik, de felkenve egészen meleg barnát kapunk. A highlight szín duokróm jellege miatt mindenképp különlegesnek számít, a megvilágítástól függően, fehér vagy rózsaarany fényben játszik. A látványt tovább fokozza az árnyalatban csillogó megannyi mikroglitter. 


Ebben a quadban igazán csodálatos a 2-es bronzos barna árnyalat, puha mint a vaj, és elképesztően pigmentált. Sajnos ugyanez a 3-as arany szemhéjpúderről nem mondható el, eléggé porzik. Egyébként ez az egyetlen árnyalat a palettában, aminél bármilyen porzást vagy kihullást tapasztaltam. Az 1-es matt árnyalat a bőröm színével azonos, így az sajnos a fotón nem látszik olyan jól.


Az utolsó négyesben a matt szürkésbarna árnyalatok (1-es és 2-es) már sajnos nincsenek annyira topon, mint az első quad matt színei, a 2-eske különösen gyengélkedik. Jó hír azonban, hogy kellő türelemmel mindketten szépen felépíthetők. A matt fekete elmegy, de a nálam etalonnak számító Sleek matt fekete minőségétől elmarad. Ám ahogy másik két matt testvérkéjét, őt is építgethetjük. A 3-as highlight szín az én ízlésemhez közelebb áll, mint a paletta másik fényes szemhéjpúdere, nagyon visszafogott fénye van lehelletnyi rózsaszín derengéssel.



Bevetésen

A szemhéjpúderek különösebb erőfeszítés nélkül satírozhatók, felvitel közben nem potyognak - a második quadban található arany szín az egyetlen, aminél ennek veszélye fenn állhat, de itt sem katasztrofális a helyzet. A palettával készült sminkeket drogériás primerrel viseltem, és jól tartották magukat egész nap.


A mai tesztsminkhez az első négyes színeit használtam. A 2-est vittem a teljes szemhéjamra, a 3-as szín került a mélyítővonalamba. A 4-essel a külső V-t hangsúlyoztam, illetve a színből satírozás közben a szemhéjam külső harmadára is jutott. Az 1-es fényes árnyalattal a belső szemzugom fényesítettem, ami sajnos a fotón csak alig-alig látszik. A szempilláimnak egy vékony tusvonallal adtam hangsúlyt, majd göndörítettem és spiráloztam. A felső vízvonalam fekete, az alsó vízvonalam pedig hússzínű ceruzával húztam ki. A smink szélét "átlátszó" mattító púderrel dolgoztam el, és ugyanez került a szemöldökcsontomra is.


(További palettával készült sminkeket láthattok az Instagramomon ITT és ITT.)


Összegzés

Minőségben nem nyúlunk mellé, ha ezt a palettát választjuk, hiszen a színek jól pigmentáltak, szépen satítozhatók és egy szemhéjpúder kivételével a kihullás veszélye sem fenyeget használat közben. Bár a paletta alapvetően jól felépített - a satírozó és fényesítő színeivel, illetve a matt feketével -, mégis úgy gondolom, hogy a színösszetétel izgalmasabb is lehetne egy-két színesebb szemhéjpúderrel.

Kezdőknek, akik kifejezetten a nude sminkek elkészítését szeretnék gyakorolni, mindenképpen tudom ajánlani, hiszen nekik a paletta okosan átgondolt elrendezése és a mellékelt használati utasítás nagy segítség lehet. Az alapvetően jól funkcionáló matt színek miatt jó kiegészítése lehet a Naked 1 és 2 palettáknak is. Nagy erénye a többi magyar piacon fellelhető olcsóbb palettával szemben, hogy a webshopos macera megspórolható vele, hiszen elég érte besétálni egy drogériába. Ám azt semmiképp ne felejtsük el, hogy a webshopos rendelést vállalva, többnyire (sokkal) jobb áron juthatunk szinte azonos minőséghez szélesebb színválasztékkal.

Végszóként még annyit, hogy a paletta készítői talán szándékosan nem akartak minden poént egy palettán belül lelőni, hiszen idén tavasszal Amerikában már megjelent a paletta rózsaszín változata is, a The Blushed Nudes.

Forrás: walmart.com

Ár: Akcióban fél áron £5-ért vásároltam a Superdrugban, otthon 4590 Ft-ért találjátok meg a drogériákban.
Krémmánia: LINK
ZsebBoszi Index: 4/5


Beruháztok erre a palettára? Vagy esetleg már megvan? 
Nektek hogy tetszik?

Legyeb csodás napotok:

ZsebBoszi
    

4 megjegyzés:

  1. Na...kár volt a rózsaszín társát meglátnom. Remélem az is kapható lesz *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én remélem nem, mert lassan a teljes anyagi romlásba visznek a paletták. :D:D:D Hát igen, szerintem is szép, és a színei mintha jobban összeválogatottak lennének, mint a ebben a palettában.

      Törlés
  2. Én is várom a rózsaszín verziót is, mert NATÚR PALETTÁBÓL SOSEM ELÉG!!! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyet értek - a pénztárcám legnagyobb bánatára... :,( :D:D:D

      Törlés