Kihívás ★ ManiCute - Esküvő

, , 23 komment
Sziasztok!

Nos, igen, a blog ismét egy körmös hullámba került, kihívás követ kihívást! :) Ezek közül a mai a kéthetente hétfőn esedékes ManiCute. Erre a fordulóra igazán szép témát választottunk magunknak, mégpedig az esküvőt. :)


Menyasszonyi körmökre felkészülni! :)


Prológus

A mai téma több szempontból is nagyon kedves volt számomra. Egyrészt azért, mert a mi esküvőnk a ZsebVarázslóval életem legislegszebb napja volt, és mindig-mindig nagyon megmelegszik a szívem, ha rá gondolok. :):):) Másrészt azért, mert az esküvőm napján nem kaptak kiemelt figyelmet a körmeim. Akkor még közöm nem volt semmilyen körömdíszítéshez, ezért az alapelgondolás egy épített géles manikűr lett volna, de kevéssel az esküvő előtt nagyon negatív dolgokat olvastam róla, és bevallom, a pénzt is sajnáltam rá. 

Hát igen, a körömágybőröm sem volt éppenséggel a topon... :D
Köszönet a fotóért Anikónak! :)

Ezután jött az a gondolat, hogy majd én megcsinálom a körmeim nulla gyakorlással. Mivel a tervezett glitterátmenetet nem tudtam szépen kivitelezni, egy rózsaszínes Essence Nail Candies volt a körmeimen apró ezüst-fehér virágos matricával a gyűrűsujjaimon. Azóta, hogy belekeveredtem a körmös dolgokba, sokszor visszagondolok erre, és gyakran eljátszom a gondolattal, hogy most milyen manikűrt készítenék, így az alkalom abszolút kapóra jött, hogy kiélhesssem magam! :)


A manikűr

Ha most készíteném a manikűröm, biztos, hogy egy átmenetes franciamanikűr lenne apró díszítéssel a gyűrűsujjaimon. Ennek fényében készült a mai "műremek" is. Valószínűleg ha élesben készítettem volna, egy "nude"-abb lakkot használtam volna, de mivel nem találtam elfogadható színt a kollekciómban, egy barackos árnyalatot választottam - amióta lebarnult a kezem Franciaországban, valamiért nagyon szeretem magamon a barackszínű lakkokat. :) Napokig viseltem ezt a manikűrt, imádtam, ahogy optikailag megnyújtotta a körmeimet!





Hogyan készült?

Alaplakkozás után (Eveline 8in1) felvittem két réteget a barack színű lakkból (Maybelline, Peach Bloom), majd a szivacsos technikával (amihez a kávés manikűrnél egy videót is linkeltem) elkészítettem a fehér-barack átmenetet. A színeket kétszer "szivacsoztam fel", hogy a fehér (Avon, Iceberg White) fedése a körmök végénél kellően erős legyen. Lehetséges, hogyha barack helyett fehérrel alapozok a manikűrnek, ez nem jelentett volna problémát, viszont attól tartottam, hogy úgy pedig a körömágynál maradtak volna fehér csíkok-pöttyök.



A gyűrűsujjamon a díszítéshez a Born Pretty Store díszítőszalagjából használtam egy csíkot ott, ahol a két szín egymásba mosódik, majd pedig egy kis ezüst virágot (szintén Born Pretty Store) ragasztottam fel a csíkra, a körmöm széléhez közel. Végül mindent Seche Vite-tel borítottam, hogy a manikűr szép fényes és tartós legyen! :)


A felhasznált lakkokról most nem tartanék külön filozófiai eszmefuttást. A fehér Avon lakkot a korall manikűr óta töretlenül imádom. A Maybelline lakkal már az első bevetésén, a cseresznyefavirágos manikűrnél sem voltam megelégedve, de most már határozottan azt mondhatom, hogy ezt a lakkot messziről kerüljétek el, ugyanis a fedése katasztrofálisan foltos! Tuti, hogy otthon keresni fogok egy ugyanilyen színű Moyrát, mert a színét viszont még mindig nagyon szeretem! 



Remélem, tetszett a mai manikűr! :)
Ti milyen manikűrt viseltetek az esküvőtökön? 
Vagy ha még nem volt esküvőtök: milyen körmöt készítenétek? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Még többi esküvői köröm a többi leányzónál:

23 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, tényleg optikailag hosszabbítja a körmeid, szuper jól áll! :)
    Nem volt még esküvőm és valószínűleg nem is lesz (a párom esküvőellenes, én meg nem vágom magam a földhöz emiatt), de magamat ismerve abszolút nem visszafogott körmeim lennének, hanem feltűnő, extra csilli-villi, szarka üzemmódban! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Imádtam is ezt a manikűrt viselni! :):):)
      Szerintem nincs olyan, hogy sztenderd esküvői köröm - a lényeg csak az, hogy az ember leánya jól érezze magát a körmeivel a nagy napon! :)

      Törlés
  2. Nagyon szép lett a manikűröd. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik az átmenet, kicsit a pillecukorra emlékeztet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre még nem is gondoltam, de most hogy mondod! :D

      Törlés
  4. Gyönyörűséges átmenetet készítettél! *-*

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűséges átmenetet készítettél! *-*

    VálaszTörlés
  6. Csinos lett. Olyan a díszítés, mintha egy gyűrű lenne. :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett. :) szerintem én is valami hasonlót képzelnék el a saját esküvőmre...visszafogott,elegáns és divatos. Bár nekem még NAGYON távol van az esküvőm ezért ez még csak ábránd marad :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Az ábrándozás is nagyon szép része az egész esküvőnek - én (nagyon) kicsit sajnálom is, hogy már túl vagyunk rajta, mert úgy szerettem álmodozni róla! Néha arra gondolok, minden évben újra kéne házasodnunk a férjemmel... Vagy legalább 5 évente, na. :D

      Törlés
  8. Nekem tetszik. :) Szép és szolid. A csicsás esküvői manik sosem tetszettek. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én is a finomság és az egyszerűség híve vagyok! :)

      Törlés
  9. Szerintem az első képen is jó lett az elgondolás és a gyűrű baromira tetszik :)
    A franciás átmenetes körmöt én is tervezem, de nagyon sok terv van a fejemben és a Pinterest mappámban, szóval csak sikerül előbb-utóbb. A te verziód nagyon tetszik.
    Az útmutatós alapján megcsináltam a díszítőszalagos manit, jó lett, köszi a tippeket! Ma is csinálok egyet, egy másikat szalaggal :)
    Az esküvőn rózsaszínes lakkom volt, semmi díszítés, a ruhám sem fehér volt, hanem halvány rózsaszín, vagy inkább púderszín, úgy varrattam, egy egészruha volt hosszított felsővel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A képen látható gyűrű az eljegyzési gyűrűm, amit az uram egyes-egyedül választott. Kicsi ügyes ám! *.*
      Nagyon örülök, hogy sikerült összebarátkozni a díszítőszalaggal, köszönöm, hogy megírtad! :):):)
      Biztos nagyon szép volt a ruhád! :) Nálam nem volt kérdés, hogy fehér lesz a ruha. :)

      Törlés