Kihívás ★ ManiCute - Gyümölcsök

, , 21 komment
Sziasztok!

A majd három hetes szünet után, jelentem, visszatérnek a manikűrök a blog életébe! Ennek ékes példájaként fogadjátok szeretettel a mai "műremeket", melyet a ManiCute mai, gyümölcs tematika köré szervezett fordulójára készítettem! :)


Ha kíváncsiak vagytok, engem melyik gyümölcs inspirált, olvassatok tovább! ;)


Prológus

Több oka is volt a körmös posztok elmaradásának. Ezek közül az egyik, hogy a francia meló alatt több körmöm is letört. Ez mondjuk az én hülyeségem. Így utólag nem is értem, hogy a hosszú köröm fejben nálam hogyan jött össze a gumikesztyűs, pakolós terepmunkával - first word beauty blogger problems... A másik fele a dolognak, hogy - ahogy az az elmúlt három hét bejegyzéstermésében is látható - eléggé palettafókuszú csőlátásra tettem szert az utóbbi időben. :D

Ám ez a mai kihívás most kicsit visszarántott a körömlakkok világába. A mai forduló tematikájáról, a gyümölcsökről nekem azonnal a mangó ugrott be. Nemcsak azért, mert egy fokkal különlegesebb, mint például az alma vagy a banán, hanem azért is, mert mostanság mangólé kattanásom van. Ittatok már? Ha nem, mindenképp próbáljátok ki! Imádat. *.* Az alábbi fotók inspiráltak a mai manikűrnél.

Forrás: ITT és ITT.


A manikűr

A fenti képekből talán már sejteni lehetett, mire ment ki a mai játék. :) A még érintetlen mangó színátmenetes héját varázsoltam minden körömömre, kivéve a gyűrűsujjamra, mert ott a gyümölcs kockásra vágott húsát igyekeztem megjeleníteni. :)




Hogyan készült?

Az átmenethez alaplakk után (a jólbevált Eveline 8in1) két réteg sárga lakkot vittem fel (Maybelline, Electric Yellow), ezután a kávés manikűrnél is említett sminkszivacsos technikával felvittem a "mangószíneket", vagyis a pirosat (OPI, What's Your Point-settia?), újra a sárgát, és a zöldet (Rimmel, Wedge of Lime - látjátok, nem csak lime-nek és almazöldnek, de még éretlen mangónak is elmegy! :D). A színeket, miután az első körben felvitt átmenet megszáradt, újra felvittem a szivaccsal, hogy minden szín szépen érvényesüljön. A második felvitel után nem vártam száradásig, amint végeztem a kezemen, átmentem a körmeimen fedőlakkal (Seche Vite).



A mangókockák alapjához két rétegben vittem fel egy narancssárga lakkot (Barry M, Mango - kihagyhatatlan volt ebben a manikűrben!), majd megvártam, hogy koppanósra száradjon. Ezután díszítőcsíkokkal kijelöltem a "bevágások helyét", és átmentem az egészen a sárga lakkal. Közvetlen a festék felvitele után lehúztam a csíkokat, és voilá, kész is lett a kockás mangó. :) Természetesen ezt a mintát is fedőlakkal tettem tartóssá.




A felhasznált lakkokról röviden

Ha véletlenül a Maybelline Electric Yellow-t választanátok nail arthoz, javaslom, hogy használjatok alatta fehér alaplakkot, mert nagyon gyenge a fedése. A mai manikűrben ezt kihagyhatónak ítéltem meg, mert a körmeim szélére a piros került, ami takarta a mosolyvonalat, másrészt a dupla szivacsozás erősítette a színt. A mangókockás mintánál ez az áttetsző tulajdonság külön jól is jött, mert szépen hagyta átsejleni az alatta levő narancssárgát, így a mangó húsához közelebbi színt sikerült elérni. Másik szereplőnk a Barry M Mango volt, ami viszont egy nagyon klassz kis lakk, akár egy bőkezőbb réteg is elég lehet a teljes fedéshez. 

Az Eveline 8in1 és a Seche Vite már épp elég publicitást kapott a blogon. :)

Végezetül még hadd osszam meg veletek a Seche Vite-tel kapcsolatos tapasztalataim. Kezdek az üveg aljához közelíteni, amivel arányosan a lakk vészesen sűrűsödni kezdett. Ám mielőtt még használhatatlanul sűrű lett, úgy döntött egyik napról a másikra, hogy fehér kirakódást képez a körmeim szélén felvitel után... Először nem értettem. Gyanakodtam az aktuálisan használt lakkra, a gyorsszárító cseppekre, de bárhogy is próbálkoztam, a kirakódás minduntalan megjelent. Ekkor lépett a lakk az olvadt viasz jellegű viszkozitás spektrumába, amikoris elszántam magam a higítás mellett (Sparitual körömlakkhigítóval). Jelentem, a páciens újra a régi, és a kirakódás is megszűnt! Juhú!

Remélem tetszett a mai manikűr!
Nektek mi a kedvenc gyümölcsötök mostanság?

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: A gyümölcsnapot ne hagyjátok ki a többi leányzónál se:

21 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett a színátmenet! Nem is gondoltam volna, hogy ezek a színek ennyire jól passzolnak így egymáshoz. A mangót én is szeretem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Ez még csak a második színátmenetes manikűröm, így kezdőként a komment még jobban esik! ^.^ Ami a természetben szépen passzol, az a körmökön is! :):):)

      Törlés
  2. Nagyon jó! Imádom, hogy nem a szokványos minták közül választottál, szeretem az eredeti ötleteket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Igazából a fő érv a mangó mellett az a mangómániám volt, hogy különlegesebb gyümölcs, az másodlagos volt. :D

      Törlés
  3. De nagyon szép, nagyon tetszik a színvilág ^_^

    VálaszTörlés
  4. Hú, a nyál is összefolyt a számban *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek szerint jól sikerült a mangó körömre való átértelmezése. :) Nagyon örülök neki! ^.^

      Törlés
  5. Nagyon jól mutatnak ezek a színek együtt!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Amíg nem néztem rá körmös szemmel, magam sem gondoltam rá, hogy a mangó milyen színpompás gyümölcs! :)

      Törlés
  6. Jaj dejó ez a mangós átmenet, hát nekem nagyon megtetszett!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy! Nagyon örülök, hogy megtetszett! :)

      Törlés
  7. Egyszerű de nagyszerű megoldás lett!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Tényleg nem az évszázad manikűrje, de a jelek szerint a mangószínek a körmöket is jól feldobják. :)

      Törlés
  8. Ez most lehet, hogy morbid lesz, de kedvem lenne beleharapni a körmeidbe, olyan élethűre sikerült ez a manikűr :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát azt inkább ne! :D:D:D Amúgy nagyon köszi, örülök, ha tetszik! ^.^

      Törlés
  9. Csini. :) Nagyon jó ez a zöldből pirosba haladó átmenet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Örülök, hogy tetszik! ^.^

      Törlés