Kihívás ★ Manikűrvadász - 17. forduló

, , 21 komment
Szervusztok Hölgyek!

Mivel olllyan kevés tennivalóm, és még annnnál is kevesebb írnivalóm van, úgy láttam jónak, hogy benvezek egy újabb kihívásra, mégpedig az eddig csak külső megfigyelőként kísért Manikűrvadászra! A mai szám szerint a 17. forduló, úgyhogy csak 16-ról sikerült lemaradnom, éljen! :D


Hogy hogyan zárult első vadászatom, az alább kiderül! :)


Prológus

Ha esetleg valakiben felmerült volna a kérdés, hogy eddig miért nem neveztem erre a kihívásra, arra az lenne a válaszom, hogy a szabályok között annyira ráfixálódtam a 30 manikűr kitételre, minden más nevezési lehetőséget figyelmen kívül hagyva, hogy szomorkodva csak azt számolgattam, vajon nekem mikor jön össze annyi. Jelentem, a maival együtt 21-nél tartok, úgyhogy nem sokára már nemcsak a kispadról játszom! Juhú! :)

Szóval Bellának a Lakkjegyzet bloggerinájával, Nikivel sikerült összesorsolnia. :) Megnézegettem Niki blogját, és végül az alábbi egyszerű, de nagyszerű manikűr indította el nálam a kreatív folyamatot:

Az eredeti manikűr: ITT.


A manikűr

Niki manikűrjét feketében álmodtam meg, és arra gondoltam, kontrasztosabbá teszem a glitteres és nem glitteres oldalt, ezért a "csupasz" részre mattító fedőlakkot vittem fel. Sajnos ez reggelre, amikor az elkészült művet fotóztam, kifényesedett, így inkább bőrhatású lett, semmint teljesen matt. Azért én így is elégedett voltam az eredménnyel! :)




Hogyan készült?

Az alaplakkozást követően (Eveline 8in1), két réteg sima fekete krém lakkot vittem fel a körmeimre (Barry M, Black). Megvártam, amíg koppanósra száradnak, majd celluxcsíkok segítségével elfeleztem őket. A csíkokat lehúztam kétszer a kézfejemen, mielőtt a körmeimre ragasztottam, hogy biztosan ne akarják felhozni a fekete lakkot. 


Ezután a glitteres lakkot (Maybelline, Black Magic) szivaccsal ütögettem fel (a technikáról például Julcsinál olvashattok bővebben - ugyanezt csináltam, csak én a nem kívánt glittert a körmöm körül utólag lemosóval távolítottam el). Hogy a glitterréteg kellően vastag legyen, száradás után egy második réteget is felvittem. Ezt követően lehúztam a celluxcsíkokat, egy csipesszel eltávolítottam a kiálló glittereket, majd a szabadon hagyott körömrészre két réteget vittem fel a mattító fedőlakkból (Barry M, Matte Top Coat).




Röviden a felhasznált lakkokról

A mai manikűrben két lakk is felavatásra került, a glitteres kis csoda és a mattító fedőlakk. A glitteres lakk egy érdekes darab. Üvegben úgy néz ki, mintha egészen sötétszürkék lennének a benne úszkáló kisebb-nagyobb hatszögek, de aztán, amikor felvittem, rájöttem, hogy csak az áttetsző feketés lakktól látszanak sötétebbnek. Mivel a mai manikűrben a szivacs magába szívta az alaplakk nagy részét, a glitterek valódi, ezüstös valójukban jelentek meg a körmeimen. A mattító fedőlakk azt hittem, többet tud majd, de ahogy az a képeken is látszik, az esti lakkozás után reggelre a zuhanyzást követően átfényesedett. :/



Remélem, tetszett a mai kis vadóc manikűr! :)
Ti melyik mattító fedőlakkra esküsztök?

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Nézzétek meg azt is, hogy a többiek mit vadásztak mára:

21 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett, kis elegáns. :)

    VálaszTörlés
  2. Az eredeti és az újragondolt változat is nagyon tetszik ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Szerintem is klassz lett Niki manikűrje! :)

      Törlés
  3. Nagyon szép csillogós mani lett :)

    VálaszTörlés
  4. Egyszerű, de mégis mutatós manikűr lehetett élőben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Bizony szerettem nézegetni, míg a körmömön volt! :):):)

      Törlés
  5. Nagyon szép lett, igazán elegáns :)

    VálaszTörlés
  6. Mindkét verzió nagyon tetszik:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem Niki nevében is beszélek, ha azt mondom, ennek nagyon örülök! :)

      Törlés
  7. Válaszok
    1. Azért a következő körben majd egy kicsit jobban megerőltetem magam! :D Azért nagyon köszi! Azt is amit az összefoglalóban írtál! ^.^

      Törlés