ZsebSorozat ★ Naked Underneath: A szőrös paletta - Paletta Forradalom, 7. rész

, , 4 komment
Sziasztok!

Nem fogjátok elhinni, egy újabb paletta tesztjét hoztam el nektek! :D A Paletta Forradalom sorozat részeként természtesen ismét egy Makeup Revolutionhöz kapcsolódó darabról lesz szó. Mai tesztalanyunk a Naked Underneath paletta egyenesen az I Heart Makeup szárnyai alól, mely a csokipaletták egy izgalmas variációja bundás borításban. :)


Ha kíváncsiak vagytok, mi lapul a bundácska alatt, tartsatok velem! :)


Prológus

Ha követitek a blogot, már bizonyára feltűnt, hogy sikerült már egy jópár darab palettát bespájzolni a Makeup Revolutiontől és testvérétől, az I Heart Makeuptól. Lassan elérem azt a szintet, ahol már csak akkor vagyok hajlandó újabb palettára áldozni náluk, ha az tud valami különlegeset. A Naked Underneath paletta, avagy becenevén a "Fur paletta" szőrős borításával ezt abszolút hozza, már a megjelenésekor menthetetlenül az agyamba költözött. 

Mielőtt belevágnék a tesztbe, hadd tegyek fel egy költői kérdést. Csak én vélek felfedezni furcsa, már-már obszcén ok-okozati összefüggéseket a paletta elnevezése (magyarul "Csupasz odalenn") és aközött, hogy ezt a palettát fekete szőr borítja? Hmm... Azt hiszem, ha eddig ezt nem vettétek fontolóra, ezután már más szemmel néztek majd erre a palettára. :D:D:D


A külcsíny

A kis szőrpamacsunk papírdobozban érkezik, melyet extaközeli, fekete-fehér "szőrös" fotóval díszítettek, és amelyen fuxia színben díszelegnek a feliratok. A dobozka ablakán keresztül máris megpillantjuk a paletta díszét, a hatalmas (műanyag) kristályszívet. Ez a dekoráció számomra a többi Wonder palettán kifejezetten gagyi hatást kelt, de ennek a palettának szerintem egész jól áll. :)


Ha kiszabadítottuk a palettánkat a dobozból, akkor kezdődhet a simogatás! (Azért dorombolást ne várjunk tőle! :D)  Egészen egyedülálló ez a szőrös kivitelezés, én ilyenről még nem hallottam, szerintem a palettagyűjtőket egy-kettőre beszippantja. :) Praktikusság szempontjából azonban azt megfigyeltem, hogy valódi szöszmágnes, így mindenképpen javaslom, hogy a papírdobozában tároljuk! Másfelől érdemes vigyázni vele, ha nyakig sminkesek vagyunk, érzésem szerint az alapozó és a korrektor csúnya, maradandó foltokat hagyhatnak rajta! Ettől eltekintve a borítás abszolút strapabíró, masszívan záródik, így ugyanazok a pozitív tuajdonságok jellemzik, mint például fehércsokis testvérkéjét is.


A palettát kinyitva visszaköszön a talán már jól ismert csokipalettás elrendezés, a hatalmas, teljes fedelet kitöltő tükör, és természetesen az elmaradhatatlan szivacsos applikátor. Az I Heart Makeup természetesen itt sem volt rest, és itt is minden színnek becsületesen nevet adott.






Színek és szvaccsok

Nem gyakran mondok ilyet, de az a helyzet, hogy oda vagyok és vissza ennek a palettának a színösszeállításától. Kihasználhatóság szempontjából csillagos ötös: van matt feketénk, van matt meleg satírozó színünk, és van matt és fényes szemhéjpúderünk is, amit világosításra használhatunk.  A paletta matt és fényes színeinek aránya szitén egészséges. A 16 árnyalatból 6 matt, amik pont egy olyan színskálát fednek le, hogy könnyűszerrel egy teljesen matt szemsminket is elkészíthetünk vele. 


A fentieken túl itt vannak a játékos, de azért még a natúr színvilághoz tartozó színek: a narancsos, bordós árnyalatok, hogy az ezüstről és a szürkésbarna árnyalatokról ne is beszéljünk! Számtalan lényegében különböző sminket készíthetünk vele, így a mindennapoktól kezdve a különböző alkalmakig ez a paletta jó barátunk lehet.

Lássuk a szvaccsokat! Szokásomhoz híven az ujjammal alapozóra húztam meg a színmintákat.

Az első sorban találjuk a matt világosító színt és a matt feketét is, és meg kell hagyni, ahhoz képest, hogy matt szemhéjpúderekről van szó, kifejezetten jól teljesítenek mindketten! A második szín lehetne pigmentáltabb, de építgetve nagyon szép fényt kap. Ebből a sorból még a negyedik szemhéjpúdert emelném ki, mely a Naked3 Blackheart árnyalatát idézi: sötét bordó/burgundi alap piros glitterekkel.


A paletta három sorából a másodikkal voltam a legkevsébé elégedett. Az utolsó két szín kivételével a pigmentációt mindenképpen a gyengébb kategóriába sorolnám, viszont mentségükre szóljon, hogy mindannyian foltmentesen építhetők. Ez különösen igaz a második szemhéjpúderre, ami eleget építve egy nagyon szép sötét (a fotónál sötétebb) hideg barnát ad. Itt még megjegyezném, hogy az utolsó előtti szín sok más bloggernél zöldnek látszik nem csak a palettában, de a színmintában is, ám ennek az árnyalatnak köze sincs a zöldhöz, egy szürkéről, maximum barnás beütésű szürkéről van szó.


Az utolsó sorban az utolsó két szín teszi a dolgát, viszont a többiek, a három matt árnyalat elég vérszegény. Közülük építgetéssel életet lehellhetünk az elsőbe, mely így egy tökéletes mélyítővonalszínné léphet elő, és ugyanez igaz a harmadik színre is, ami egy nagyon szép, meleg csokibarnát ad vissza. A második szín viszont velük ellentétben sajnos szvaccsoláskor ellenállt mindenféle építgetésnek...



Bevetésen

A fentiekből talán már kiderült, hogy ezt a palettát nem a pigmentációja teszi különlegessé, ezért ha ezekkel a szemhéjpúderekkel készítünk sminket, valamilyen szemhéjbázis használata elengedhetetlen (a Catrice új kiadású Prime and Fine bázisát meleg szívvel ajánlom!) - ezzel egyébként nem csak a szemhéjpúder intenzitását erősíthetjük, de a sminkünk élettartamát is akár egy egész napra nyújthatjuk. 

Felvitel közben nem kell drasztikus kihullásra számítani, ám egy-két picur morzsa előfordulhat, ezért mindenképp ellenőrizzük a szem alatti területet, a smink elkészülte után! A szemhéjpúderek szépen satírozhatók, viszont - feltehetően a gyengébb pigmentáció miatt - megvan az a rossz tulajdonságuk, hogy satírozás közben szeretik elveszíteni az intenzitásukat. Azonban a színek valódi mélységét nem lehetetlen elérni, csupán egy kis türelemre van szükség a többszöri erősítés-satírozás körhöz.


A mai tesztsminkben a teljes szemhéjamra felvittem a fényes highlight színt (Wonderous) majd a szemem külső harmadában felépítettem a fényes grafitszürke árnyalatot (After Hours), amit egyébként imádok. :) A smink felső szélénél azt a matt árnyalatot használtam (Seeking), amit a szvaccsolásnál teljesen elkapáltam. Itt csodálatos módon sikerült megjelenésre bírni a smink külső, felső szélénél, felmelegítve egy csöppet az összhatást. Az alsó szemhéjamon a felső szemhéjnak megfelelően helyeztem el a színeket. A sminket egy közepes tusvonallal egészítettem ki, illetve szokásomhoz híven fekete szemceruzával húztam ki a felső vízvonalam, és természetesen a szempilla-göndörítés és spirálozás sem maradhatott el. :) 


Még több palettával készült sminket láthattok az Instagram oldalamon ITTITT és ITT is. :)


Összegzés

Ez a paletta ugyan pigmentációban hagy némi kívánnivalót maga után, színválasztékában mégis úgy érzem, az elmúlt időszak tesztelt palettái közül az egyik legjobb. Minden, de tényleg minden megvan benne, amihez sminkelésnél általában szükségünk lehet, és mindehhez kapunk rengeteg különböző játékos, de nem hivalkodó színt, melyekkel számtalan különböző sminket készíthetünk mind a hétköznapokra, mind alkalmakra. Engem a bundás kivitele is megfogott, gyűjteményem egy különleges darabjává vált.

A gyengébb pigmentáció elengedhetetlenné teszi a szemhéjbázis használatát, és némi türelmet kíván a szemhéjpúderek felvitelkor. A paletta mentségére szóljon, hogy ebben az esetben a türelem tényleg rózsát terem: megfelelő építgetéssel a színek kellően intenzívvé tehetők. A szívemben különleges helyet foglal el ez a paletta, de a többi paletta tesztjét figyelembe véve, a "döcögő" pigmentáció miatt csak 3,5 csillagot adtam neki.

Ár: £7.99-ért vásároltam a Makeup Revolution hivatalos webshopjából.
Magyarországon elérhető: A Pink Pandától rendelhető 3390 Ft-ért.
ZsebBoszi Index: 3,5/5



Mit szóltok ehhez a szőrös palettához? :D 
Beszerzitek vagy esetleg megvan már? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

4 megjegyzés:

  1. Jaj nekem ez a paletta nagyon tetszik. Kissé perverz :D
    Na de ezen túllendülve a smink is nagyok szép:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak akkor válik perverzzé, ha az ember gondolkodik rajta egy kicsit. :D:D:D
      Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik a smink! ^.^

      Törlés
  2. Most már én is perverzként tekintek rá :-D Egyébként valóban gagyi a többi kristályszív, viszont a Blak Velvet fekete szíve szintén mutatós. Hiába no, itt a klasszikus színek válnak be :-) A színösszeállítás tényleg nagyon jól sikerült, és ahogyan szinte az összes natúr palettájuk esetében, ezt is szívesen megvenném sokadiknak :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy mindenkinek sikerült megfertőznöm a gondolatvilágát a névről alkotott teóriával. :D A színösszeállítás tényleg nagyon szuper, és ami a nude palettákat illeti én sajnos a "megvennémből" sokszor eljutok a "megvettembe". :D

      Törlés