ZsebSorozat ★ Színteszt: Affirmation - Paletta Forradalom, 8. rész

, , 5 komment
Sziasztok!

Mára egy színmintás, első benyomásos poszttal készültem nektek, melynek főszereplője a Makeup Revolution egyik legújabb palettája, a 32 nude szemhéjpúdert tartalmazó Affirmation paletta.


Ha "megerősítésre" (=affirmation) van szükségetek ehhez a palettához, olvassatok tovább! :)


Prológus

Először is elnézésetek kérem az eltűnésért! Akik Instagramon követnek, tudják, hogy Budapesten töltöttem egy (nagyon szuper!!! :)) hetet. Az ezt megelőző héten pedig vendégeink voltak. Így aztán végképp ezer felé állt a fejem, ezért egyszerűen képtelen voltam behatóan tesztelni mai bejegyzésünk alanyát, az Affirmation palettát. Ám a színmintákat már jóideje elkészítettem, és ezekkel nem akartam még egy hetet várni, így ma ezeket tárom elétek, kiegészítve egy kis fotódömpinggel a palettáról. :) Remélem, az elkövetkező héten alkalmam nyílik a palettát alaposabban tesztelni, és jövő hétvégén már a "végső ítélettel" jelentkezni! :) 


A külcsíny

Az Affirmation paletta ugyanabba a Makeup Revolution termékcsaládba tartozik, mint a korábban bemutatott Mermaids Forever és Eyes Like Angels paletta, vagyis a 32 színű paletták családjába. Az Affirmation megjelenésében egyetlen különbség a másik két palettához képest a papírdoboz. A paletta ezúttal egy igazán elegáns, szürkés barna, másik két társához hasonlóan, szintén fényes dobozban érkezik. A csomagolásban ezenkívül nagyon tetszik, hogy a paletta a dobozon belül egy kis zacskóba van csomagolva, mely tökéletes védelmet nyújt szállításkor. 


A 32-es palettáknak megfelelően az Affirmation külső borítása éppen ugyanolyan, mint a korábbi posztban bemutatott palettáké. Ezt itt még a paletta pontos méreteivel egészíteném itt ki: 17,4 x 10 cm nagyságú, ami hosszabb és szélesebb is, mint például a - talán már többek által jól ismert - Makeup Revolution Iconic paletták, melyek 16,3 x 8,4 cm-esek. Bár a paletta ugyanolyan keskeny, mint Iconic tesói, utazáskor én mégis a kisebb palettáim felé húzok.



Színek és szvaccsok

A paletta alapvetően nude színeket tartalmaz, azon belül is a színválaszték elsősorban a szürkésebb, illetve lilásabb irányba mozdul el. Ám ezeken kívül kapunk csodás barnákat, valamint bronzot és ezüstöt is találunk a palettában. Kihasználhatóság szempontjából a kicsike mindenképpen rendben van, a 32 szín nagyon jól variálható, így számos különböző hétköznapi, ugyanakkor füstösebb, esti sminket is készíthetünk vele. Nagyon szeretem benne, hogy többféle matt satírozó szín közül választhatunk, emellett matt és fényes highlight színek garmadája áll rendelkezésünkre. További piros pont jár a palettában található matt feketéért!


Az elmondottakból talán már érezhető, hogy a matt és fényes szemhéjpúderek is jó arányban vannak: 11 matt és 21 fényes árnyalatot kapunk a palettában. Az egyetlen problémám a Makeup Revolution nude 32-es palettáival, hogy amikor ránézek, hirtelen tanácstalan leszek, hogy pontosan melyik színekkel is készítsek sminket az adott napon. Ez úgy gondolom, abból adódik, hogy sok árnyalat között nincs kellően nagy különbség. Ez ennél a palettánál főleg az első három oszlopra igaz. Ezekből szerintem össze lehetne egyetlen négy színből álló oszlopot válogatni anélkül, hogy az elhagyott 8 szín különösebb hiányérzetet hagyna maga után. 



Térjünk a színmintákra! Mint mindig, itt is egy réteg alapozóval húztam meg a szvaccsokat az ujjammal, és minden esetben addig építettem őket, míg a szín jól láthatóvá nem vált. A színek valódi pigmentációjáról a kísérő szövegben olvashattok! A színmintákat oszloponként készítettem el.


Az első oszlopban kapásból találunk két szuperül működő, pigmentált és puha szemhéjpúdert, a matt fehér Positive-ot és a bőröm színével megegyező szintén matt Announce-ot. Ez utóbbi tökéletes lehet a smink szélének eldolgozására. A Vow az előbbiek mögött marad pigmentáltságban, de javára legyen mondva, hogy építhető, viszont a Pledge sajnos a felejtős kategória...


A második oszlopból a Vouch emelkedik ki pigmentációban, ami egyébként egy nagyon szép fényes árnyalat. A többiek esetében egy kis építgetésre van szükség a megfelelő intenzitás elérésére. Közülük a Forwardnak van csodás fénye, ami nagyon szépen mutathat a belső szemzugban. A Reveal egy mikrocsillámokat tartalmazó árnyalat, míg a Convey különlegessége, hogy a palettában mattnak látszik, ám felkenve diszkrét fénye van.


A harmadik oszlopban bukkanunk a paletta névadó árnyalatára, az Affirmationra, ami a paletta szerintem legfényesebb árnyalata. Ez a szemhéjpúder rendkívül puha és krémes, és ebből adódóan hajlamos a potyogásra - azonban szuper pigmentációja ezt számomra megbocsáthatóvá teszi. Az Accept és az Oath teszik a dolgukat, ám az Assure sajnos elég gyengére sikeredett, hosszas építgetéssel bírható csak megjelenésre.


A negyedik oszlop első szemhéjpúdere árnyalatában nem sokban különbözik az előző oszlop Affirmationjétől, ám pigmentáltságban és fényességben mögötte marad. Szép, pigmentált színeket kapunk a Time és Disclose személyében, ami különösen nagy szó, hiszen matt árnyalatokról beszélünk! A Rely egy, az eddigiekhez képest kemény szemhéjpúder, éppen ezért a színt itt is építeni kell, viszont egy kis türelemmel kellően intenzívvé tehető.


Az ötödik oszlop mindjárt egy jól sikerült, pigmentált matt árnyalattal indul (melynek színe sajnos közel áll a bőröm színéhez). Ez követi a Reliance, ami szintén rendben van pigmentáció szempontjából, némi építéssel az intenzitása szépen kihozható. A Consent egy érdekes szín, az ujjamon zöldes szükének tűnt, majd az alapozóra kenve barnás szürkévé vált. A pigmentációja átlagosnak mondható, és ahogy megfigyeltem, az alapozó nagyon sokat dob rajta. A State ugyan lehetne pigmentáltabb is, egy nagyon szép szürkésbarna árnyalatról van szó, aminek rózsaszínes fénye van.


A hatodik oszlop szemhjpúderei hagynak némi kívánnivalót maguk után. Ez alól egyetlen kivétel a Willing, ami már két húzásra igazán intenzív lett. A Hope harmatgyenge, és bár a Confidence sincs a topon, a szemhéjpúder maga elég különlegesnek monható a maga ezüst és bronzos mikrocsillámaival. Az Insist egy szintén csillámos árnyalat, itt sötétszürke alapban találunk apró ezüst glittereket.


A hetedik oszlop első három árnyalata rendben van pigmentáció szempontjából, közülük a Vouch-ot (igen, a második szemhéjpúder a palettában, ami ezen a néven fut...) emelném ki duokróm jellege miatt: alapjáraton barnának látszik, de ha a fény ráesik, kap egy levendulás csillogást, ahogy az a fotón is látszik. A Bold borzasztó gyenge, emiatt nehéz is megmondani, hogy egy fekete vagy inkább grafitszürke alapú aranycsillámos szemhéjpúderrel van-e dolgunk.


A nyolcadik oszlopban egyedül a Light gyengélkedik pigmentáció szempontjából. Ez a szemhéjpúder egyébként csak a palettában látszik kéknek, felkenve ezüst szürkének hat. A Promise az előző oszlop duokróm árnyalatának sötétebb változata, mely alapból egy sötét, feketébe hajló lila, ami a megvilágítás függvényében élénk lila fényben játszik. Végül a Declare-t említeném, ami matt fekete létére mindenképpen dícséretet érdemel. 



Összegzés

A "színteszt" alapján a palettát mindenképen jónak mondanám, a jegyzeteim átböngészve, mindösszesen 4 olyan szemhéjpúdert találtam a színkollekcióban, melyeken az építgetés sem igazán segített. További 12 szemhéjpúdernél közepesnek éreztem a pigmentációt, ám ezeknél némi türelemmel igazán szép intenzitást lehetett elérni. A többi szín pedig - a palettának éppen a fele - kifejezetten jól szerepelt pigmentáció terén!

Ami a színösszeállítást illeti, meglátásom szerint lehetne nagyobb különbség is a különböző színek között. Számomra kevesebb, de színében határozottabban eltérő szemhéjpúderrel is működne a paletta. Ennek ellenére viszont úgy gondolom, hogy aki ezt a rózsaszínes, lilás, szürkés színvilágot kedveli, ennél átfogóbb színkészletet keresve sem találhat a makeup piacon. Ám mielőtt még nyugodt szívvel merném ajánlani, tesztelem még bevetésen - a "végső ítélettel" hamarosan jelentkezem! ;)

Ár: £7.99-ért vásároltam a Makeup Revolution hivatalos webshopjából.
Magyarországon beszerezhető: Eredeti áron 3390 Ft-ért rendelhető a Pink Pandától.


Eddig hogy tetszik a paletta? Felkeltette az érdeklődéseteket? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

5 megjegyzés:

  1. Jaaaaj *-* miattad paletta mániás leszek :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ördögi tervem elől senki sem menekülhet! *gonosz kacaj* :D:D:D

      Törlés
  2. Nekem nagyon tetszik ez a paletta, rajta van a kívánságlistámon. :)

    VálaszTörlés
  3. Hozzám már úton van ez a paletta, és már alig várom, hogy én is tesztelés alá vethessem. Nagyon tetszenek a színei, szerintem nagyon jól megalkotott kis paletta :-)

    VálaszTörlés