BosziTeszt ★ Sleek Dancing Til Dusk paletta - Multifunkciós paletta nude sminkekhez

, , 10 komment
Sziasztok!

"Ha már Sleek, legyen kövér!" tartja a mondás - legalábbis a sminkkedvelők körében. :) Ezzel a felkiáltással egy újabb Sleek termék, a Dancing Til Dusk szem- és arcpaletta teszjével készültem nektek mára, melyet egy kedves barátomtól fogadtam örökbe nemrégiben. :)


"Ajándék Sleeknek ne nézd a fogát!" - vagy mégis? :D

Prológus

Ma nem szeretném nagyon szaporítani a szót, de mindenképpen szeretném megköszönni Julcsinak, hogy rám hagyományozta ezt a darabot! Köszönetképpen egy tesztet ígértem neki erről a kis palettáról. Remélem, nem okozok csalódást! ;)


Külcsíny

Dobozkát nem kaptam az örökbefogadáskor, de a teljesség kedvéért kerestem egy képet nektek róla. Mint látjátok, hozza a megszokott, letisztult Sleek dizájnt: fekete alapon látjuk a palettában található különböző arcra- és szemrevaló púdereket.

Forrás: Sleek

Maga a paletta kidolgozása újszerűnek mondható - legalábbis az általam eddig ismert Sleek szemhéjpúder- és pirosító palettákhoz képest. Míg a megjelenés hasonló (matt fekete műanyag, fényes Sleek felirattal), kézbe véve már azonnal feltűnik a különbség, ugyanis a paletta valamivel vaskosabb korábbi társaihoz képest. Másik nagy különbség a záródás, ugyanis a szokásos pattintós megoldás helyett itt egy kis mágnes tartja zárva a palettánkat. Szerintem ez a verzió is kellően biztonságos, és nem kell megszakadnunk sem kinyitáskor, mint egy-két atombiztosan záródó Sleek szemhéjpúder-paletta esetében. :)




A palettából természetesen nem hiányzik a tükör sem, és a Blush by 3 pirosító palettákhoz képest előrelépésnek számít, hogy a pirosítókhoz kapunk egy ecsetkét. Ez a pirosító ecset persze nem egy világbajnok darab, de a napközben esedékes igazításokhoz mindenképp jól jöhet. A szemhéjpúderek sem árválkodnak, hozzájuk egy kétvégű, apró, szivacsos applikátort mellékeltek a készítők szükség esetére.



A belbecs

A paletta két pirosítót és 4 szemhéjpúdert tartalmaz. A termékleírás szerint a két pirosító a teljes kiszerelésű Mirrored Pink és Sahara kicsinyített változatai a szemhéjpúdereket pedig az Au Naturel palettából emelték ebbe a kis kollekcióba. (Mint utóbb megtudtam, a Mirrored Pink pirosítót már kivonták a Sleek állandó kínálatából, így már csak ebben a palettában juthatunk hozzá.)


Nekem nagyon tetszik, hogy a két pirosító stílusában és árnyalatában ennyire eltérő, viszont a szemhéjpúderek úgy gondolom, lehetnének változatosabbak. Az Au Naturel palettából (itt egy fotó Sara Hassan blogjáról) személy szerint szívesebben látnám a meleg satírozó színt, a Toastot a Capuccino helyett, és a Mineral Earth helyett pedig az okker sárgába hajló Mosst. Így kicsit az az érzésem, hogy bár különböző finissel, de kétszer kapom meg ugyanazt a világos-sötét színpárost. Persze ez csak az én szőrősszívűségem, lehet, hogy a natúr sminkek kedvelői éppen egy ilyen összeállítást keresnek! ;)

Az alábbi színmintákat szokásom szerint alapozóra készítettem el, a pirosítóknál az ujjammal lehúzott szvaccs mellett a pirosító ecsettel eldolgozott változatot láthatjátok.


A szemhéjpúderek pigmentáltságát nem mondanám kiemelkedőnek, de teszik a dolgukat, különösebb probléma sincsen velük. Fontos, hogy szemhéjbázissal használjuk őket, nagyon megdobja az intenzitásukat! Véleményem szerint a világos fényes szemhéjpúder (Taupe) teljesít a legjobban. Emellett érdemes még megemlíteni, hogy több külföldi blogger "hideg tónusú lilás barnának" írja le a sötétbarna matt árnyalatot (Regal). A hideg tónust még alá is írom, ám lehet, hogy az én példányom gyártási hibás, vagy enyhén színvak vagyok, de én nem látom a lilát ebben a színben. :D Ti igen?


A pirosítók közül a Mirrored Pink felvitelkor hajlamos veszíteni az intenzitásából, amit annyira nem bánok, mert így nem kell óvatoskodnom, hogy szép  "rózsás" orcákat kapjak bohócpofi helyett. Üde színe mellett nagyon szép fénye is van a pirosítónak, ezért a highlightert is ügyesen kiváltja.


A Sahara pirosító egy valóságos pigmentbomba, ezért csak óvatosan azokkal a pirosító ecsetekkel! :D Ez a szín igazi napcsókolta hatást kölcsönöz az arcnak. A sárgás bőrtónusommal különösebb barnulás nélkül is szépen, természetesen mutat, de alig várom, hogy lebarnuljak, és úgy is kipróbáljam! Szerintem egy "bronzed godess" ("lebarnult istennő") sminkhez tökéletes választás lehet!


Bevetésen

A pirosítók beválásáról már fentebb említést tettem, úgyhogy itt most a szemhéjpúderekre fektetném a hangsúlyt. Közülük egyik sem porol vagy potyog, mindannyian szépen építhetők, és drogériás szemhéjalappal szépen bírják a nap végéig. Arc- és szempalettáról lévén szó, fontos még elmondani, hogy a pirosítók és a szemhéjpúderek is a natúr vonalon mozognak, így jól kombinálhatók.


A tesztsminkben a Taupe került a teljes mozgó szemhéjamra, majd egy nagy pufi ecsettel felsatíroztam a Regalt a külső V-be valamint a mélyítővonalamba. Az ecsettel addig vettem fel a színből újra és újra, amíg a kellő mélységet nem kaptam. Ezután szintén a Regallal vékonyan kihúztam a felső szempillasorom külső felét, optikailag finoman megemlve ezzel a szemem külső sarkát. Az alsó szempillatőnél a színek a mozgó szemhéjra vitt színek sorrendjét követték. Végezetül szempillát göndörítettem és spiráloztam.



Összegzés

Aki azt találná mondani, hogy mostanában mintha kiújult volna a porosítómániám, annak sajnos igaza van! :D A Sleek Dancing Til Dusk paletta abszolút és végérvényesen a pirosítóival lopta magát a szívembe, mindkettő szuper darab a mindennapokra! A szemhéjpúderek rendben vannak, bár ha rajtam múlt volna, kicsit változatosabb színeket válogattam volna össze az Au Naturel palettából. Ettől függetlenül, akik natúr sminkekhez keresnek multifunkciós palettát, ezt a darabot nyugodt szívvel merem ajánlani, számukra akár jól kihasználható útitárssá is válhat!

Egyetlen visszatartó erő a vásárlástól talán az ár lehet. Tekintve, hogy itt 4 db teljes szemhéjpúdert kapunk (£8 12 db, vagyis kb. £2.70 4 db) és összeségében egy fél pirosítót (egy teljes kiszerelésű pirosító £4.50, a fele £2.25), úgy vélem, hogy a termék a maga £10-jával kissé túlárazott - ez volt az oka annak is, hogy önszántamból ezidáig nem vásároltam ilyen palettát magamnak, pedig négy csalogató színkombinációban kapható! Éppen ezért nagyon hálás vagyok, hogy ez a kicsike ajándékként hozzám kerülhetett, és alkalmam adódott kipróbálni! :) Köszönöm még egyszer, Julcsi! ^.^

Ár: £10 a Sleek hivatalos webshopjában.
Magyarországon megvásárolható: 4990 Ft-ért a Pink Pandától vagy 4500 Ft-ért a Makeup Plazatól
ZsebBoszi Index: 3.5/5


Próbálkoztatok már ezekkel a multifunkciós palettákkal?

Legyen nagyon szép naptok:

ZsebBoszi

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép paletta, engem is az ár tart vissza a vásárlástól, szerintem is túllőttek vele egy kicsit. Nagyon szép lett a smink. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy egyet értünk az ár tekintetében - forintban még hajmeresztőbb, mint fontban... Pedig ha olcsóbb lenne, szerintem többen megvásárolnák, mert amúgy tökjól ki van találva. :/ Köszönöm, örülök, hogy tetszik a smink! ^.^

      Törlés
  2. Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszönöm szépen! ^.^ Egyébként csak előnyös fotóbeállítás kérdése. ;)

      Törlés
  3. Így palettában nem annyira tetszett meg, de aztán ezzel a sminkkel valahogy megtetszett, nagyon jól áll:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik a smink és hogy végül neked is megtetszett ez a kis paletta! ;)

      Törlés
  4. Ezt a palettát választottam volna én is a 4 közül, ha használnék palettát. A héten dobtam ki egy minit, ami legutóbb rám romlott. Á, fölösleges nekem ilyesmit venni.
    Szép sminket készítettél! Van némi lila a barnában, tényleg, olyan májszínű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy nem osztozhatunk a paletták feletti örömben. Node, nem vagyunk egyformák! ^.^ Nagyon örülök, hogy tetszik a smink, és valóban, ott van egy lilás beütése a színnek! :)

      Törlés
  5. Örülök, hogy nálad jó helyre talált! :-) Tetszik amit kihoztál belőle! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi még egyszer, és nagyon örülök, hogy tetszik a bejegyzés! ^.^

      Törlés