ZsebSorozat ★ Csokipaletták egyesüljetek! - Paletta Forradalom, 9. rész

, , 6 komment
Sziasztok Leányok!

Ma egy hatalmas adag szénhidrát helyett három csokinak álcázott I Heart Makeup szemhéjpúder-palettával érkeztem hozzátok. Ők a fehércsokis Naked Chocolate, a tejcsokis I Heart Chocolate és az étcsokis Death By Chocolate.  Bár a fehércsokis verzióval már találkozhattatok a blogon, gondoltam megmutatom őket így együtt is! ;)


Figyelem, komoly palettapornó következik! 18 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellet ajánlott! :D


Prológus

Először is bocsika, hogy ezen a héten ilyen sokat kellett várnotok a második bejegyzésre, de az van, hogy bazira sok a munka, mivel egy a jövő héten esedékes konferenciára készülök. A jövő hétre már be van fotózva egy manikűr, ezt időzítem is még a hétvégén, de ettől eltekintve blogtávolban leszek. Ám ha előbb nem is, a jövő hétvégén minden kommentre nagy örömmel fogok válaszolni! :) (És köszönöm, hogy mindig olyan sokan írtok!!! <3) Addig engesztelésképpen hoztam nektek mára egy kis endorfinnövelőt. :):):)

A mai posztnak nem célja, hogy részletes teszttel szolgáljon a fehércsokis paletta másik két társáról. Ehelyett inkább egy kis közös nyálcsorgatásra invitállak titeket, illetve megpróbálok segítni abban, hogy melyik palettát érdemes választanotok, ha éppen ezen morfondíroznátok. :)


Együtt

Külsőre a fő különbség egyértelműen a paletták papírdobozának, illetve a borításának a színe. A sorból egyedül az utoljára megjelent, fehércsokis, Naked Chocolate paletta lóg ki némileg, hiszen az ő papírdobozát csokikockák díszítik, míg a többiek egyszínű barna dobozkát kaptak. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem a finoman díszített verzió jobban tetszik. Szerintem sokkal elegánsabb, mint a másik két sima doboz. A paletták borításának kidolgozása viszont egyformán ínycsiklandó! *.* (A csomagolással kapcsolatos általános tudnivalókról itt még többet olvashattok!)

Fentről lefelé: Naked Chocolate, I Heart Chocolate, Death By Chocolate

Balról jobbra: Naked Chocolate, Death By Chocolate, I Heart Chocolate

Balról jobbra: Naked Chocolate, I Heart Chocolate, Death By Chocolate

Ami a szemhéjpúdereket illeti, azzal talán már nem árulok el titkot, hogy az I Heart Chocolate paletta (a tejcsokis) a Too Faced Chocolate Bar igencsak jól sikerült hasonmása, a másik két paletta pedig ennek a továbbgondolása. A tejcsokis kiadás az étcsokissal, a Death By Chocolate-tel együtt került a Makeup Revolution webshopba annak idején. Ez a paletta a Too Facedes színkompozíciónak, mintegy hideg tónusú variációja. Az első két paletta után aztán egy kicsit várni kellett, míg a harmadik, a Naked Chocolate is csatlakozott hozzájuk. Elődjeihez képest a legnagyobb különbség, hogy nem tartalmaz annyi játékos színt. Úgy jellemezném, hogy a barna 50 16 árnyalata. :D

Fentről lefelé: Naked Chocolate, I Heart Chocolate, Death By Chocolate



Külön-külön - szvaccsfesztivál! :)

A szemhéjpúderek minőségében nem tapasztalható számottevő különbség. A szuperpigmentált, extrakrémes árnyalatok mellett megtaláljuk az átlagos Makeup Revolution minőségű szemhéjpúdereket, és persze ahogy lenni szokott, egy-egy valamivel gyengébb szín is jutott mindegyik palettába. Összességében, ár-érték arányban a minőség mindenképp szupernek mondható. 

Fontos kitétel az ár-érték arány, hiszen az eredeti Too Faced minőséggel nem lehet egy lapon említeni őket. Megvan az eredeti, így van összehasonlítási alapom, amikor azt mondom, a Too Faced szemhéjpúderek földöntúli krémességét és überpigmentáltságát nehezen várhatjuk el ezektől a termékektől. Viszont azt a pénzt, amit ezekért a palettákért adunk, maximálisan megérik, a mindennapokban remekül kihasználható darab mind a három.

A következő szvaccsokat alapozón készítettem el. A teljesség kedvéért utólagos engedelmetekkel átvettem a korábbi fehércsokis poszt szvaccs fotóit. :)


I Heart Chocolate


Az összes paletta közül a legnagyobb kedvencem. Imádom a 2. sor 2. színét a teljes szemhéjamra felvinni, és aztán a mélyítővonalat és a külső V-t egy matt barnával sötétíteni. Ha már matt árnyalatok, az 1. sor 3., 2. sor 1. és 2. sor 3. színe szintén a szívem csücske, illtve hasonló érzelmekkel viseltetek a fényes highlight szín iránt is (3. sor utolsó szemhéjpúder). :)





~ . ~

Death By Chocolate


A három közül ez hoz engem a legkevésbé lázba. Nemcsak azért mert a melegebb árnyalatokat jobban kedvelem, hanem azért is, mert valahogy a színösszetétellel kapcsolatban is az az érzésem, hogy a színek nem eléggé definiáltak, nem elég "emlékezetesek". Ha becsukom a szemem, egyedül a lilát tudom pontosan felidézni a második sor végéről (ami egyébként egy nagyon jól eltalált szín), illetve a matt feketét, de - hogy egy kis képzavarral éljek - ez utóbbi nem számít éppenséggel fehér hollónak a paletták világában. :D Félreértés ne essék, itt is rengeteg különböző sminket készíthetünk, de a színválaszték valahogy beleolvad abba a töménytelen szemhéjpúder tömegbe, amit a Makeup Revolution ont magából. A blogon egyébként egy smink erejéig már volt egy cameója a palettának. ;)





~ . ~


Naked Chocolate


Az előző palettával ellentétben itt kapásból két színt is tudok mondani, ami erről a palettáról eszembe jut. Először is ott van az a matt, sötét barnás bordó (marsala) árnyalat az első sor végén. Nem minden palettában terem ilyen szép szín! :) A másik pedig a második sor negyedik színe, ami egy duokróm árnyalat. A tesztben így nyilatkoztam róla: "A színnek alapvetően szürke az alapja, de van egy bronzos csillogása, ami az egésznek ad egy kis melegséget." Hát ezúton is gratulálok múltbéli önmagamnak a pompás színleírásért! :D A tesztben panaszkodtam a tartósságra. Nos, azóta lecseréltem a drogériás primeremet (egy I Heart Makeup primert váltottam le a Catrice Prime and Fine-ra), és a sminkek így tartóssabbak, kibírják a nap végéig. Tény, hogy így is halványulnak, de ez sokkal egyenletesebb és kevésbé látványos.





    

Összegzés - Melyiket válasszam?

A minőségre ebben a kérdésben nem lehet alapozni, hiszen abban kevés eltérés tapasztalható. Így hogy melyiket választjuk, az elsősorban azon múlik, hogy mit keresünk. Ha a Too Faced Chocolate Barhoz keresünk hasonmást, nem érdemes tovább keresni, az I Heart Chocolate paletta fantasztikus, színhű dupe. Ha egyszerűen nude, de játékosabb színeket is tartalmazó palettát keresünk, akkor azt érdemes fontolóra venni, hogy melegebb vagy hidegebb irányba szeretnénk elmenni. Ha a válasz a melegebb, akkor ismét az I Heart Chocolate lesz a mi palettánk, míg ha hidegebb színeket keresünk, akkor a Death By Chocolate lesz a jó választás. Végezetül a Naked Chocolate palettát azoknak a hölgyeknek ajánlom, akik kifejezetten egy barnákkal teli, nude palettára vágynak.

Forrás: Too Faced

Még annyit hadd mondjak, hogy remélem, az I Heart Makeup / Makeup Revolution nem vesztegeti sokáig az időt és hamar előrukkol a legújabb Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar másolatával! :) Sajnos az első Too Faced csokipalettára allergiás vagyok, ahogy erről már írtam nektek korábban, ezért félő, hogy ez a paletta is hasonló hatással lenne a bőrömre. Viszont a színek annyira csodálatosak benne, hogy vétek lenne lemaradni róla - mellesleg nem bánnám, ha ezekbe a csodás színekbe nem kellene belerokkannom anyagilag sem! :):):)

A palettákat megvásárolhatjátok a Pink Pandánál 3390 Ft-os egységáron:
I Heart Chocolate: ITT
Death by Chocolate: ITT
Naked Chocolate: ITT

Remélem, tudtam segíteni a választásban! ;)
Nektek megvan bármelyik I Heart Makeup csokipaletta? 

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi 

6 megjegyzés:

  1. Nekem a Naked kivételével megvannak, bár én kevésbé szeretem a természetes sminkeket...ezeket is csak azért vettem meg, mert csokit kívántam, és megláttam, és aahhw...*-*
    Egyébként nagyon megkedveltem őket, de csak vastag tussal vagy szárnyat próbálgatni...még mindig inkább az erős színeket szeretem...

    Amúgy nagyon tetszett ez az osszehasonlitis poszg róluk! És most kedvet kaptam elovenni valamelyiket...tudom mar jövő héten mi fogja a sminkjeim alapját szolgáltatni.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, ezek a paletták kifejezetten természetes színűek, viszont azért vannak bennük sötétebb árnyalatok, úgyhogy azért el lehet menni egy vadabb irányba is velük. :)
      Nagyon örülök, hogy tetszett az összehasonlítás! ^.^
      Kellemes sminkelést a jövő hétre! ;)

      Törlés
  2. Hjaj, én nem tudom eldönteni, hogy szeretném-e őket. Nagyon tetszik az eredeti Chocolate Bar, de nem tudom, hogy "megéri-e" egy másolat a majdnem 3500 Ft-ot. Annyira nekem nem tetszenek a színminták róla, kb sehol. Erőtlennek tűnik. Mindháromra egyértelműen nincs szükség, az árukból már kijön az eredeti. Karácsony környékén elég jó akciók szoktak lenni, és arra gondoltam, akkor befektetek rá. :) Nincs kedved egyébként elkészíteni a Perfect Palette Tag-et? Kíváncsi lennék a válaszaidra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát sajnálom, hogy a szvaccsok nem elég meggyőzőek! :( Pedig szerintem az utolsó sor itt elég jól mutatja a paletta potenciálját. Ahogy a cikkben is írtam, nyilván elmarad a paletta az eredetitől minőségben, de a színek tényleg nagyon hasonlítanak, és szerintem szépen is lehet dolgozni velük. Én mindenképpen bátran ajánlom! :) Ha meglesz az új Too Faced másolata, gondolkodás nélkül meg fogom venni. :D
      Egyébként én most kb. 18.000 Ft-ért tudok hozzájutni az eredetihez, ezért szerintem még négy ilyet is lehet venni az árából. Tényleg érdemes figyelni az akciókat, a Pink Panda elég jókat szokott kitalálni! :)
      Már gondolkodtam ezen a Perfect Palette Tag dolgon, sanszos, hogy elkészítem. :) Csak mindig olyan sok a tesztelnivaló, hogy a lakkos kihívásokról már ne is beszéljünk! :D

      Törlés
  3. Sajna én is eléggé ritkán tudok mostanában netezni, bár igyekszem visszaolvasni.
    Nekem is az élénkebb színek tetszenek jobban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy ilyen hűséges és lelkes olvasóm vagy! :) Hát igen, az én ízlésem egy konzervatívabb irányba húz a nude árnyalatok felé. :)

      Törlés