BosziTeszt ★ Born Pretty nyomdaszett - Vélemény és tesztmanikűr

, , 7 komment
Sziasztok!

Talán még emlékeztek rá, hogy 100 évvel ezelőtt a Born Pretty Store megkeresett, hogy lenne-e kedvem egy-két dolgot tesztelni. Nos, azóta elég sok idő eltelt, úgy hogy közben teljesen megfeledkeztem róla, hogy egy termék tesztjével adós vagyok. :) Így hát ma az eddig elfeldett nyomdapárnáról lesz szó! :)


Hogy hogyan működik ez a párna, az máris kiderül!


Prológus

Szóval az van, hogy ez a nyomdázó totál kiment a fejemből. Visszapörgetve a dolgokat szerintem ennek valahol tudatalatti oka is volt. Ha megnézitek a zsákmányos bejegyzést, a kommentekben többen is jelezték, hogy mai tesztalanyunk nem a legjobb dolog, amit eddig próbáltak. Akkor, mivel még annyit értettem a nyomdázáshoz, mint tyúk az ábécéhez (azóta javult a helyzet, szerintem a tyúk szintjéről legalább egy orángután szintjén vagyok már :D), teljesen berezeltem és rendeltem egy másik nyomdázót, amiről jókat olvastam itt-ott, és azóta is azt használom boldogan... 

Bárhogyan is történt, most ez a nyomdázó is kapott egy esélyt, és most készen állok, hogy megosszam a véleményem róla veletek. :)


Alap tudnivalók

Mivel az említett zsákmányos bejegyzés már igen régen volt, most összefoglalom röviden az ott elhangzott információkat, és a fotókat is újra megmutatom. :) A nyomdázó felülete 1,6 x 2,6 cm, és a "csomagban" kapunk hozzá egy kaparólapocskát is. Ami a méretet illeti, szerintem elég apró ez a felület, szélesebb körmöknél kérdéses, hogy a nyomdázó által felvett minta elég lesz-e a körmök teljes fedéséhez.


A párna zöld színe szerintem szerencsés választás, mert előfordul, hogy amikor fehér festékkel nyomdázok a fehér nyomdázómmal, félre megy a minta, mert a minta egyszerűen "láthatatlan" a párnán. Nos, itt ez nem fordulhat elő, kivéve, ha épp ezzel a színnel szeretnénk nyomdázni - bár szerintem ez nem éppen a legelterjedtebb nyomdalakk szín. :D



Bevetésen

Mindenekelőtt leszögezném, hogy a fémvégű kaparó elég veszélyes játék, nálam az első adandó alaklommal összekarcolta a lemezem... De talán mindenkinél lapul otthon egy használaton kívüli műanyag, kedvezményes vagy ajándékkártya, ami szuperül betölti a kaparó szerepét.

A nyomdázóról az első dolog, amit jó tudni, hogy a feje rendkívül kemény. Éppen ezért nem elég vele megsimogatni a lemezt, hogy felvegye a mintát, hanem elég kemény erőkifejtésre van szükség hozzá. Miután ráéreztem, hogy mennyire kell rányomni, összehasonlítottam az általam használt "fehér" nyomdázóval (amit egyébként a Born Prettynél is megtaláltok ITT), és azt tapasztaltam, hogy ugyanazt a szintet hozza, mint a fehér. Alább láthattok néhány próbanyomást papírra különböző lemezekről:


A fenti próbanyomásokkal csak egy baj van: az hogy míg a papír egy sík felület, addig a köröm domború. Képzeljünk el két kemény kosárlabdát, ahogy görgetjük őket egymáson. Görgetés közben a két labda csupán egy apró felületen érintkezik. Hát ponosan ez történik akkor is, amikor ezzel a kemény görbített nyomdafejjel a körmünk görbületét próbáljuk lekövetni. 

Tehát nem az van, mint egy puhább nyomdázónál, hogy szépen rásimul a körmünk teljes felületére ahogy elgördítjük a körmünkön, és a nyomdázó rásimítja a mintát a körmünkre. Itt a minta gyakorlatilag úgy kerül a körmünkre, hogy ahol a nyomdázó és a körmünk érintekzik, abban a pontban a minta megtapad, és ahogy elmozdítjuk a nyomdázót a megtapadt minta húzza magával a többi részt, és azok vagy jó helyen tapadnak meg a körmünkön vagy nem. És vagy sikerül lehúzni a minta többi részét a párnáról vagy nem... 

Azt is furcsának találtam próbanyomdázás közben, hogy mégha a minta meg is jelent a papíron rendesen, a minta többször is látható maradt a nyomdázó felületén, mintha csak a felvett festéknek egy része transzferálódott volna a felületre. 


"Akkor nem is lehet használni?" - kérdezitek magatokban. Éppenséggel lehet, csak sok vele a macera, és ezerszer inkább nyúlok a puhább nyomdázómhoz, mint ehhez. Egyébként úgy tapasztaltam, hogy a minta felvitele úgy a leghatékonyabb, ha a nyomdapárnát a rövid élénél a körünkhöz illesztjük (lásd fenn), ráfordítjuk a körmünk a felületére, majd elgördítjük kicsit jobbra aztán kicsit balra, hogy a lehető legtöbb minta feltapadjon a körmünkre.

A fentiek ellenére, mégis találtam neki egy funkciót, amire viszont szuper lehet, ez pedig a stamping decal készítés. Mivel a nyomdázó nyelének a vége teljesen lapos, ügyesen megáll rajta, így a párnán szépen lehet festegeni és a kis matricánk száradás közben is "biztos lábakon" áll. :)


Tesztmanikűr

Eredetileg két manikűrt terveztem ehhez a bejegyzéshez, de miután elkészültem az elsővel, nem volt szívem még lemosni. :D (Ezenkívül az is megállapítást nyert, hogy nincs elég olyan lemezem, amin stamping decalként is használható minták lennének... :D) Mivel egy teljes körmöt fedő, részletes mintával nem is mertem próbálkozni egy egyszerű vonalas, geometrikus mintapárosnál maradtam (MoYou Holy Shapes 03). Az alapszín a Barry M Black Pistachio, nyomdázáshoz a Moyra Metal Effects 305-öt használtam. (Alaplakk: Eveline 8in1, fedőlakk: China Glaze Everglaze Active Top Coat.)


Mindenképpen szeretném elmondani, hogy a nyomdázás nem jött össze elsőre. Az hogy 1-2-szer nem tudtam belőni a minta helyét, nem a párna hibája, de azt, amikor a csík körömágyhoz közeli vége random helyre "liffent", mert ugyan lejött a párnáról csak éppen a párna nem simította fel a helyére, azt csak a nyomdázó számlájára tudom írni.




Összegzés

Sajnos aki azt mondta, hogy ez a nyomdázó nincs ott a szeren, annak valamilyen szinten igaza volt. Nekem ugyan sikerült működésre bírnom, de használata a kemény párna miatt kényelmetlen, ráadásul a végeredmény sem sikerül mindig úgy, ahogy várnánk.

Mindezek ellenére úgy találtam, hogy ez a nyomdázó ügyesen használható stamping decal készítésére, mivel biztonságosan a talpára állítható. Sajnos a párna meglehetősen keskeny, így a klasszikus nyomdázásnál szélesebb körmökön nagyon figyelni kell, hogyan irányítjuk a nyomdázót - ám stamping decalnál ez a probléma sem merül fel.

Ár: Most akciósan $2,59-ért rendelhető a Born Pretty Store-ból (eredeti ára: $3,99) - LINK (A szállítás ingyenes!)
ZsebBoszi Index: 2,5/5


A Born Pretty Store kínálatában számos egyéb nyomdázó és nyomdalemez között válogathattok, sőt a webshopban minden nail art-hoz való kiegészítőt megtalálhattok, mi szem-szájnak ingere! Ráadásul most, ha elcsábultok valamire, a teljes áron kínált termékekből 10% kedvezményt is kaphattok az alábbi kóddal:


Ha ennyi kísértés nem lett volna elég: ha legalább 10-en használjátok a kódot, a Born Pretty Store szponzorál egy nail artos nyereményjátékot a blogon! ;) 

Ti már próbáltátok ezt a párnát?
Nektek melyik a kedvenc nyomdázótok? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

7 megjegyzés:

  1. Ezek után nem is fogom kipróbálni, bár a mani nagyon tetszik!
    Nekem is van nagyon kemény BPS rózsaszín nyomdázóm, hogy az mire jó, nem tudom, aztán van egy puhább piros-rózsaszín, egy fekete nagy meg a MoYous. Használom mindhármat, de az biztos, hogy a BPS lemezekhez a BPS nyomdázó a legjobb, a kis rózsaszín, ami annyira nem kemény. Lehet, valakinek a zöld jön be. Én is örülnék, ha a fehér nyomdapárnát más színre cserélnék, mert sokat nyomdázok fehérrel és azt lesni, hogy hol csillog a minta a gumin, hááát, nem szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp azon töröm a fejem, hogy beruházok egy tapadós MoYou-ra én is, márcsak azért is, hogy lássam, mi a különbség, és hát olyan sokan mondják, hogy jó. :) Ha a kis kemény nyomdázódat a talpára tudod állítani, még stamping decalozni jó lehet, ahogy ez a kis zöldség is, amit teszteltem. :) Örülök, hogy a fehér nyomdázó - fehér lakk problémában együttérzel velem! :D

      Törlés
  2. Hogy ezt a bejegyzést mennyire kerestem a blogodon még pár nappal ezelőtt! :D Aztán rá kellett jönnöm, hogy még nincs fent, viszont miután végigolvastam a nyomdázós bejegyzéseidet, én is a fehér párnás nyomdázót választottam. Kíváncsi vagyok, hogy fog szuperálni. :) Köszi a bejegyzést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, Bella, elmaradtam vele... :( Amúgy ha bármikor is segíthetek bármiben, személyesen is nyugodtan keress, azt a kevés tapasztalatom, ami van, szívesen megosztom! ^.^ Remélem, hogy a fehér nyomdázó beválik nálad, és a végén te is ráérzel a nyomdázás ízére! :)

      Törlés
  3. Sajnos nekem sem jött be, pedig bíztam benne. Tényleg túl kemény, egész körmös mintákat lehetetlen felvinni vele. Ezerszer inkább egy szilikon párna. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos igen, szerintem sokan vagyunk így ezzel... Még szerencse, hogy nemcsak a Born Prettynél, de más webshopokban is hatalmas a kínálat a legkülönbözőbb nyomdázókból, így nem maradunk működő párnák híján. :)

      Törlés