BosziTeszt ★ Színteszt: Sleek Force of Nature paletta

, , 11 komment
Sziasztok!

A jelek szerint a Sleek az idei őszi szezonban nem fukarkodott a szemhéjpúder-palettákkal! Az Enchanted Forest után kevéssel ugyanis megjelent a limitált kiadású, csupa matt színeket tartalmazó Force of Nature paletta. A mai posztban megmutatom nektek ezeknek a szemhéjpúdereknek  a színmintáit, illetve hoztam egy kis összehasonlítást a szintén csupa matt Sleek palettával, az Ultra Mattes Darkkal.


Szvaccsolásra fel! :)


Prológus

Hogy miért volt szükségem erre a palettára is az Enchanted Forest mellett? Ne is kérdezzétek, mert szürnyű okai vannak... :D Az első ok a tiptop csomagolás, a második pedig a "limitált" szócska. :D A Sleek valamiért ezt a palettát úgy reklámozta, hogy "Superdrug exclusive", ezért úgy hittem, valami nagy kincsre tettem szert - de aggodalomra semmi ok, mert egy másfél-két héten belül a Pink Pandánál is megjelent... Visszatérve a nyitókérdésre, annyit elárulhatok hogy az Enchanted Forest és a Force of Nature nem sokban hasonlítanak, sőt ami azt illeti, kifejezetten jó párost alkotnak!


A külcsíny

A Sleek szemhéjpúder-paletták általános, egyébként jól bevált jellemzőit, már az Enchanted Forest palettánál összefoglaltam, itt most csak kifejezetten a különlegességekre koncentrálnék. Tudnillik a papírdoboz a trendkiadásoknak megfelelően eltér a szokásostól. A színvilág engem teljesen elvarázsolt, és az összhatás az elvontabb mintával együtt szerintem igazán szépre sikerült. Megjegyzem az a kis leveles nyilacska a dobozka közepén "finoman dombornyomott" (ha létezik ez a szóösszetétel), ami még egy kis pluszt ad az egésznek. Ezenkívül a paletta műanyag borításán a jobb alsó sarokban apró felirat is jelzi, hogy nem akármivel van dolgunk. :)



Elmaradhatatlan a kis áttetsző fólia az árnyalatok neveivel. A paletta tematikáját követve ("A természet ereje") mindenféle természeti jelenség inspirálta a szemhéjpúderek elnevezéseit (kivéve a Dawn, vagyis "Hajnal", mert az szerintem egy napszak, dehát ízlések és pofonok. :D). Észrevettétek, hogy a bal felső sarokban kapott helyet a Sunrise ("Napfelkelte") és a jobb alsóban a Sunset ("Naplemente")? Szeretem az ilyen apró kis furfangokat. :)



A belbecs

Azt kell mondanom, hogy ebben a palettában a Sleek megint megcsinálta! A Del Mar Volume II után megint össze tudott hozni egy olyan színkollekciót, amiben a merészebb színek mellett (lilák, burgundik, kék és zöld) helyet kapott a natúrabb vonal is, ezzel széles teret adva a sokoldalú kihasználhatóságnak. A játékos árnyalatok mellett több csodás, mélyítővonalba való, satírozó színt találunk, és kapunk világosításra alkalmas színeket is. 


Gyengepontként, ahogy az Enchanted Forestnél, itt is a matt fekete hiányát tudnám felróni, de úgy gondolom, hogy aki közelebbi kapcsolatot ápol a Sleekel, talán már a gyűjteményében tudhat legalább egyet a márka rengeteg, matt feketét tartalmazó palettái közül. :) Egy szó mint száz, aki egy csinos matt palettát keres, annak ez a darab színek szempontjából jó választás lehet.

Az a lila árnyalat már a lezárt dobozban sérült volt... D'oh.


Jöjjenek is a várva várt szvaccsok! Mindegyiküket alapozóra húztam meg az ujjamal, és addig erősítettem őket, amíg kellő intenzitást el nem értem. A púderek pigmentációjáról a kísérőszövegben olvashattok!

Bevallom, miután az első négyes színmintáit elkészítettem, kicsit megijedtem. Az Enchanted Forest paletta után itt is elsöprően fantasztikus pigmentációt vártam, ehhez képest az első árnyalatot (Sunrise) egyszerűen nem tudtam megjeleníteni. Ez nem feltétlenül csak azért van így, mert a bőrszínemhez nagyon közel áll, hanem a púder rendkívüli keménysége miatt is. Nagyon nehéz felvenni belőle.

A Cloudburst már valamivel jobban hagyta magát. A pigmentáció ugyan itt sem volt a topon, de a szín építhetőnek bizonyult. A következő festék, a Twilight a palettában látszólag teljesen különbözik színben a Cloudbursttől, ám felkenve egy nagyon hasonló, valamivel kevésbé élénk árnyalatot kapunk. Pigementációban egyébként a Cloudburst szintjét hozza. Ezt az első négyest az utolsó, neonlila szemhéjpúder, a Lightning menti meg, ő már első lehúzásra is kellően intenzív volt.


A második négyes fogatban a mélyítővonal "felmelegítésére" kiválóan alkalmas Whirlwindhez a jegyzeteimben csak ennyit írtam: "ez már döfi". :) A Dawn már egy hidegebb satírozószín, pigmentációban egy erős átlagot hoz. A maradék két színből, a Thunderből és a Borealisból nem sajnálták a pigmentet... Köztük is a Borealis olyan hatást keltett a bőrömön, mintha folyékony festékkel húztam volna meg a színmintát. Konkrétan attól féltem, hogy nem tudom majd lemosni. :D Gyönyörűen pigmentált szemhéjpúder, le a kalappal előtte!


Az utolsó négyesből a Moonbeam gyegélkedik egy kicsit egyedül, viszont ahogy az alábbi fotó mutatja, némi türelemmel ő is életre kelthető - az első szemhéjpúderhez, a Sunrise-hoz képest fényévekkel jobb. Találunk itt még két szépen működő natúr árnyalatot, a Mistet és a Sandstormot. Az előző négyesből a Dawnnal összehasonlítva őket egyértelműen a Mist a legsötétebb, a Dawn és Sandstorm között pedig az a különbség, hogy míg a Dawnnak van egy fáradt rózsaszín beütése, a Sandstorm inkább szürkésbarna. Végezetül az utolsó árnyalat, a Sunset intenzitás szempontjából a Thunderhez és a Borealishoz hasonlóan fantasztikus.



Összehasonlítás

Ha megnézzük a Force of Nature-t (FN) és a Ultra Mattes Darkst (UM) egyből szembetűnik egy-két hasonló árnyalat. Először is találunk hasonlóságokat a legvilágosabb árnyalatok között. A Sunrise és az UM Dune (a hófehér melletti szín) a színük mellett hasonlítanak abban is, hogy mindketten nagyon gyengék, de a Dune legalább hagyja magát felvenni.

Az UM palettában találunk egy hófehér szemhéjpúdert (Pillow Talk), viszont az FN palettában a legvilágosabb árnyalat (Moonbeam) egy halvány krémszín. Megjegyezném, véleményem szerint egyáltalán nem baj, hogy mindkét palettában találunk hasonló, világos szemhéjpúdereket, mert ezek szerintem egy jól kihasználható paletta fontos kellékei. A Cloudburst és az UM lilája (Highness, a kék és a fekete között) nagyon hasonlítanak a palettákban (a valóságban, sajnos nem ezen a képen :D), ám felkenve abszolút különböznek, ezért külön nem is fotóztam le őket.

Force of Nature vs. Ultra Mattes Darks

Már nagyobb egyezést vélhetünk felfedezni a Twilight és hasonló UM-es burgundi társa között (Villain). A szín ugyanaz, csak a Villain sötétebb, és pigmentációban magasan lekörözi a Twilightot. Következő áldozatunk a Thunder, ami az UM sötétkékjére (Ink) hasonlít nagyon - jobban mondva a két szemhéjpúder szinte teljesen megegyezik. 

FN: Force of Nature, UM: Ultra Mattes Darks

Az FN paletta ügyeletes pigmentbombájához, a Borealishoz is találunk hasonlót az UM kollekcióban (Orbit), ám a jelek szerint itt a Sleek tökéletesítette a formulát, mert bár az Orbit sem lenne rossz magában, a Borealis mellett szegényke elég vérszegénynek tűnik. :D Az utolsó árnyalathoz, a Sunsethez az Enchanted Forest (EF) palettában találtam hasonmást, mégpedig az Anastasia személyében. Az Anastasia, mintha egy leheletnyivel sötétebb lenne, de ha valaki viccből kicserélné a palettákban ezt a két színt, valószínűleg sosem venném észre, mert színben és minőségben is akkora az egyezés.

FN: Force of Nature, UM: Ultra Mattes Darks, EF: Enchanted Forest

Itt még mindenképpen szeretném elmondani, hogy szerintem a Sleek ügyesen kigondolta, hogy az EF-et és a FN-t időben ilyen közel egymáshoz dobta piacra. Számomra az EF két legnagyobb "negatívuma", hogy 1) nincsen benne egyetlen satírozószín sem, sőt ami azt illeti, a natúrszínek úgy általában sem hemzsegnek benne, és 2) a 12 szín közül 8 fényes. Mindezek miatt szerintem az ember lányának vagy kicsit bevállalósabbnak kell lennie, vagy már rendelkeznie kell natúrabb szemhéjpúderekkel, hogy ezt a palettát a mindennapokban is használni tudja. Nos, én azt gondolom, hogy mai tesztalanyunk a 12 matt, és azok között is pár igen kellemes, természetes színével tökéletes megoldást jelenthet erre a problémára. :)


Összegzés

Mivel alaposabb tesztelésnek még nem vetettem alá a Sleek Force of Nature palettát, végleges "ítélettel" egyelőre nem szolgálhatok. Ám azt már biztosan tudom, hogy a színösszeállítás mérlegelésekor az 5 csillag felé fogok hajlani, mert a Sleeknek ebben a palettában sikerült egy igazán sokoldalúan kihasználható színkombót összehoznia: az őszies, merészebb színeket remekül kiegészítik a natúr árnyalatok. Pigmentáció terén mindkét véglet jelen van a palettában. A 2-3 gyengébb intenzitású szemhéjpúder védelmében szóljon, hogy nehéz találni valóban jó minőségű matt szemhéjpúdereket - éppen ezért dupla "WOW!" jár minden szuperpigmentált színnek ebben a palettában!

Az Ultra Mattes Darks palettával vannak átfedések, ám ez úgy gondolom, korántsem olyan mértékű, hogy ne lehessen helye mindkét darabnak ugyanabban a gyűjteményben. Végezetül még érdemes megjegyezni, hogy a Force of Nature 12 matt árnyalatával, és köztük is szép natúr kínálatával szuper kiegészítése lehet a szintén nemrég megjelent, javában fényes szemhéjpúdereket tartalmazó Enchanted Forestnek.

Update: Ha kíváncsiak vagytok a "végső ítéletre", katt IDE! ;)

Ár: £5-ért vásároltam akciósan a Superdrugban (eredeti ára £7.99).
Magyarországon kapható: A Pink Pandnál 2990 Ft-ért láttam, de sajnos készlethiányos. Megjelent viszont a Makeup Plazánál, 2885 Ft-ért rendelhető. A hivatalos Sleek webshopot még érdemes figyelni (£7.99), de ott még egyelőre nem került a kínálatba. Ha változás lesz ezen a téren, frissítem a bejegyzést! 

Nos, nektek hogy tetszik ez a paletta?
Rajta van a kívánságlistátokon? :)

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

11 megjegyzés:

  1. Uh...megint fajditod a szívem egy elkepesztoen gyönyörű palettával...amúgy úgy tudom, összesen három új, oszies palettát adtak ki idén, de a harmadiknak nem emlékszem a nevére...de az is csodás - sleek idén is hatalmas tapsot érdemel...:)
    Mindenesetre: onuralom, onuralom, onuralom...ilyenkor nagyon nehéz megallni a vasarlast...:/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ójaj, bocsánat! :):):)
      Nem tudom, hogy melyik palettára gondolhatsz harmadikként, esetleg arra, ami a tengerészes trendkiadásban jelent meg? Vagy egy olyanra, ami még csak most jön?
      Talán az öruralomban segít a tény, hogy a Pink Pandánál készlethiányos a paletta - egyelőre. :D

      Törlés
  2. Gyönyörű szép ez a paletta is, bár ezek nem az én színeim. Vagy csak én vagyok gyáva viselni ilyen merészebb árnyalatokat :) Túl amatőr vagyok a sminkeléshez :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg nagyon szép! :)
      A szemfestéssel szerintem úgy van, mint a körömdíszítéssel, gyakorolni kell sokat, aztán ha az ember belerázódik egyre szívesebben lép ki a komfortzónájából, hogy új dolgokat próbáljon ki. :)

      Törlés
  3. Andi, esetleg írd ble a bejegyzésbe a Make Up Plazát, mert ott még van belőle (ezért is olvasom újra a tesztedet :-D), és egy kicsit olcsóbb is, mint a Pink Pandánál :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az infót! Át is írtam! Az eredeti szövegbe azért nem került bele, mert amikor írtam a bejegyzést, még nem volt a Makeup Plazánál. Örülök, hogy most már van, így legalább még többekhez eljuthat! :)

      Törlés
  4. Nagyon szuper teszt lett, és nagyon klassz, hogy más sleek palettákkal is összehasonlítottad! Pont azokat a színeket hasonlítottad össze, amiken gondolkodtam, hogy van e a sminkes táramban! Sajnos így nem fogom megvenni, mert az um és az ef is megvan, de nagyon jó volt olvasni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett a teszt és hasznosnak találtad! :) Szerintem ha azok a paletták megvannak, akkor valóban el lehet lenni enélkül - de ahogy írtam is, nálam még így is akad helye. ;)

      Törlés
  5. Imádom ezt a palettát! :) Végre egy paletta amiben minden szín benne van. ami egy sminkhez kell. :P Ha egy matt fekete lenne benne akkor tökéletes lenne. :D De bevallom, nekem még az sem hiányzott eddig. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, remek a színkombináció ebben a palettában! Én sem hiányolom a matt fektetét, de csak azért mert van vagy másik 5 palettám, amiben van. :D

      Törlés
  6. Új LE palettájuk még a Supernova, de azt valamiért nem reklámozták (az is exclusive). Még mindig nem tudom eldönteni, hogy EF vagy FN :( Olyan gyakran meg nem használok sötét színeket, hogy mindkettőt megvegyem.

    VálaszTörlés