Kihívás ★ Körmös technikák - 6. Dry brush

, , 14 komment
Sziasztok! 

Egyre közeledünk a Körmös techinkák kihívás végéhez. Ám szomorkodásra egyelőre semmi ok, hiszen a maival együtt még három manikűr áll előttünk! A héten a dry brush technikával játszottunk, amit már régóta szerettem volna kipróbálni, így nagyon örültem a lehetőségnek! :)


Dry brush manikűrre fel! :)


Prológus

A mai manikűrhöz nem tudok különösebb sztorit fűzni, maximum annyit, hogy már régóta a fejemben volt, így nem kellett sokat gondolkodnom, hogy mivel rukkoljak elő mára. :)


A manikűr

Használhattam volna a dry brush technikával készült díszítést alapként is egy nyomdázáshoz, vagy ragaszthattam volna rá például fekete szegecseket. Végül nyomdázni nem akartam rá, mert marhára megtetszett ez az absztrakt festményszerű végeredmény a körmeimen, nem szerettem volna eltakarni, fekete szegecsem meg nincsen. Szóval maradt így, ahogy van, a maga csupasz dry marble valójában. :)






Hogyan készült?

Egy réteg alaplakkra (Eveline 8in1) egy réteg fehér lakkot kentem (Avon Iceberg Snow), és megvártam, amíg koppanósra szárad. A dry marblehez három lakkot választottam: egy bogyószínűt (Rimmel Urban Purple), egy barackos árnyalatot (Barry M Papaya) és egy bézst (OPI Do You Take Lei Away). A dry brush lényege, hogy az ecsetről lehúzzuk a festék nagyját, és utána a "dry brushsal", azaz a száraz ecsettel random pacsmagolunk a körmünkön.



Én ebbe a véletlenszerű pacsmagolásba annyi szabályosságot vittem, hogy az ecsetet csak függőlegesen és vízszintesen húztam át a körmömön, illetve folyamatosan váltogattam a lakkokat, igyekezve, hogy minden színből ugyanannyi kerüljön a körmeimre. (Ehhez képest a bal kezemen totál a bogyószín dominál. :D) Miután leereszkedtem a picassoi (vagy inkább mirói) magaslatokból, vártam egy pár percet, hogy kicsit száradjon a Mű, majd gyorsan száradó fedőlakkal (China Glaze Everglaze Active Top Coat) zártam a manikűrt. Némelyik körmöm érdesebbre sikerült, ezekre dupla adag fedőlakk került, hogy szép sima legyen. :)



Remélem, elnyeri a tetszésetek a mai manikűr! ^.^
Ti próbálkoztatok már a dry brushsal? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Ne felejtsétek el a többiek "absztrakt festményeit" sem megcsodálni, és ha a kihívás utolsó két fordulójára ti is becsatlakoznátok, nézzetek be Timihez!


Ui.2.: Jelenleg blogtávolban vagyok, de amint tudok, válaszolok a kommentjeitekre! ^.^

14 megjegyzés:

  1. Tökéletes! Ez a legmegfelelőbb szó erre a manikűrre.

    VálaszTörlés
  2. Még nem próbálkoztam, de a következő egy ilyen mani lesz őszi színekkel és leveles nyomdával :) Nagyon tetszik a tiéd!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még jó, hogy most olvasom a kommentedet - azóta pont alkottam egy a leírásodnak megfelelő manikűrt! :D Ha gondolod, küldd el nekem, amit te készítettél, kíváncsi vagyok, hogy mennyire jár egy rugóra az agyunk! :) Köszönöm a kommented! ^.^

      Törlés
  3. Nagyon jó lett! Valami ilyesmit szerettem volna én is, csak aztán valami teljesen más lett. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ezeknél a "random technikáknál" nehéz megjósolni, hogy milyen lesz a végeredmény. :D

      Törlés
  4. Nagyon jól néz ki, tetszik a színvilága :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! ^.^

      Törlés
  5. Nagyon tetszik,ezek a színek pedig annyira jók agy együtt. ^^

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. Én is nagyon szerettem őket magamon együtt! :)

      Törlés
  7. Nagyon szupi lett!:) jók a színek nagyon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy neked is tetszik! ^.^

      Törlés