ZsebSorozat ★ Színteszt: Pink Fizz - Paletta Forradalom, 11. rész

, , 5 komment
Sziasztok Lányok!

A csokipalettás posztok sora a Salted Caramellel még nem ért véget, mivel vele együtt az I Heart Makeup útjára bocsátotta az ötödik csokipalettáját is, az I Heart Chocolate Pink Fizz-t. A mai bejegyzésben őt vesszük górcső alá! :)


Jöhet egy kis rózsaszín pezsgés? :)


Prológus

Nem vagyok egy nagy rózsaszín rajongó, de amikor megjelent a Salted Caramel mellett a rózsaszín Pink Fizz, úgy éreztem, beauty blogger kötelességem erről is bejegyzést írnom nektek - ha már az összes csokipalettát felvonultattam a blogon, pont ez maradjon ki? :)


A külcsíny

Úgy hiszem, a csokipaletták külső megjelenését már nem kell bemutatni, ám a Pink Fizz szerintem az eddig legextrémebbre sikerült ezzel a babarózsaszín megoldással. :) A papírdoboz a fehér csokis palettához hasonló csokikockás díszítést kapta, ami úgy gondolom, rózsaszínsége ellenére is nagyon jól néz ki. :) A műanyag borítás szerintem elég vad ebben a színben, de az tagadhatatlan, hogy az alkotók ezzel az árnyalattal abszolút hozzák az epres csokitöltelék színét.


És nem csak a szín idézi az epres csokit (ami egyébként az egyik kedvencem), hanem még a szemhéjpúderek illata is! Na persze ne olyan "mindjárt beleharapnék" eperillatot képzeljetek el, hanem inkább egy mesterségesebb valamit, ami hasonlít az eper illatára. :D Az epres csokival való hasonlóságok miatt egyébként teljesen érthetetlen számomra, hogy miért a Pink Fizz (Rózsaszín Pezsgő) fantázia nevet kapta a paletta. Szerintem pl. a Strawberry Dream sokkal találóbb lett volna. :D  



A paletta természetesen a szokásos, egész fedelet kitöltő tükörrel érkezik és egy applikátorral. A paletta maga biztosan záródik, és a Salted Caramellel ellentétben ennek a fedele is szépen megáll nyitva, így könnyen használható a tükör sminkelés közben. A szemhéjpúderek fantázianevei a már szintén szokásosnak mondható átlátszó fólián olvashatók (amit rövid idő leforgása alatt sikerült eltűntetnem a föld színéről...). Az elnevezésekhez az alkotók a pezsgőzés, az ünneplés témaköréből merítettek ihletet.





A belbecs

Nemcsak a rózsaszínnek, de a rózsaszín szemhéjpúdereknek sem vagyok elkötelezett híve. Ám ez utóbbi korántsem kőbe vésett dolog, hiszen annak idején a Naked 3-ra is elcsábutam, és jó pajtásra leltem például a Freedom Secret Rose palettájában, hogy a Makeup Revolution Affirmation palettájáról ne is beszéljünk. De sajnos a Pink Fizz engem nem nyert meg magának. 



Az ember lánya könnyen azt hiheti, hogy a harmadik Too Faced csokipaletta, a Chocolate Bon Bon másolatával van dolgunk, de ha összehasonlítjuk a színfelhozatalt (lásd alább), elég egyértelmű, hogy itt erről szó sincsen. A Pink Fizz egy jól bevált kaptafára, egész pontosan a Too Faced Semi-Sweet Chocolate Baréra igyekezett egy újabb variációt kihozni: mindkét palettának megvan a fő vonala színben (a Semi-Sweet natúr, barnákkal teli, a Pink Fizzt pedig a rózsaszínek viszik el), és ezek mellett mindkét palettában van egy élénkebb narancssárgás és lilás árnyalat.


Too Faced Chocolate Bon Bon
Forrás: ITT.
Lehet, hogy ez a felállás működik a Semi-Sweetnél, de érzésem szerint a recept itt nem jár ugyanazzal a sikerrel. Ahogy több Makeup Revolution palettában, itt is megjelennek azok a bizonyos meghatározhatatlan színek, amiket én csak "uncsi színeknek" hívok, ráadásul a matt és fényes árnyalatok aránya is erősen eltolódik a fényes irányba (3 a 14-hez). Azért azt hozzá tenném, hogy az a három matt szín (egy krémszín, illetve egy világos és egy sötétebb barna) jól kihasználható, hiszen van egy matt árnyalatunk világosításra, illetve míg az egyik barna satírozásra kiváló, a másikat mélyítésre használhatjuk.

Félre értés azonban ne essék! Aki szereti ezt a színvilágot, az bizonyára örömét fogja lelni ebben a palettában, hiszen a világosabb színek mellett egészen sötéteket is találni, vagyis nappali és estére való sminkeket is lehet készíteni ezekkel a szemhéjpúderekkel. Ám nálam elmaradt a wow élmény, és csak kevés árnyalatnál kapott el afféle izgalom, hogy "hű, ilyet még nem láttam".  

Lássuk, pigmentáció terén hogyan teljesítenek a színek! Szokásomhoz híven alapozóra készítettem el a szvaccsokat az ujjammal, és mindegyiket addig építettem, míg jól láthatóvá nem vált. A pigmentációt a kísérő szövegben kommentálom.


Az első sort vagy a "Welcome to Barbie World!" vagy a "Rózsaszín 50 árnyalata" szlogenekkel lehetne a legjobban jellemezni. Nos igen, három, színben egymáshoz nagyon közel álló rózsaszín is megbújik itt: a Flute, a Sparkling és a Toast. A Flute és a Sparkling valódi színét nem sikerült igazán jól elcsípni fotózáskor, ami annak köszönhető, hogy mindketten hihetetlenül fényesek. Viszont az nemcsak a fotón, hanem a valóságban is igaz, hogy a két szín egy vagy egy fél árnyalatban tér el egymástól. A pigmentációra azonban egy rossz szavam sem lehet, mivel nagyon ott vannak a topon mindketten. 

A harmadik rózsaszín, a Toast már egy élettel telibb, kevésbé fényes árnyalat, és pigmentáció terén abszolút rendben van. A sor elején a két matt árnyalat teszi a dolgát - sajnos a Drink nem látszik, mivel a bőrszínemmel majdnem teljesen egyező árnyalat.


A második sor a fehér, szuperfényes és egyben szuperpigmentált Bubble-lal indul. Ennek a szemhéjpúdernek olyan intenzív fénye van, hogy simán elmenne a paletta fényes highlightjának (mely szerepre ebben a palettában a Pink Fizz van kijelölve). A következő két szín is nagyon erős pigmentációban. Közülük a Girl is a szuperfényes árnyalatok csapatát erősíti, míg a Party inkább meleg, bronzos színével hívja fel magára a figyelmet (egyik kedvenc árnyalatom a palettából). Szintén rendkívül intenzív az Elegant és a Celebrate - nem csak pigmentációban, de fényesség tekintetében is. Egyedül az utolsó, apró csillámokkal teli szemhéjpúder (Truffle) tűnt kakukktojásnak ebben a sorban. A pigmentáció ugyan itt sem rossz, de nem lehet egy lapon említeni a sor többi színével. 


A harmadik sor első árnyalata (Rosy) már színre is ismerős volt, de szvaccsoláskor még a minőség is pontosan ugyanolyannak, bizonyult, mint a Salted Caramelben a Cake esetében: teljesen foltos lesz felvitelkor. A következő árnyalatról (Cork) ugyanez hál' égnek már nem mondható el, mert egy igencsak pigmentált delikvensről beszélünk. Ebben a sorban találjuk a harmadik matt árnyalatot is (Pop), aki bár első lehúzásra átlagosnak tűnt, másodikra sikerült kihozni a benne rejlő mélységet. 

Mellette találjuk a másik kedvenc színem a palettából, a France-ot. Ő egy igazán erősen pigmentált, különleges, lila szemhéjpúder, ami ha nem esik rá közvetlen fény egészen feketének látszik. Csodás lila füstös szemsminkek alapja lehet! A végére maradt a paletta fényes highlightere, a Pink Fizz, ami tényleg nagyon-nagyon fényes, és emellett bizony a pigmentet sem sajnálták belőle. Egyedüli problémám vele, hogy szerintem az első sor fényes rózsaszínjei mellé szerintem már felesleges.


Összegzés

Ahogy az a fentiekből kiderült az I Heart Chocolate Pink Fizz legtöbb szemhéjpúdere fantasztikus pigmentációt mutat, így a minőségre úgy érzem, nem lehet kifogás. Azt nem tudom, hogy azért érzem-e így, mert nem vagyok egy nagy rózsaszínbarát, mindenesetre engem a színösszeállítás nem ragadott magával. Az egy-két különlegesebb árnyalattól eltekintve nekem a legtöbb színnel kapcsolatban az volt az érzésem, hogy ilyet láttam már. Ettől függetlenül el kell ismerni, hogy ez a rózsaszín csokiborítás nagyon aranyos és megkapó, de azért remélem, nem ez az utolsó rózsaszín csokipaletta - szuper lenne, ha a Too Faced rózsaszín palettájának "kistestvére" is megjelenne a márkánál. :)

A palettában rengeteg a rendkívül magasfényű, már-már metálos árnyalat, míg a matt színek kínálata igen szegényes. Éppen ezért elsősorban azoknak ajánlanám, akik olyan palettát keresnek, amivel szép alkalmi sminkeket tudnak készíteni ebben a rózsaszínes színvilágban, vagy olyanoknak, akik a meglévő gyűjteményükből ki tudják egészíteni a paletta hiányosságait. A végső pontszámokkal egy tesztsminkkel együtt jelentkezem majd - remélhetőleg hamarosan. ;)

Ár: £7.99-ért rendeltem a Makeup Revolution webshopjából.
Magyarországon kapható: Egyelőre nem tudok róla, de van egy olyan érzésem, hogy hamarosan fel fog tűnni a Pink Panda kínálatában! Frissítem a posztot, amint elérhető lesz!

Nektek hogy tetszik ez a paletta?
Titeket magával ragadott ez "rózsaszín pezsgés"? :)

Legyen szép napotok:

ZsebBoszi

5 megjegyzés:

  1. Ó, nagyon szép ez a paletta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is ki van találva ez a rózsaszín csokiborítás. A rózsaszín rajongók biztos, hogy nagyon szeretni fogják! :D

      Törlés
  2. Hű, nekem ez most valahogy nem... Egyedül talán a France, ami tényleg különleges benne. A többi szín számomra tucat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem, nekem sem annyira. :) Van ilyen! Azért gondoltam, a teszt másoknak hasznos lehet, így látják, milyenek a színek, ha esetleg valaki döntés előtt áll. :)

      Törlés
  3. Amúgy nagyon igényes a blogod és imádom olvasni! Látszik, hogy sok energiát fektetsz egy-egy bejegyzésbe. Gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés