ZsebSorozat ★ Színteszt: Salted Caramel - Paletta Forradalom, 10. rész

, , 12 komment
Halihó!

Úgy gondolom paletta fronton a Makeup Revolution idei második legnagyobb dobása - közvetlenül a Lorac paletták hasonmásai után - az I Heart Chocolate Salted Caramel. Mai tesztalanyunk ugyanis a legendás Too Faced Chocolate Bar testvérkéjének, a Semi-Sweet Chocolate Barnak drogériás árfekvésű másolata.


Van kedvetek belekóstolni? :):):)

Prológus

Emlékeztek még a csokipalettákat felsorakoztató posztomra? Olvassátok el, mit írtam az utolsó bekezdésben! ... :) Imáim meghallgattattak, itt a Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar hasonmása, ami nem elég, hogy pénztárcabarátabb, mint a nagytesó, de ráadásul még kármint sem tartalmaz, így az esetleges irritációtól sem kell tartanom. :) Ugye ezek után nem is kérdés, hogy már a webshopba kerülése napján megrendeltem ezt a kicsikét (rózsaszín hugicájával együtt, az I Heart Chocolate Pink Fizz-zel :))? :):):)

A nagytesó. :)
Forrás: Too Faced


A külcsíny

A paletta megjelenése tökéletesen illeszkedik az I Heart Makeup csokipaletta dizájnjába: a szokásos, ablakos dobozkában kapjuk kézhez a kicsikét, ami ezúttal stílusos karamellaszínt és mintázatot kapott. Emellett szintén a paletta nevéhez hűen a műanyag borításon is karamell színű csokikockákat találunk, sötétcsoki töltelékkel. Tiszta Toffefee! :)



A paletta záródása megfelelő, ahogy többi társáé is, azonban a fedél nem állítható meg stabilan, ha kinyitjuk, nyiklik-nyaklik a paletta alapján. (Ám összehasonlítva a többi csokipalettával ezt szerintem databja válogathatja, mert valamelyik teljesen stabil, mások pedig ugyanilyenek.) A teljes fedelet kitöltő tükör és a szivacsos applikátor természetesen itt sem marad el.



A szmehéjpúderek édességgel kapcsolatos beceneveket kaptak, melyeket a szintén szokásosnak mondható fóliabetéten találunk. (A színek neveit a szvaccsokknál is feltüntettem. ;) ) Mindemellett többek állítják, hogy a Too Faced változathoz hasonlóan ez a paletta is csokiillatot áraszt. Nos tény, hogy érezhető egy illat, de engem maximum a kakaóporra emlékeztet - ha nem mondják, hogy ez "csokiillat" nekem simán elment volna egy erősebb "makeup illatnak" is. :D



Színek és szvaccsok

Amikor a paletta színösszetételét méltatom, igazából a Too Facednek szól a dícséret. Az I Heart Makeup - vagy ha úgy tetszik, Makeup Revolution - legnagyobb érdeme itt, hogy elérhető áron szállította nekünk az eredeti Semi-Sweet hasonmását. :)



Egy lélegzet elállítóan gyöngyörű natúr palettával van dolgunk, amiben nem csak a világosabb és sötétebb színek egyensúlya, de a matt és fényes árnyalatok aránya is szuper: a 9 fényes szemhéjpúder mellé 7 matt árnyalatot kapunk. A paletta egyetlen játékos színfoltja a kék Crunch, a többiek pedig a natúr színek széles skáláján mozognak. Kihasználhatóság szempontjából is remek a színkombináció, hiszen íncsiklandó a satírozó színek kínálata, és mellettük találunk egy matt feketét is, ami szerintem az első Too Faced csokipaletta egyetlen apró hiányossága volt.


Jöjjenek a színminták! :) Alapozóra húztam meg őket az ujjammal, és mindegyiket addig építettem, míg a szín jól láthatóvá nem vált. A minták készítése közben szerzett tapasztalataim a kísérőszövegben olvashatjátok. ;)


A paletta első sorában nagy a matt uralom. Egyedüli nem teljesen matt árnyalat az utolsó Enjoy, aki alapjáraton szintén matt, viszont finoman meg van hintve apró arany csillámokkal. Nem csak erre a sorra, hanem nagyjából az egész palettára igaz, hogy a szemhéjpúderek viszonylag kemények, ami miatt a színek intenzitása elsőre nem mindig elsöprő, viszont nagyon szépen felépíthetők. Ez igaz a Deliciousra, a Temptre és a Heavenlyre is. A Tempt bár szóra bírható, már láttunk nála jobban szuperáló matt feketét, viszont a Heavenly, ahogy a neve is mondja, egy mennyei tojáshéj szín. A csodás csokibarna Drizzle maradt még ki a sorból, aki már elsőre is remek intenzitást mutatott.


A második sorból egyedül a Cake ellen tudok bármit is felhozni, mivel ő valahogy foltos lett felvitelkor. Kár, pedig alapvetően egy nagyon kis különleges szemhéjpúder: egy fehérből irrizáló rózsaszínbe váltó duokróm. A többi szín, ahogy a fentiek is, érdekes módon kemények, viszont ennekellenére nagyon-nagyon szépen teljesítenek. Közülük is kiemelném még az első Chocot, amiben matt barna alaphoz kevertek rengeteg, nagy arany csillámot.


Az utolsó sor egy szépséges, fényes taupe árnyalattal indul (Salted), amit a matt Candy követ - utóbbi már nehezebben adta magát, de ahogy a képen is látszik, gyönyörűen fel lehetett építeni. A következő két szín remekül pigmentált, mind a bronz-arany Caramel, mind a lazacszín Spoon elsőre a szívembe lopták magukat. :) Végezetül maradt a pigmentációban szintén szuper Yum!, ami egy csodás gyöngyházas árnyalat. Visszafogott fénye nemcsak a belső szemzugban vagy a szemöldökcsonton de az arc magasabb pontjain is nagyon szépen mutathat highlighterként.


Összegzés

Kitörő örömmel fogadtam az I Heart Chocolate Salted Caramel megjelenését, hiszen már jóideje csorgattam a nyálam nagytestvére, a Too Faced Semi-Sweet Chocolate Bar után. A vásárlástól eddig a borsos ár és a szemhéjpúderek esteleges kármintartalma tartott vissza, viszont a hasonmásnál egyik gátlótényező sem játszott közre. :)

Mivel a palettát kézhez vétel után szinte azonnal fotóztam és szvaccsoltam, egyelőre csak az első benyomásaimról tudok beszámolni. Ezek alapján viszont azt mondhatom, elégedett vagyok a minőséggel. Ugyan a szemhéjpúderek érintésre meglehetősen keménynek bizonyulnak, mindegyiküknél remek intenzitást lehet elérni - ha ez nem is megy első próbálkozásra, némi építgetéssel ki lehet hozni a színek legjavát. A palettát már bevontam a mindennapi rutinomba, így remélem, hamar lehetőségem nyílik egy tesztsminket és a "végső ítéletet" is megosztani veletek! :)

Update: A pontozást, és a tesztsminket ITT megtaláljátok! ;)

Ár: £7.99-ért rendeltem a Makeup Revolution webshopjából.
Magyarországon kapható: Egyelőre nem tudok róla, de van egy olyan érzésem, hogy hamarosan fel fog tűnni a Pink Panda kínálatában! Frissítem a posztot, amint elérhető lesz!

Hogy tetszik nektek ez a paletta?
Rajta van a kívánságlistátokon? ^.^

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Ha kíváncsiak vagytok a Paletta Forradalom sorozat további részeire, klikk IDE. ;)

12 megjegyzés:

  1. Basszus, ez tényleg nagyon nagyon szép paletta. Ha megjelenik itthon is, szerintem elgondolkodom a megvételén. A csokis paletta kialakítás még mindig szuper ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Harapnivalóan jól néz ki ez a csoki borítás! :) Szerintem még élethűbb is, mint az eredeti Too Faced. :)

      Törlés
  2. Felkerült a kívánságlistámra. :) Köszi a bejegyzést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! ^.^ Örömmel hallom, hogy felkerült a listádra, nem fogod megbánni, ha egyszer hozzád kerül! ;)

      Törlés
  3. Álomszép ez a paletta, engem már a csomagolása is megvesz kilóra. :)

    VálaszTörlés
  4. Nézegettem őket a webshopban, és nekem nagyon bejön a dizájn, bár a legtöbb Sleek palettámban nagyon hasonló színek vannak, így sajnos nem hiszem, hogy megveszem. Bár ki tudja, elég mohó vagyok ;) köszi a szuper posztot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, natúr palettákból erős a túlkínálat a piacon... Én már nem is nagyon szeretnék tudomást venni róla, hogy melyik színekből hány van különböző palettákban... :D Nagyon örülök, ha tetszett a poszt! ;)

      Törlés
  5. Imádom, hogy a MUR dupe-okat csinál. Téged meg azért imádlak, mert nagyon jó bejegyzéseket írsz MUR-ról és Sleekről is, mostanában ez a két márka érdekel a legjobban. Szemhéjpúdereiken kívül használod más termékeiket is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon kedves tőled! Le sem tagadhatnám, hogy a paletták a kedvenc témám. :):):) MUR-tól több mindent is próbáltam már: filces tust, highlightert, pirosítót, szemhéjbázist, korrektort, ecsetet, sőt még rúzst is! Szerintem egy nagyon erős átlagot hoznak, ami egyáltalán nem rossz az áraikhoz képest. Sleekből pirosítóim vannak még (a blogon is találsz belőlük) és még egy szájkontúr ceruzát próbáltam tőlük. :)

      Törlés
  6. Az utolsó sor akár egy kontúr-pirosító-highlight paletta sora is lehetne. Amúgy köszönöm a tesztet, most kénytelen leszek megvenni az eredetit magamnak #katypuffog :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy ilyen "rossz" hatással van rád a blogom. :D:D:D Igen, az utolsó sorból a matt barna elmenne kontúrszínnek, de a maradék árnyalatok közül - a diszkógömb effektust elkerülendő - azért én nem pirosítanék egyikkel sem. :D

      Törlés