Kihívás ★ Azok a 80-as évek... - Zene/Videoklip

, , 10 komment
Halihó!

A körömlakkos kihívásom keretében ma tovább kalandozunk a 80-as években, annak is egész pontosan a zenei világában... :)


Hogy engem mi inspirált ma, az máris kiderül! :)


Prológus

A mai manikűrhöz az ötletelés Cindy Lauperrel kezdődött (Girls Just Wanna Have Fun), de aztán egyik nap a YouTube feldobta Szandi Tinédzser l'amour című számát. Úgy voltam vele, hogy a klipben viselt piros ruháját a Jóisten is körömdíszítéshez teremtette.


Igen ám, de mint azt a Wikipédiából megtudtam, Szandi karrierje igazán a 90-es években bontakozott ki. Bár első lemezét 1989-ben adta ki, ez még önmagában nem volt elég "alap" a manikűrhöz. Ekkor elkezdtem a Hungária együttes háza táján kutakodni, és megtaláltam a szilárd alapokon álló érvet a pöttyös ruha mellett, a 1981-es Micsoda buli című slágert. Hallgasátok csak az első versszakot:


Na ugye. :):):) Egyébként kisgyerekként hatalmasakat partiztam a Hungária számaira, ma is soknak tudom a szövegét fejből. :) Arra viszont csak most csodálkoztam rá, hogy a Csikidám király, Szikora Robi is az együttes tagja volt... :D


A manikűr

Úgy érzem, a mai lakkozás magáért beszél: piros alapon fehér pöttyös ruha fehér övvel. :)




Hogyan készült?

Alaplakkoztam (Eveline 8 in 1), majd a középső és gyűrűsujjam körmét fehérre (Essence Wild White Ways), a többit pedig pirosra lakkoztam (OPI What's Your Point-settia?). Ezután a piros körmök fedőlakkot kaptak (China Glaze Everglaze Active Top Coat), és róluk erről le is volt a gond. A fehér körmeim is fedőlakkot kaptak, de náluk a buli ("Micsoda buli!" :D:D:D) itt még nem állt meg. A tökéletes száradás után egy csík díszítő szalagot ragasztottam a körmöm közepére, majd egy réteg piros festéket vittem fel. Ezután a csíkot gyorsan le is húztam, hogy éles vonalat kapjak.


Ismét fedőlakk következett, majd egy apróbb fejű pöttyözővel felvittem a fehér pöttyöket. Hagytam egy picit száradni az egészet, és végül egy utolsó réteg fedőlakkal tettem fényessé a manikűrt. :)



Remélem tetszik a mai manikűr! ^.^
Ti hogy álltok a Hungária együttessel és Szandival? :)

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Nézzétek meg, hogy a többiek hogyan inspirálódtak az időszak zenei világából, és ha szeretnétek, csatlakozzatok hozzánk a következő fordulóban! :)
  

10 megjegyzés:

  1. Nohát, ugyanazt a piros lakkot használtuk! Nagyon szép, ötletes lett a manikűr. (-: A Hungáriának voltak nagyon jó számai, valamiért én azt hittem régebbi zenekar volt. (-: Szandi már nem állt igazán közel az ízlésemhez. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom ezt a piros lakkot! Nálam, ez "A Piros Lakk". :) Örülök, hogy tetszik a manikűr! ^.^ Valószínűleg, ha nem kisiskolás koromban ér el a Szandi-láz, engem is hidegen hagyott volna, de hát na, abban a korosztályban menő volt. :D:D:D

      Törlés
  2. Igazi csajos, vadóc manikűr, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Bár én csak '93-ban születtem, mai napig egyik kedvenc együttesen a Hungária. Leginkább mondjuk 2008-2011-es időszakban voltam rákapva, az összes albumukat letöltöttem. :D
    Amúgy ez is a kedvenc számaim közé tartoznak az együttestől. Nem is értem, nekem hogy nem jutott eszembe a Hungária. :O
    Nagyon tetszik a manikűr is! Igazi retró alkotás lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :) A Hungária számokat a mai napig szívesen hallgatom! :)

      Törlés
  4. Nagyon jó lett a manikűr. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki,igazán retro-csajos manikűr lett. :)

    VálaszTörlés