ZsebSorozat ★ Színteszt: Iconic Smokey - Paletta Forradalom, 12. rész

, , 8 komment
Sziasztok!

A Paletta Forradalom sorozatom következő részéhez tökéletes apropót adott a Makeup Revolution egyik legújabb palettájának, az Iconic Smokey-nak a megjelenése. A márka egyértelműen arról híres, hogy szuper hasonmásokat készít a legkedveltebb, highend kategóriájú palettákról. Ez most sem történt másként, hiszen ez a darab az Urban Decay Naked Smoky palettájának ikertestvére.


Engem már elsőre nagyon kíváncsivá tett. És titeket? ;)


Prológus

Az előző palettás bejegyzésemben már említést tettem arról, hogy megpróbáltam visszafogni magam a palettagyűjtést illetően. A hangsúly a "próbálni"-n van, ugyanis kifogás az mindig akad... Ezt az Iconic Smokey esetében egy drogériás Makeup Revoltion (MUR) akció szolgáltatta, mely keretében £8 fölött ajándékpaletta járt a vásárlás mellé. Az ajándékot nem tervezem megtartani (What You Waiting For?), de úgy gondoltam, hogy egy nyereményjátékban, vagy esetleg majd egy blogsale-en találok neki új gazdit. Ti mit gondoltok erről, szívesen megnyernétek? ;) 
Térjünk is a tárgyra! :)


A külcsíny

Ebben a tekintetben egy csöppet csalódtam, ugyanis arra számítottam, hogy az Iconic Smokey az Iconic sorozat korábbi tagjaihoz (Iconic 1, 2 és 3) hasonlóan a szokásos ablakos fedéllel érkezik, egyszerűen csak doboz nélkül. Jogos a kérdés, hogy miért csalódtam: hiszen egy szép, fényes, fekete palettát kapunk, amiben egész fedelet kitöltő tükör is van, ráadásul a papírdoboza is pofás dizájnt kapott. A válaszom az, hogy én ezekről az extrákról szívesen lemondanék, és megspórolnám azt a £2 (kb. 800 Ft) különbözetet, amibe ez kerül (az Iconic 1, 2 és 3 £4-ért, a Smokey £6-ért kapható)...



Az említett £2-os különbségben benne foglaltatik egy kétvégű ecset is (olyan, mint amilyen az Iconic Pro palettákhoz is jár). Nem mondom, hogy ezért a plusz £2 már megéri, de tény, hogy ez az ecset sokkal jobban kihasználható, mint a szokásos kétvégű szivacsos applikátor. Az ecset egyik fele egy lapított szemhéjpúder-ecset a festékek felvitelére, a másik pedig egy vékonyabb satírozó ecset.




Végezetül említsük meg, hogy a korábbi Iconic palettákhoz képest itt a szemhéjpúderek már nevet is kaptak, melyeket egy műanyag fólián találunk a palettában. (Az Iconic 1-es palettámhoz egyébként én kinyomtattam az eredeti Urban Decay Naked paletta neveit, és beragasztottam a palettába. Szóval nálam a nevek hiánya sem okoz gondot. :D)




A színösszetétel

Ahogy a hasonmásoknál általában, itt is amikor a színösszetételről beszélek, igazából az alapötletet méltatom. Sajnos az eredeti és a hasonmás közötti különbségekről nem tudok nyilatkozni, de ahogy az alábbi képeket elnézem, a MUR ezúttal is elég jó munkát végzett. :)


Forrás: Harper's Bazaar

A névadó, füstös árnyalatokból 5-öt találunk a palettában, melyek különböző színvilágú füstös sminkek elkészítéséhez biztosítanak terepet. Velük egyetlen gondom van: egyikük sem teljesen matt. Én azért egy "Füstös" palettában elvárnék minimum egy matt feketét (úgy tudom, hogy az eredeti palettában sem matt, hanem szatén finisű a legsötétebb árnyalat). A maradék 7 színből akár hétköznapi, natúr sminkeket is készíthetünk, így matt fekete ide vagy oda, el kell ismerni, hogy a színkollekció sokoldalúan használható. Praktikusság szempontjából mindenképpen jónak mondható, hogy van világosításra alkalmas szemhéjpúder (a legutolsó, Exhale) és satírozásra is találunk alternatívát (az utolsó előtti, Flicker). Mellesleg egy füstös szemsmink elkészítésekor jól jönnek a sötétebb matt árnyalatok is, melyekből a palettában kettőt is találunk.




Szvaccsok

Mint mindig, a színmintákat alapozóra húztam meg az ujjammal. Előjáróban fontosnak tartom megjegyezni, hogy a szemhéjpúderek használatához mindenképpen ajánlott valamilyen szemhéjbázis, mivel látványos különbség mutatkozott az alapozóra és a simán csak a bőrömre felvitt minták között. 


Az első hármasban pigmentáció szempontjából minden szemhéjpúder jól muzsikál. Míg a Light és Glow igen fényesek, a Stained már valamivel visszafogottabb. Ez utóbbi egyébként egy imádnivaló csokibarna. :) A következő hármas fogatból az Erupt is jó pigmentációt hoz, és mellesleg egy igen különleges szín. Van egy duokróm beütése - én egy sötét szürkésbarnának látom kékes fénnyel. A következő, Silvery már kevésbé pigmentált, mint az előzőek, viszont szépen felépíthető. Az elnevezés igen találó, itt nagy ezüst glitterek díszítik a fényes ezüst alapot. A Smoke egy matt, grafit szürke ezüst mikrocsillámokkal. Sajnos a pigmentációt itt elég gyengének találtam, 3-szor kellett átmennem a szvaccson, mire elértem a kellő intenzitást.


A következő hatosban az első a Shadow. Ő az előző eresztésből a Smoke egy továbbgondolt változata. Itt az alap már valamivel sötétebb, és szatén fényű, valamint a mikroglitterekből is több került bele. A következő Haze esetében sem volt topon a pigmentáció, de végül fel lehetett építeni. A színe egyébként nagyon szép, egy szatén feketébe hajló lila. A Steamet már egészen gyengének éreztem, minden próbálkozásom ellenére foltos maradt felvitelkor... Sajnos ugyanezt tapasztaltam a Rubble-nél is, pedig egyébként egy nagyon szép szürkésbarna lenne. A következő, fáradt rózsaszín Flicker esetében a pigmentáció már valamivel jobb, sikerült foltmentesen felépíteni. Az Exhale matt világos, csontszín létére viszonylag szépen építhető.


Összegzés

Mindig nagyon örülök, amikor a Makeup Revolution újabb palettaóriások hasonmásaival rukkol elő, és ez nem volt másként az Iconic Smokey esetében sem. A látszat ugyanis ismét kísérteties hasonlóságot mutat. A paletta színösszetétele az Urban Decay sara, de én hiányolok belőle egy matt feketét, vagy legalább egy bármilyen, nagyon sötét teljesen matt árnyalatot. Ettől függetlenül a paletta mindenképpen sokoldalúan használható, a füstös szemek mellett akár hétköznapibb, nude szemsminkeket is készíthetünk vele.

Ami viszont már a MUR sara, az a szemhéjpúderek minősége, ami számomra így elsőre sajnos nem igazán volt meggyőző. Több festék pigmentációja is gyengének bizonyult (a MUR ennél sokkal jobbat is tud!), ráadásul ez a probléma éppen a paletta névadó, füstös árnyalatait érinti elsősorban. Nem szeretném azonban még teljesen leírni az Iconic Smokey-t! Még mindenképpen kap egy második esélyt a bevetésen, melynek eredményével hamarosan jelentkezem! ;)

Ár: £6-ért vásároltam a Superdrugban.
Magyarországon kapható: Egyelőre nem tudok róla, de van egy olyan érzésem, hogy hamarosan fel fog tűnni a Pink Panda kínálatában! Frissítem a posztot, amint elérhető lesz!


Nektek hogy tetszik ez a paletta?
Ki fogjátok próbálni? Vagy esetleg az eredetire terveztek benevezni? :)


Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

8 megjegyzés:

  1. Én ezt a palettát majd meg akarom rendelni, természetesen a MUR-tól, az eredeti paletták szerintem agyonárazottak, legalább is az én kereteimhez viszonyítva. Egyenlőre igaz smink-shop stop van, de nehezek az idei tantárgyaim, ha túlélem őket, akkor egy jó kis rendelés lesz a jutalomfalat.
    Engem úgy nem zavar, hogy néhány szín nem muzsikál, ha hétköznap épp van időm sminkelni, akkor tuti, hogy egy gyengébb palettát fogok elővenni, hogy tényleg csak egy csinos kis pluszt adjon a smink, ne legyen túl erős. Meg nagyon az én színeim, háhh, egy paletta, aminek minden színét tudnám hova kenni. :D
    A nagy tükör is tetszik, imádom az ilyen tükrös palettákat. Igaz tényleg sokat emel az árán, de ne baj, gyűjtök rá. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy is kissé túlárazottnak tartom az eredeti UD palettákat, hogy már nem csak egy egyetemi ösztöndíjból kell gazdálkodnom. Szerintem a MUR ár-érték arányban kiváló alternatívát biztosít (éppen ezért nagyon jók jutalomfalatnak! ;)). Viszont érzésem szerint pl. az Iconic 1-ben a szemhéjpúderek jobb minőséget hoznak, mint itt a Smokey-ban.
      Megértem a szempontod, hogy a kevésbé pigmentált szemhéjpúderekkel nehéz mellényúlni a hétköznapokon. Ám engem pont az idegesít, hogy sietnék a szemsminkemmel, és még harmadszor is fel kell vennem az adott színből, amivel éppen mélyíteni szeretném a sminket... :D
      Mindenképpen pofásabb, és elegánsabb az új csomagolás, mint a régi, olcsóbb kivitel - de nekem a régi is tökéletesen megfelelt a maga alacsonyabb árával. :D

      Törlés
  2. Válaszok
    1. A színösszeállítás alapötlete az UD-t dícséri - egyetértek: megérdemelten! :)

      Törlés
  3. Pedig milyen jól indult! Ismét alapos a teszt és úgy gondolom meg fogom tudni állni, hogy megrendeljem. Mondjuk nekem az összes Naked fent az képzeletbeli kivilistámon, szóval meglehetősen indokolatlan lenne megvenni az eredetit és a dupe-ot szóval megvárom még a bevetést is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért nem lep meg, hogy mind fenn vannak a kívánságlistádon? :D Hamarosan érkezik a teszt második fele is! ;)

      Törlés
  4. Az I heart Chocolate Salted Caramel mellett ő a másik kívánságlistás darabom. remélem hamarosan mindkettő készleten lesz a Pandán is. Bár Eszter azt írta, hogy három héten belül érkeznek az újdonságok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg is értem, hogy a Salted Caramel is a listádon van, abszolút imádnivaló darab, nem fogod megbánni! ;) Örömmel hallom, hogy hamarosan otthon is megjelennek az új MUR paletták! :)

      Törlés