BosziTeszt ★ Born Pretty Peel Off Tape - Vélemény és tesztmanikűr

, , 8 komment
Sziasztok!

A mai bejegyzéssel elsősorban az ombre körmök kedvelőinek kedveskedek, hiszen a mai teszt alanya a Born Pretty Store lehúzható ragasztója, vagy másnéven "peel off tape"-je. Rendeltetése szerint a köröm körüli bőr védelmét és rendkívül egyszerű takarítását teszi lehetővé egy-egy kiadósabb manikűr készítésekor.


Ám hogy ez tényleg ilyen jól működik-e a termék, az a mai posztból kiderül!


Prológus

Nem tudom a mai posztot túlzottan hosszú filozófiai háttérrel megtámogatni. Csak annyit mondanék, hogy már régóta nézegetem a különböző lehúzható folyékony latxeket ("liquid latex"), így amikor a Born Pretty Store megkeresett, nagy izgalommal csaptam le erre a hasonló funkcióval kecsegtető termékre. 


A külcsín

Itt csak röviden utalnék vissza - felhasználva a korábbi képeket - a zsákmányos posztra, és eleveníteném fel a termékkel kapcsolatos alapvetőbb paramétereket. A 15 ml termék egy lapított, kocka alakú körömlakkos üvegben kapott helyet. Az üveg mellett az applikátor is abszolút a lakkos vonalat hozza, hiszen egy kis lapított ecsettel van dolgunk.


Az üvegcsében a folyadék állagát egy híg körömlakkéhoz tudnám hasonlítani. Közvetlenül kibontáskor megcsapja az orrunkat a ragasztó jellegzetes szaga, amit technocollal keveredő kesernyés citromszagként tudnék leírni. Számomra elég kellemetlen ez a szag, de szerintem a körömlakkok között van ennél rosszabb is. :D



Bevetésen

A termékkel több manikűrt is készítettem már, így egy viszonylag kiforrott véleménnyel tudok szolgálni nektek a használatról. A folyadékot nagyon szépen fel lehet vinni a védeni kívánt bőrfelületre. Az apró ecset lehetővé teszi, hogy a terméket egészen közel felvihessük a körmökhöz. Viszonylag hosszú ideig tart, amíg teljesen megszárad, én olyan 10-15 perc után éreztem, hogy a felvitt réteg teljesen megszilárdult a bőrömön.


A teljes száradás után én nem vettem észre, hogy bárhogyan is zavarta volna az ombre manikűrök készítésekor a lakkok felszivacsozását, de a helyetekben én azért óvatosan közelítenék hozzá, ha esetleg egy ragacsos nyomdázóval készített manikűrhöz használjátok! Bevallom, én erre féltem kísérletet tenni, de ha ti próbálkoztatok ezzel, mindenképpen osszátok meg a tapasztalataitokat kommentben!

A leszedés, ahogy tapasztaltam egyáltalán nem zökkenőmentes. Ahol vastagabb a felvitt réteg, ott szépen, nagy darabokban lehúzható a ragasztó, viszont ahol vékonyabb, ott apró darabokban, szinte le kell kapargatni a bőrről. Emellett azt is megfigyeltem, hogy ahol a termék intenzívebben érintkezik körömlakkal (közvetlenül a köröm mellett), elveszíti a szilárdságát, újra nyúlóssá válik, és lehetetlenség eltávolítani körömlakklemosó bevonása nélkül.

A fentieket figyelembe véve ezért a következőket tudom javasolni a használathoz:
  • A termék felvitelét megelőzően hidratáljátok a kérdéses bőrfelületet. Így a termék kevésbé fog összegyűlni az apró bőrredőkben, és könnyebb lesz felszedni egyben.
  • Olyan vastag réteget képezzetek a termékkel a körmötök körül, ami már teljesen átlátszatlan. Ugyan a száradási időt elnyújtja, ha vastagabb réteget használunk, viszont így kikerülhető, hogy a végén morzsánként kelljen lekaprani a bőrünkről.
  • Sajnos arra, hogy a termék visszapuhul ha intenzívebben körömlakk éri, nem találtam megoldást, de következő alkalommal úgy tervezem, ráhúzok majd a 10-15 száradási időre még 5 percet, hátha így megelőzhető a dolog... Pozitív fejlemény esetén frissíteni fogom a bejegyzést!


Tesztmanikűr

Nincs Born Pretty teszt tesztmanikűr nélkül - és ez most sincs másképp! ;) 



A díszítés alapjaként egy lila-nude ombre francia manikűrt készítettem (lila: Revlon, Up The Ante, nude: OPI, Do You Take Lei Away?), melyre fehér lakkal (MoYou) nyomdáztam a finom, levélkés mintát a Born Pretty BPL-026 lemezről.



Emellett további két manikűrt elevenítenék még fel, melyek szintén ezzel a lehúzható ragasztóval készültek: a 80-as évek divatját idéző manikűrömet, illetve a múlt héten készített átmenetes-watermarble manikűrömet.




Összegzés

Sokat reméltem a Born Pretty Peel Off Tape-től, de sajnos nekem nem sikerült tökéletes működésre bírni. Az átmenetes manikűrök készítésekor pont azt rühellem a legjobban, hogy az intenzív köröm körüli takarítás után a bőr kiszárad, így hogy vállalható legyen a manikűr, elengedhetetlen az olajozás közvetlenül a manikűr elkészülte után. Ennek a folyadéknak nagy előnye, hogy nagyon közel is fel lehet vinni  a körmökhöz, a celluxszal ellentétben. Viszont, hogy éppen ezeken, a körömhöz közeli területeken mondja fel a szolgálatot, ezzel a peel of tape-pel sajnos ugyanott vagyok, mintha celluxot használnék.

Fenntartom, hogy mindez csak azért lehetséges, mert én bénázok el valamit a használat közben, ezért ha nektek más a tapasztalatotok, vagy esetleg a fentiekből látjátok, hogy mit hibázhatok el, mindenképpen írjátok meg kommentben!   

Ár: Most akciósan $2,99-ért rendelhető a Born Pretty Store-ból (eredeti ára: $4,59) - LINK (A szállítás ingyenes!)
ZsebBoszi Index: 2,5/5


Born Pretty Store kínálatában a mai terméken kívül minden nail art-hoz való kiegészítőt megtalálhattok, mi szem-szájnak ingere! Ráadásul most, ha elcsábultok valamire, a teljes áron kínált termékekből 10% kedvezményt is kaphattok az alábbi kóddal:


Ha ennyi kísértés nem lett volna elég: ha legalább 10-en használjátok a kódot, a Born Pretty Store szponzorál egy nail artos nyereményjátékot a blogon! ;) 

Ti próbáltatok már valamilyen peel off tape-et?
Ha igen, nektek milyenek a tapasztalataitok?

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a kész manid! Olyan szépséges lett az átmenet és a nyomda is, jó ránézni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszi szépen! Igazság szerint nem voltam megelégedve az átmenettel, ezért nyomdáztam rá. :D De nagyon örülök, hogy tetszik a végeredmény! ^.^

      Törlés
  2. Nekem is ugyanezek a problémáim voltak a termékkel: ahol körömlakk érte nyúlóssá vált és csak (nehezen,) acetonnal tudtam leszedni + nagyon sokáig száradt nekem is.. engem eléggé feldühített, így azóta nem is nagyon használtam. Ha nyomdázok, és a bőrömre megy, akkor azt 1-2 mp alatt celluxszal szedem le, nem is érzem szükségét,hogy ezért felkenjem :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a kommented, örülök, hogy nem vagyok egyedül az észrevételeimmel! Én is celluxszal vagy a szöszleszedő henger szélével takarítom a körmöm körül nyomdázás után - én sem szívesen vacakolnék ezzel a lehúzható ragaccsal nyomdázásnál...

      Törlés
  3. A manik nagyon szépek, de maradok a Miss Sporty lehúzható alapjánál, ill. nagyon kíváncsi vagyok a Moyra latexére, ami most újdonság!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Megértem, hogy ezt kihagyod. A Miss Sporty lehúzható alapját még nem próbáltam a körmöm köré kenni, de ki fogom próbálni. A Moyra latexére nagyon kíváncsi vagyok én is! Ha egyszer hazajutok, biztos, hogy lecsapok egy üvegre belőle! :)

      Törlés
  4. Gyönyörűek a manikűrök, de a termék szkippelős nálam is. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dicséretet! :) Megértem, hogy kihagyod ezt a terméket... :/

      Törlés