BosziTeszt ★ Cargo Vintage Escape - Hol voltál eddig?

, , 8 komment
Sziasztok!

Ma egy olyan márka termékét hoztam el nektek mutatóba, mely úgy érzem, méltatlanul alulbecsült. A Cargo Cosmeticsről van szó, melytől ma a Vintage Escape szemhéjpúder-palettával ismerkedünk meg közelebbről.


Ha kíváncsiak vagytok mit rejt ez a paletta, olvassatok tovább! :)



Prológus

Az egyre növekvő körömlakk- és palettagyűjteményemmel a hátam mögött a barátaimnak és a családomnak mind nagyobb és nagyobb kihívást jelent, hogy olyan dologgal lepjenek meg egy-egy különleges alkalom apropóján, ami még nincsen a birtokomban. Kedves Eszter barátnémnak ez mégis sikerült. :):):) Amikor születésnapomon előhúztam a tőle kapott kis ajándékzacsiból a Cargo Vintage Escape palettát, hosszú pillanatokig szótlan voltam a megilletődöttségtől. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy valakitől olyan ajándékot kaphatok, amit akár én is ajándékozhattam volna saját magamnak. :D

Azt végképp nem értettem, hogy ez a paletta eddig hogyan nem jött velem szembe az internet rengetegében. Valószínűleg ha valaha is felfigyeltem volna rá, már rég a gyűjteményem darabját képezné ez a darab... Azt hiszem, ezzel a felütéssel már sokat elárultam arról, milyen érzésekkel viseltetek a Vintage Escape iránt. :)


A külcsín

Mint azt a kezdőképen láthatjátok, a palettát egy áttetsző, vékony műanyag tok védi. A tokban található papírka illusztrációja az őszt idézi, de szerintem a paletta az év bármely szakában remekül megállja a helyét - ám ne szaladjunk ennyire előre! :) A paletta borítása világosbarna műbőr. Kézbe véve, ami először feltűnik, az a paletta szokatlan vastagsága. Bár már a Naked 3 palettámon túladtam, emlékeim szerint talán még annál is vastagabb. Ez utazásnál nem egy praktikus tulajdonság, de ettől függetlenül nagyon különlegesnek tartom a kivitelezést, engem egy kicsi, keskeny műbőr laptáskára emlékeztet az egész.




A fedél mágnessel, viszonylag biztosan záródik, ám én a műbőr borítást védve az esetleges sérülésektől, a műanyag tokban tartom a palettát, így a szemhéjpúdereim extra biztonságot élveznek. :) A fedélben egy kis tükröt is találunk, de ennek használata szerintem elég kényelmetlen. Sajnos a fedél nem tudja magát megtartani függőleges helyzetben, vagyis ügyeskedni kell vele, ha ezt szeretnénk sminkeléshez használni. Én általában mindig egy külön tükröt használok erre a célra - és talán ezzel nem vagyok egyedül -, úgyhogy ezt a kis gikszert azt hiszem, meg lehet bocsátani neki. :)



A palettában 12 szemhéjpúder csücsül, melyeknek a neve a szemhéjpúderek alá van nyomtatva. Ezen a ponton engedjétek meg, hogy egy kicsit előbújjon a kukacoskodó énem! Annyira jó, hogy a nevek bele vannak írva a palettába és nem egy kivehető fóliára vannak csak nyomtatva, és olyan szépen is néz ki ... a felső sor! De az alsó? Miért nem lehetett egy olyan megoldást találni, hogy az Autumn és a Withered Leaves felirat is szépen, középre legyen igazítva, mint az összes többi?!! 

Én értem, hogy azt az ecsetet ki kell halászni a tartóból, de én még nem láttam olyan palettát, ahol ekkora ovális kivágás segítette volna ezt. Nézzétek meg a Naked palettákat, az ecsettartó vájat teljesen egyenes! Vagy ott van a theBalm Nude Tude paletta, ahol a kis mélyedés szintén tökegyenes, és egy kis szalag segíti az ecset előbányászását! A Too Faced ezt azzal zárta rövidre a csokipalettáiban, hogy egyszerűen nem is rakott bele semmilyen ecsetet... Na jó, maradjunk annyiban, hogy van velem gond, nem is kevés. :D


Ha már ecsettartó mélyedés, ejtsünk egy pár szót magáról az ecsetről is! Egy kétvégű darabról van szó, melynek egyik végén egy a szemhéjpúderek felvitelére és satírozására alkalmas ecset van, a másikon pedig egy ferdén vágott ecset, amivel kihúzhatjuk a szemünket vagy akár a szemöldökünket is megigazíthatjuk. Vitathatatlan, hogy ez a kis ecset nagyon praktikus, és nincs is vele semmi baj, de számomra a meglevő, jól bevált szemre való ecsetkészletem mellett (amit minden utazásomra is viszek magammal) teljesen értelmét veszíti.



Színek és szvaccsok

Ritkán mondok ilyet, de ebben a palettában a színösszeállítás TÖ-KÉ-LE-TES! Vannak benne nude árnyalatok, amivel sokféle természetes hatású sminket készíthetünk, de mellettük találunk játékosabb színeket is, mint a zöld Withered Leaves vagy az acélszürke Twigs, melyekkel kicsit feldobhatjuk akár a mindennapi sminkjeinket is. A sötét és világos színek megfelelő aránya egyébként nappali és esti sminkek elkészítését egyaránt lehetővé teszi. 



Emellett a matt-fényes árnyalatok egyensúlya is remek. Fényes és matt highlightot is találunk a palettában. Két nagyon szép matt színünk is van, amivel a mélyítővonalban képezhetünk átmenetet. A matt sötétbarna és fekete pedig a sminkek mélyítéséhez vagy a szempillatő hangsúlyozásához tökéletesek. Itt még hadd említsem meg, hogy a világos és sötét matt barnából szemöldökszínek széles spektrumát keverhetjük ki, így ezeket a színeket akár szemöldökpúderként is használhatjuk.  


Mielőtt a színek részletesebb bemutatására térnék, összességében annyit már az elején szeretnék elmondani, hogy a szemhéjpúderek textúrája egészen kiváló. A matt árnyalatok finom őrlésűek, a tapintásuk egészen selymes, a fényes színeknek pedig a fényessége pont úgy van eltalálva, hogy felkenve nincs az az érzésünk, hogyha megcsillannak, azt a Holdról is látni, hanem egy elegáns fényük van, ami meseszépen emeli ki a szemhéjunkat. No de, lássuk a szvaccsokat!

Az első négyes
Az első négyesből a Harvest Moon a palettában egy matt fehérnek látszik, viszont felkenve van egy lehelet finom fénye. A Cuddle-t a palettában szemlélve szintén mattnak gondoltam, ám felkenve inkább szaténra hajaz. Ez a halvány hússzín ezzel a finom szatén beütéssel gyönyörűen mutat a mozgó szemhéjon! A Crisp pigmentációja szuper, és itt az előzőekkel ellentétben már egy ízig-vérig fényes árnyalattal van dolgunk. Abszolút egy olyan szín, ami a belső szemzugba kívánkozik! A négyesfogat utolsó tagja a Hot Cocoa, ami egy kellően pigmentált világos matt barna.

A második négyes
A következő négyesben a Frolic egy valóságos pigmentbomba, és emellett pedig egy gyönyörű, meleg csokibarna. Hasonló szintet üt meg pigmentációban a bronzos Cinnamon is. Az Autumn az egyik kedvenc árnyalatom a palettában, a mélyítővonalban alkalmazva szépen "fel lehet vele" melegíteni a sminkeket. A szín intenzitása elmarad az előző kettő szemhéjpúdertől, viszont két rétegben már elértem a palettában látható színt, emellett a felvitel teljesen egyenletes és foltmentes. A Withered Leaves a paletta legkülönlegesebb színe. Ő egy aranybarna-zöld duokróm árnyalat, ami akkor mutatja a zöld arcát, amikor a fény ráesik. 

A harmadik négyes
Az utolsó quadban a Twigs pigmentációja rendkívül intenzív. A palettában sötétkéknek látszik, de felkenve én inkább egy acélszürkének látom. Ha csalódást muszáj lenne említeni a palettában, az sajnos a Black Crow lenne. Sajnos ő matt fekete létére hajlamos foltos lenni felvitelkor, ami szerintem elég ciki egy highend márkánál - már ha a Sleek matt fekete szemhéjpúdereire gondolunk... A Rustic egy másik bronzos árnyalat. Hasonlítanak a Cinnamonnal, de a Rustic sötétebb nála és valamivel barnásabb. Végezetül maradt a sötét matt barna Chestnut, ami engem szuper pigmentációjával kárpótol a gyengusra sikerült matt fekete miatt. Ezzel a színnel kapcsolatban még érdekes, hogy felkenve sokkal hidegebb és sötétebb árnyalatnak tűnik, mint a palettában.


Bevetésen

Amikor megkaptam a palettát, az első kezdeti öröm után egy kisebb félelem lett rajtam úrrá. A szemhéjpúderek összetevői között ugyanis megpillantottam a rettegett kármint. Mivel csak a "may contain" ("tartalmazhat") szekcióban szerepelt, és mert nagyon szerettem volna, hogy ez a csodaszép szülinapi ajándék működjön, egy életem, egy halálom, kipróbálgattam magamon az összes színt. Hála az égnek, semmiféle irritációnak jelét nem tapasztaltam a szemhéjamon! Hurrá! :):):) 


Használat közben minimális kihullást tapasztaltam, de ettől eltekintve a szemhéjpúderekkel való játszadozásról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Ahogy azt már a szvaccsoláskor sejteni lehetett, igen hamar elérhető a színek kívánt intenzitása a szemhéjon, és emellett nagyon szépen satírozhatók és dolgozhatók egymásba. Szemhéjbázissal (a NYX HD Eyeshadow Base-t használom mostanság) a tartósságban sem találtam semmi kivetnivalót.


A tesztsminkben a szemhéjam alapozása után először a mélyítővonalamba vittem fel a meleg matt satírozó színből (Autumn). Ezután a teljes mozgó szemhéjra vittem fel a duokróm zöld színből (Withered Leaves), majd a külső V-ben a sötét csokibarnával (Frolic) sötétítettem. Ezt a területet a legkülső sarokban tovább árnyaltam a matt sötétbarnával (Chestnut). Az alsó szempilláim tövéhez végig a duokróm zöldből vittem fel, majd a külső sarokban a matt sötétbarnával füstösítettem finoman. A belső szemzugom a fényes highlighttal (Crisp) emeltem ki, a szemöldökcsontomra pedig a mattabb színből került (Harvest Moon). A szempilláimat két rétegben spiráloztam (Rimmel Wake Me Up és L'Oréal False Lash Sculpt), a felső vízvonalam pedig fekete szemceruzával húztam ki.



Összegzés

A Cargo Vintage Escape palettával kapcsolatban egyetlen kérdés nem hagy csak nyugodni: eddig hogy lehet, hogy soha sehol nem találkoztam vele?! Egy igazi kis kincs! A csomagolás igazán különleges, a műbőr borítás abszolút hozza a highend feelinget. Ennél már csak a paletta tartalma különlegesebb: szuperül összeválogatott színeket találunk benne, melyek nude és kicsit vagányabb sminkek elkészítésére egyaránt tökéletesek. A szemhéjpúderek minősége szuper, ami természetesen a használatnál is jelentkezik: remekül lehet a palettával dolgozni. Külön piros pont, hogy a festékek nem irritálják a szemhéjamat!

Ha egyetlen gyenge pontot kellene említenem az (nem, nem a megtört szimmetria lenne a feliratoknál :D) a gyengélkedő matt fekete szemhéjpúder lenne, viszont ezt nagyban feledteti a szuperül teljesítő matt sötétbarna. A Cargo paletták bolti ára £35 (viszonyításképpen a Naked paletták £38,50-be kerülnek), de ez a darab ennél sokkal jutányosabb áron is beszerezhető. Az alábbi linken már £10-ért megrendelhető. (Tudom, hogy szülinapi ajándékoknak nem illik az árát kinyomozni, de az olvasóimért mindent! Bocsi, Eszter!!! :D) Úgy gondolom, ezen az áron a paletta egy valóságos főnyeremény, így teljesen nyugodt szívvel Valódi Boszorkányságnak minősítem. :):):)

Ár: Eredeti ára £35, de a  Fragrance Directen £9,99-ért elérhető.
Magyarországon kapható: Nem tudok róla, de a Fragrance Direct £6,99-ért Magyaroszágra is szállít.
ZsebBoszi Index: 5/5


Nektek hogy tetszik ez a paletta?
Volt már szerencsétek a Cargo Cosmetics-hez?

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

8 megjegyzés:

  1. Ez a paletta kívül-belül gyönyörű, a műbőr borítás nálam ver minden eddig látott külső kialakítást. A színek is szuperül lettek összeválogatva és a sminked is csodás! Abszolút megérdemli az 5 varázspálcát (a sminked is és a paletta is természetesen)! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy neked is megtetszett a paletta - bár nem vagyok meglepve, hiszen tényleg egy szuper egyedi darab! :) Köszönöm szépen a kedves kommentet a sminkre vonatkozóan! ^.^

      Törlés
  2. Ez a paletta az egyik kedvencem. Sokat utazok mégis mindig szorítottam neki helyet. Mérete ellenére hónapokon át hurcoltam és a pici TooFaced maradt a szekrény mélyén. Crisp alul meg sem mozdul egész nap, felső szemhéjra nekem kell alá alap mert nap végére eltünne a szín ( nekem nagyon macerás a szemhéjam). Sok boldog sminkelős pillanatot kívánok vele! :) Szerintem is 5*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy egy véleményen vagyunk! A sok boldog sminkelős pillanat garantált a jövőben! ^.^ Egyébként én is begyömöszöltem a cuccaim közé, a legutóbbi utamon. Baromi jól kihasználható, ha ez van az emberrel, szinte nincs is nagyon szükség más szemhéjpúderre. :)

      Törlés
  3. Engem meggyőztél! Csodálatos ez a paletta, meg úgy az összes Cargo paletta. Egy ideje kerülgetem már őket. Nekem jelenleg a Shanghai nights tetszik jobban a vadabb színei miatt. A smink, amit készítettél vele, egyenesen mesés! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik neked is a paletta! ^.^ Nézegettem én is más Cargo palettákat is ennek a sikerén felbuzdulva, de nekem ez tetszik a legjobban azok közül, amiket eddig láttam. :) Köszönöm a bókot a sminkre! :*

      Törlés
  4. Most biztosan le fogsz szidni, de nálam egy éve áll, és várja, hogy nekiessek a tesztelésének... Tényleg csodás a színösszeállítása, és nagyon igényes, minőségi a csomagolás is. Edit blogjának köszönhetően lett az enyém, és mivel most meghoztad hozzá a kedvem, szerintem hamarosan sort kerítek rá, és majd jól belinkelem a Te bejegyzésed is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miii???!!! Azonnal tessék neki állni a tesztelésnek! :P :D:D:D
      Kíváncsi leszek, hogy neked hogy fog beválni! Örülök, hogy sikerült hozzá meghoznom a kedved! ^.^

      Törlés