BosziTeszt ★ Maybelline The Falsies Push Up Drama - A valódi dráma

, , 4 komment
Sziasztok!

A Maybelline szempillaspirálok rajongóinak - köztük nekem is - nemrég felcsillant a szeme az Egyesült Királyságban, hiszen a márka polcain a Lash Sensational után egy újabb kreáció jelent meg: a The Falsies Push Up Drama. Külföldi bloggerek körében egyesek a Benefit Roller Lash dupe-jaként emlegetik - de vajon tényleg egy olcsóbb hasonmással van dolgunk? Vajon a Push Up Drama tudja majd überelni a Lash Sensational sikerét?


Ma ezekre a kérdésekre keressük választ! :)


Prológus

Hogy miért is volt szükségem egy újabb szempillaspirálra, arra a válasz rendkívül egyszerű: mert egy elvetemült szempillaspirál junkie vagyok! ... Mentségemre szóljon, hogy ezt és tisztes gyűjteményem legutóbbi darabját is (a L'Oréal False Lash Sculptot) pontokból vettem és mindkettőre még a bevezető akcióban csaptam le. :)


A külcsín

Tesztünk mai alanya rendhagyó csomagolást kapott. A jól megszokott áramvonalas kivitel helyett (pl. Lash Sensational vagy Colossal) itt egy geometrikus megoldással találkozunk. Nekem személy szerint jobban tetszik a korábbi dizájn, viszont ezzel sincsen semmi baj. Ugyanolyan jól kézre áll, sőt stabilan meg lehet állítani a talpán, ami nálam bevett szokás szempillaspiráloknál, hiszen így az egyik kezemben tudom a tükröt tartani, míg a másikkal spirálozok, és közben nem félek, hogy a festék esetleg elindul kifelé az asztalon fekvő, nyitott tubusból. :) A fényes felület modern megjelenést kölcsönöz a terméknek, a színkombináció pedig igazán csajos.




A spirál keféje egy egyenes szilikon kefe, melyen apró sörték állnak egymás mellett meglehetősen nagy foghíjjal. A Maybelline hivatalos honlapja szerint ezek a kis fogacskák csészeszerűek (ez szabad szemmel egyáltalán nem látszik), ami lehetővé teszi a festék hatékonyabb felvitelét.





Bevetésen

Mivel szerettem volna alaposan és fókuszáltan tesztelni a terméket, a kéthetes indiai utamra csak őt pakoltam be. Megmondom őszintén, az első hét után már erős késztetést éreztem, hogy ott helyben vegyek egy példányt a jól bevált Lash Sensationalból... Először is jelentem, a csésze alakú sörték valóban hatékonyan veszik fel a festéket - kb. háromszor annyit, mint amire szükség lenne. A végeredmény ennek megfelelően természetesen csomós és póklábas volt. Emellett semmit nem érzékeltem a "push up" hatásból. A pilláim kicsit sem tűntek hosszabbnak, de a tekintetem sem tűnt nyitottabbnak. A "drama" pedig annyiban jelentkezett, hogy sírni tudtam volna, hogy ezzel a spirállal kell kibírnom az utazás végéig...


Amikor hazajöttünk, rá se tudtam nézni a Push Up Dramara, hetekig kifejezetten kerültem a használatát. Nem is csak azért, mert úgy éreztem nem működik, hanem azért is, mert rendkívül csalódott voltam. A Maybelline-től, különösen a Lash Sensational után (de még említhetném a Colossalt vagy a Falsiest), nem ezt vártam volna... Mielőtt azonban írtam volna egy abszolút lehúzós, csalódott bejegyzést, pár hét pihentetés után elhatároztam, hogy kap a termék még egy hetet.

Először is sikerült rájönnöm a helyes felvitel módjára. A spirált kezdetben csak nagyon finoman hozzá érintgetem a pilláimhoz, aztán amikor a festék egy része már lejött a keféről, óvatosan, a tövektől a végekig átfésülöm a szempillákat. A végeredmény így már összhangba került azzal, amit a termék ígér: hosszabb pillák, nyitottabb tekintet, igazi hangsúlyos, műszempillás hatás! (Ez szerintem különösen szépen látszik a felső képpáron.) Emellett ezzel a technikával a spirál kellően szét is választotta a szempilláim, így minden adott volt ahhoz, hogy "megbocsássak" a Push Up Dramanak.


Igen ám, de a fifikás felvitel mit sem változtatott a termék tartósságán. Sajnos a nap végére olyan kis árnyék keletkezik az alsó szempilláim tövében, mintha füstösítettem volna - ezt egyébként száraz és nedves időben egyaránt érzékeltem -, valamint a szempillák szép, műszempillára hajazó tartása is pár órán belül elveszik. Hozzátenném, hogy próbáltam a spirált előzetes szempilla-göndörítés nélkül is, de így csak nagyon keveset tudott hozzáadni a pillák göndörségéhez. Tehát ha valakiben felmerülne a gondolat, hogy ez a szempillaspirál a Benefit Roller Lash hasonmása, azt javaslom, gyorsan felejtse el, ugyanis a két termék sajnos még köszönőviszonyban sincs egymással.


Összegzés

Izgalommal láttam neki a Maybelline Push Up Drama tesztelésének, de bármennyire is szerettem volna, egyszerűen nem tudtam a szívembe zárni. Ugyan sikerült találnom egy módot rá, hogy szépen és csomómentesen oszlassam el a szempilláimon a festéket, sajnos a mindennapok rohanásában nem engedhetem meg magamnak, hogy a körülményes felvitel miatt a reggeli sminkrutinom 5 perccel megnyúljon.

Ettől eltekintve, közvetlenül felvitel után a tekintet valóban nyitottabbá válik, a pillák hangsúlyosak lesznek és szép tartást kapnak, vagyis a hatást összességében értékelhetjük akár drámaiként is. Ám sajnos ez az állapot meglehetősen rövid ideig tart, a pillák hamar megereszkednek és a festék is hajlamos a szem alá vándorolni a nap folyamán. A pontozásnál nem szerettem volna nagyon szőrős szívű lenni, de a csalódásom nehezen tudom véka alá rejteni. Így kapott a termék 2,5 csillagot az 5-ből.

Ár: Bevezető akcióban vásároltam £5.99-ért a Bootsban (eredeti ára £7.99).
Magyarországon kapható: A Krémmánia szerint igen, és kb. 3000 Ft-ért kapható!
ZsebBoszi Index: 2.5/5


Nálatok most mi a sláger szempillaspirálok terén?
Próbáltátok esetleg már ezt a darabot?


Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

4 megjegyzés:

  1. De jó, hogy nem vettem, pedig nagyon nézegettem. Maradok a bevált termékeimnél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony jó, hogy nem tetted! Annyi mindenkinek láttam a Glamour-napi zsákmányai között... Sok helyen olvastam nagyon lehúzós vásárlói véleményeket, remélhetőleg a Maybelline-nél látják ezeket és a következő termékük az eddigi felhozatalhoz méltó lesz!

      Törlés
  2. Találkoztam vele én is, de előtte vettem meg a L'oréal false lash wings sculpt-ot (és a drogériákban nincsenek lezárva/ragasztva/perforálva a spirálok, így egynél többet nem érdemes egyszerre venni, mert ki tudja, hányan bontották ki előttünk), így inkább az új (nálunk új) pirosítójukra csaptam le...Egyébként érdekesnek tűnik, nem tűnik rossznak képek alapján, de maradok a vízálló Rocket spiráljuknál - nálam az az örök kedvenc, még a max factor false lash effect spiráljánál is jobban kedvelem a tartóssága miatt...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A L'Oréal spirál szerintem jó vétel volt, én nagyon szeretem, egyik kedvenc spirálom az elmúlt időszakban! Igen, ahogy a bejegyzésben is írtam, ha egyszer az ember lánya kitapasztalja, nagyon szépen lehet ezzel a spirállal a pillákat csinosítani, de sajnos a festék tartóssága komoly kívánnivalókat hagy maga után. :/

      Törlés