Kihívás ★ Manikűrvadász - 34. forduló

, , 10 komment
Sziasztok!

Elérkezett a Manikűrvadász 34. fordulója, amit szerény blogos jelenlétem ellenére is nagy izgalommal vártam. 


Ha kíváncsiak vagytok, kitől és mit vadásztam, olvassatok tovább! ;)

Prológus

A mostani fordulóban olyasvalakit sorsolt nekem Manna, akinek a nail artos tevékenységét ámulattal és őszinte elismeréssel követem. A magyar nail artos Instagram egyik nagydumás képviselőjéről, Elzáról an szó. :) Elza díszítései teljesen egyedülállóak és ízig-vérig eredetiek. Eredetisége egyrészt abból adódik, hogy motívumait javarészt szabadkézzel festi meg, méghozzá nyomdamintákat meghazudtoló pontossággal. De ha szabad ilyet mondanom, az Elza-faktor igazán mégsem ebben rejlik. Hiszem ugyanis, hogy a szabadkezi díszítés sok gyakorlással megtanulható. Az "elzaság" abban lapul, ahogy ez a csaj bűvészkedik a színekkel, és ahogy a kavargó, színpompás alapokra a növényi motívumokat, vagy az absztrakt alakzatokat megálmodja.

Vártam az alkalmat, hogy végre valamit újraalkothassak tőle - hátha az alkotás közben megértek valamit abból, mi zajlik Elza fejében egy-egy manikűrje születésekor. Igazából nem vártam a mostani Manikűrvadászig, mert már születésnapja apropóján rekreáltam egyik munkáját:

Balra az eredeti manikűr, jobbra a születésnapi újraalkotott verzió.
Persze ezzel nem szeretném lerendezni a mai napot. Sőt, nagyon is örülök, hogy újra elmerülhettem Elza egyik manikűrjének részleteiben. Egészen pontosan ebben:

Az eredeti manikűr megtaláljátok ITT.

A manikűr

Próbáltam mind színekben, mind mintában hű maradni az eredeti munkához. Színeiben az én verzióm egy kicsit jobban húz az őszbe, illetve a minták is nagyobbra sikeredtek. Utóbbinak oka valószínűleg az, hogy nem vagyok elég gyakorlott az efféle apró finomságok festegetésében, és erre az agyam a minták felnagyításával reagál. :D




Hogyan készült?

Nem elárulva, hogy pontosan mit tervezek, Elzától is próbáltam megtudakolni, hogy ez a csodálatosságos színes alap hogyan készült, és próbáltam ehhez igazodni több-kevesebb sikerrel. :D Először is alaplakkoztam, majd minden körömömre felfestettem egy okkersárga alapot. Ezután jött a maszatolás a sötétzölddel, a világoszölddel és a bronz árnyalatokkal. Ez egész konkrétan úgy történt, hogy egy műanyag doboz fedelére kikentem egy kis színt, amibe acetonba mártott ecsettel nyúltam, aztán a körmömre pacsáltam vele. 


Miután már mind a négy szín a körmeimen volt, a pacák széleire egy ici-pici acetont csöppentettem az ecsetről, és hagytam, hogy az egymás melletti színeket szépen összemossa. Ezután a bűvészkedés után az egészet nyakonöntöttem egy holo szemcsés topperrel, majd pedig egy gyorsan száradó fedőlakkal. Miután a fedőlakk koppanósra száradt, összeszedtem minden festőtehetségem, és megkíséreltem Elza folklór motívumait a körmömre másolni egy apró ecset segítségével, fehér akril festékkel. Zárásképpen még egy adag fedőlakk következett, ami szépen kiegyenlítette a felületet. A felhasznált termékek pontos listáját keressétek a bejegyzés legvégén! ;)


Remélem, tetszik a mai manikűr! :)
Ti szeretitek a népi motívumokat? 

Legyen csodás napotok:

Andi

Felhasznált termékek: Barry M Super Mani (alaplakk), She 6060 (okkersárga), Golden Rose Rich Color 131 (sötétzöld), bronz lakk a Beauty Bigbangtől, Flormar Full Color Grass Juice (világoszöld), holo topper Julcsitól, fehér akrilfesték, China Glaze Evergalze Active Top Coat.

Ui.: Mindenképpen nézzétek meg a többiek manikűrjeit is:

10 megjegyzés:

  1. Imádomimádomimádom, annyira örülök neki,hogy ezt választottad. :) Mondtam én, hogy dú dö fríhend, szívasd magad te is a sok gyakorlással... :D A szöveghez meg nem is tudom, mit fűzzek hozzá, de piszokjól esik. :)) Majd lebegtetem itthon az uramnak, h velem nem veszekedhet, mert az Andi szerint király vagyok. :D Na de komolyan, csudaszép lett, a te alapoddal nekem jobban is tetszik, és csak mosolygok itt, mint egy kettyós. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyakorolhatom én a frí hendet míg a világ s két nap, az eredetiséget nem fogom magamba szívni. Belőlem maximum egy ügyes másoló vagy átalakító lehet - hozott anyagból fogok dolgozni mindig is, nem saját kútfőből. Ez az a tehetség, ami benned megvan, és bazi nagy érték! Légy büszke rá!

      Törlés
    2. PS: Örvendés van attól még ezerrel, hogy ennyire tetszik a műremek! :D

      Törlés
  2. Szerintem fantasztikus lett! (-: Szinte pontos mása az eredetinek, nekem mindkettő nagyon tetszik! (-:

    VálaszTörlés
  3. brutál szép lett a vadászatod is, és Elzáé is az :) a kedvenceim azok a vadászatok, ahol ilyen pontosan "másolnak", nagyon jól sikerült :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper lett mint a két manikűr :)

    VálaszTörlés
  5. Ez a manikűr brutálisan jól sikerült! :3

    VálaszTörlés