Boszi alkot ★ Smink a Sleek Del Mar Volume I palettával

, , 14 komment
Sziasztok!

Mivel a Sleek Del Mar Volume I limitált kiadású palettája tavaly tavasszal borzolta a sminkimádó kedélyeket, kissé elmaradottnak tűnhet ez a poszt. Ám a hangsúly a római egyesen van! Bizony, a Sleek webshopjában már kapható a paletta Volume II-es testvérkéje, amire reményeim szerint hamarosan én is rátehetem majd a mancsaim! Ezért úgy gondoltam, hogy mielőtt berobbanok a blogon a második résszel, illik említést tenni az első részről is. Ennek hivatott eleget tenni ez a mai sminkes poszt. :)



Ha kíváncsiak vagytok egy csudálatos tavaszi szemsminkre, olvassatok tovább!

Prológus

Ennek a sminknek kétszer futottam neki. Az elsőnek hasonló volt a színvilága, de eléggé művészire sikerült, és úgy voltam vele, hogy talán ti is jobban értékelnétek egy olyan sminket, amivel az utcára is ki lehet menni. :D Tény, hogy ez a mai smink nem egy natúr vagy egy nude smink, amit munkába fel lehet kenni, de hétvégére egy tavaszi napfényes sétához egy üde tavaszi szettel nagyon szépen mutathat - és az emberek akik látnak, nem azt mondják, hogy rád borult a sminkasztal, hanem talán megcsodálják a különleges, nem mindennapi, finom színeket a szemeden! :)

Mielőtt a sminkre térnénk, csodáljátok meg a palettát és szépséges színeit:





A smink

Ahogy azt fent említettem, szerettem volna egy hordható sminket kreálni, ezért a sötétebb és világos árnyalatokat ugyanoda helyeztem el, ahova egy natúr sminkben szoktam: a sötétebb árnyalatot a szem külső felébe (ez esetben a sötétlila), a közepes árnyalatot a szem közepére (itt a narancs és korall) és a legvilágosabbat a belső szemzugba (ami ebben a sminkben a fehér volt). Hogy azért legyen benne egy kis csavar, az alsó szempillatövemhez világos kék szemhéjpúder került.




Hogyan készült?


1. Az alap
Hogy a színek szép élénkek legyenek alapként egy fehér krémes ceruzát használtam, aminek a széleit egyszerűen az ujjammal dolgoztam el. Ugyanezzel a fehér ceruzával az alsó szempillatövem is kihúztam alapozva a világoskék szemhéjpúdernek.

2. Színek felvitele
A szemhéjamat képzeletben három részre osztottam: a belső harmadra került a narancssárga árnyalat (Sunset Strip), középre a korall (On the Rocks) és kívülre a sötét lila (Ambience). A színeket egy lapos ecsettel vittem fel, majd egy kisebb fejű pufi ecsettel elsatíroztam az átmeneteket. A satírozás alatt, ennél a lépésnél és később is, ha úgy láttam, hogy a színek halványulnak, addig építgettem őket, míg a kívánt intenzitást el nem értem. Az alsó szempillatőre egy ceruzaecset segítségével vittem fel a világoskék színt (Poolside). Mind alul, mind felül ügyeltem rá, hogy egy apró rész szabadon maradjon a belső szezugnál.


3. A mélyítő vonal és a külső V
A külső V-be töménytelen mennyiséget vittem fel az Ambience árnyalatból, hogy a lehető legsötétebb hatást érjem el. A felpakolt szemhéjpúdert aztán a kis pufi ecsetemmel nem csak a külső V területén oszlattam el, hanem bementem vele a mélyítővonalba is. Hogy a szemöldökcsontom és a mélyítővonal között szép legyen az átmenet, a paletta világos barna árnyalatával (Talamanca) mostam el a smink felső szélét. Nem szerettem volna, ha a világoskék vonal teljesen önálló életet élne az alsó szempillasoromnál, ezért a ceruzaecsettel a szemem külső sarkához szintén felvittem egy kicsit az Ambience-ből.


4. Fényesítés
Első körben a fehér szemhéjpúrrel (Chilled Out) kitöltöttem a szabadon hagyott területeket a belső szemzugnál, és összedolgoztam a szemsmink többi részével. Ezután a gyűrűsujjammal a paletta highlight színébe nyúltam (Lounge Lovers) és a festéket feltapogattam a szemhéjam legközepére. Ezután ugyanígy fényesítettem a belső szemzugom és a szemöldökcsontom.

5. Utolsó simítások
Filces tussal vékony tusvonalat húztam, hogy kicsit dúsabbnak látszódjon a szempillasorom, majd göndörítettem a szempilláim és spiráloztam őket. Végezetül fekete szemceruzával kihúztam a felső vízvonalam még egy kis optikai tuning érdekében. :)


Ne felejtsétek el korrigálni a szem alatti területet, hogy a kék szemhéjpúder szépen érvényesüljön! A hatás tovább fokozható, ha az alsó vízvonalatokat kihúzzátok hússzínű vagy fehér szemceruzával.


Felhasznált termékek:




Remélem, tetszik a smink! :) 
Szoktatok színes szemhéjpúderekkel kísérletezni?

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi


14 megjegyzés:

  1. Nagyon szép:) igazán tavaszias, és a szemed formája és színe is szép:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) A szemem színével én is rendben vagyok, de a formájával nem vagyok 100%-ig kibékülve. :D

      Törlés
  2. Nagyon szép lett, csak azt sajnálom, hogy egész arcos fotó nincs a sminkről, mert megnéztem volna, hogy milyen ajakszínnel és pirosítóval párosítod. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A teljes arcos fotók blogomra való kipakolása az intimitás egy olyan foka számomra, amire még nem vagyok kész. :D:D:D Egyébként egy lehelletnyi rózsaszín pirosítóval és nude ajkakkal párosítanám, maximum egy kis átlátszó szájfénnyel. ;) Ja, meg valami nem hivalkodó fényű (rózsaszínes tónusú) highlightert is használnék. :)

      Törlés
  3. Nagyon szép lett! :-) Tetszik, ahogy bánsz a nem hétköznapi megszokott nude színekkel, hiába az élénk szín, mégis visszafogott és hordható a smink!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziii! :):):) A hordhatóság volt az elsődleges cél, örülök, ha ezt sikerült megvalósítani! :)

      Törlés
  4. Nagyon szép smink lett, Julcsinak igaza van, mert igazi hordható, mégis vidám és tavaszias smink. Annyira szép, hogy élőben is szívesen megtekinteném mondjuk 13-án ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor hazautazom, hogy palettatesztre kényszerítsem magam, általában csak egy palettával utazom. Mivel nem szeretnék papagáj lenni egész idő alatt, valószínűleg nem ez lesz az, bocsi. :D Azért annak örülök, hogy neked is tetszik a smink! ^.^

      Törlés
  5. Nagyon szép lett ez a smink :) Mostanában kezdtem el jobban sminkelni, főleg szemre és már a vadabb színek is előkerültek, mint rózsaszín, burgundi ...Ja és pont most fogom megvenni az első színes (zöld) szemtusomat is:D alig várom, hogy kipróbáljam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi!
      Vadabb szín: rózsaszín - ez aranyos. :3 Viszont a burgundi már tényleg bevállalósabb! Sok sikert a zöld tushoz, remélem beválik majd! :) Én színes tusokat még nem használtam - dehát ami késik, nem múlik, ugye. :D

      Törlés
  6. Nagyon szép lett megint :) nekem az is tetszik, ahogy fotózod a szemed... Egyedül fényképezed az elkészült műt, vagy van segítséged? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :):):) Beletelt egy kis időbe, mire kitapasztaltam, mik a legjobb fotózási szögek. :D Amúgy egyetlen segítségem a fotók készítésében, hogy a gépünk kijelzőjét magam felé tudom fordítani, így látom, hogy mit fotózok. :)

      Törlés
  7. Csodás ez a smink, imádom a színeit :)

    VálaszTörlés