BosziTeszt ★ piCture pOlish, Poison - A mérgező szépség

, , 6 komment
Halihó!

Már tűkön ülve vártam a piCture pOlish új kollekciójának, a Vampy Chameleonsnak a megjelenését, így a UK-ban való debütálásának első pillanatában le is csaptam két darabjára, melyek közül ma a Poisont szeretném megmutatni nektek! Az elnevezés találó, hiszen a bordós lila alapban misztikusan kavarognak a multikróm részecskék, melyek csak megfelelő fényviszonyok mellett mutatják meg méregzöld arcukat.


Engem megmérgezett a szépségével. Vajon titeket is meg fog? ;)


Prológus

Egy csodás történetet szeretnék elmesélni nektek egy körömlakk-bolond csajról... Szóval az úgy volt, hogy megtudtam, hogy kijön az új piCture pOlish kollekció. Teljesen transzba estem a multikróm gyönyörtől már pusztán a képek láttán. Ekkor hallottam, hogy a Nailland nem foja forgalmazni a lakkokat. Mindeközben a Rainbow Connection már nagyban nyomta a reklámkampányt. Tudtam, hogy nem lesz más választásom, a Rainbow Connectionről kell megrendelnem őket.



Így is tettem a kollekció megjelenésének pontosan első percében (egy hét komoly gondolkodás után a választásom a Poisonra és a Revenge-re esett). Kiköhögtem a potom 2000 Ft-tal magasabb összeget, mintha a Naillandban vettem volna két PP lakkot, és vártam a postást nagy izgalommal. A 4 naposra nyúlt várakozás közben két dolog történt. Először a Nailland berobbant a hírrel, hogy jön a Vampy Chameleons kollekció, persze a naillandes árfekvésben. Első idegbaj. Aztán djkaty rám írt - míg az én csomagom ki tudja, merre járt - hogy neki a Nailland futár már ki is vitte a kis kaméleonjait. Második idegbaj. :D:D:D Tanulság: a körömlakk-függőség beteg dolog. Nagyon beteg dolog. :D


Szvaccsok

Ennek a lakknak az alapja kissé áttetsző mély borszínű, és ebben kavarognak a duokróm részecskék. A legtöbb megvilágításban egy mély lilás bordó jellyszerű lakknak tűnik, viszont ha közvetlen napfény éri, megcsillannak a benne rejtőző kincsek, és egy mélyről szikrázó sötétlila lakk köszön vissza ránk. Szórt fényben és mesterséges fehér fény alatt viszont felsejlik az üvegben látható méregzöld fény. Az alábbi fotókon 2 rétegben viselem a Poisont fedőlakkal.

Itt mintha sikerült volna elkapni a felsejlő méregzöld fényt.

Az a bizonyos szikrázó sötétlila.

Mély lilás bordó pompájában.


Bevetésen

Az áttetsző alap miatt a lakk alatt egy rétegben még látszik a mosolyvonal, két rétegben viszont már rendben van a fedése. Ezúttal a három réteget csak azért álltam meg, mert úgy a manikűr az én ízlésemnek már túl sötét volt, de azt fontos tudni, hogy három rétegben a lakk méregzöld fénye valamivel erősebb lesz (mintapálcán próbálgatva jutottam erre a korszakalkotó felfedezésre). 

 A lakk állaga viszonylag folyékony, ezért azoknak, akik a krémesebb állagú lakkokhoz vannak szokva, lehet, hogy az elején kicsit ügyeskedni kell, de hamar hozzá lehet szokni. Ettől függetlenül az eredmény egyenletes lesz, sem buborékokat, sem ecsetnyomot nem vettem észre a lakkozásban. Az ecsetke, ahogy azt már a Solar Flare-nél is írtam, jól kézre esik, könnyű vele dolgozni.


Tartósság terén a véleményem talán nem mérvadó, de tekintsük enyhítő körülménynek, hogy már kétszer is felkentem. A probléma csak az, hogy mindkét alkalommal másfél nap után manikűrt váltottam - nem azért, mert ne szeretném ezt a lakkot, csak vannak más kicsikék is, akik szeretnének a körmömre kerülni, na. :D Viszont mindkét alkalommal a lemosás előtt már egyértelműen láttam a hüvelykujjamon a körömöm végét, pedig alappal és fedővel viseltem. :( A többi körmöm ehhez képest kopásmentes volt. Elhamarkodott következtetéseket ezalapján azonban nem szeretnék levonni a tratósságra vonatkozóan.


Összegzés

Hogy szép és különleges ez a lakk, nem kétséges. Miért nem adok neki mégsem 5 pontot? Arra a válaszom az, hogy nem erre számítottam. Egy bordós lilából méregzöldbe váltó multikróm lakkot vártam, ami - ahogy például a márka Solar Flare darabja vagy a F.U.N. Unconditional Love lakkja - a fény beesési szögének már nüansznyi változására másik arcát mutatja. Itt ilyen színátmenetekről szó sincsen, ám a Poison így is sokféle színben tündökölhet a megvilágítástól függően. A lakkal könnyen lehet dolgozni, a végeredmény szép és egyenletes lesz, a viselője pedig igazán vagánynak, igazán vampnak érezheti magát! :)

Ár: 3990 Ft-ért kapható a Naillandben (én a Rainbow Connectionről rendeltem)
ZsebBoszi Index: 4/5


Megvan nektek a kollekció valamelyik darabja?
Szeretnétek tesztet látni a Revenge-ről is?

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

6 megjegyzés:

  1. De utálok telefonról kommentelni, ha hosszú mondandóm lenne :D sajnos meghalt mindenféle műszaki gép. :(
    Nagyon szépséges. Igazából engem a holo-s verziók varázsoltam el. A Desire ❤ ebben a hónapban meg akartam venni (vagyis májusban l) mert lejár a 10%-os nailland kedvezményem. De sajnos rá már nem marad :( pedig ugy szerettem volna. Na mindegy. Bár ez lenne a legnagyobb bajom:'D
    Viszont neked csodásan áll:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nem tudom, miért, de én a multikróm hatásra vagyok teljesen rákattanva. :D Nagyon szépek a többiek is a kollekcióban mindannyian, de hál' égnek ellent tudtam állni. :)

      Törlés
  2. Nekem a Desire van meg egyelőre. Nagyon szépek ezek a lakkok, de úgy érzem, hogy csak élőben lehet elkapni azt a szépséget, amit írnak róla. Eddig még képeken nem tudták visszaadni azt, amit élőben lát a lakk viselője. Saját tapasztalat a Desire alapján.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valóban nagyon nehéz lefotózni azt, ami ezekben a lakkokban van... Nekem is kellett próbálkozni, mire legalább ezt a képi minőséget sikerült produkálni. :D Egyébként a fotózás mellett leírni is nehéz, hogy a pl. ez a Poison hogy "működik" a különböző fényviszonyokban.

      Törlés
  3. Szép ez a lakk, de nekem tavaszra túl sötét. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem, sok mindenkinek van évszakpreferenciája a lakkoknál - én nem tartozom közéjük. Én gátlás nélkül lakkozok, érzésből. :D:D:D Amúgy itt a UK-ban tavasszal sem lóg ki az ember lánya a sorból nagyon "őszi" körmökkel, mivel itt nagyjából mindig ősz van. :D

      Törlés