ZsebSorozat ★ Run Boy Run vs. Girls on Film - Paletta Forradalom, 5. rész

, , 2 komment
Sziasztok!

Akik a Makeup Revolution palettákat felvonultató sorozat, a Paletta Forradalom kapcsán léptek először a BosziSminktárba, már bizonyára megállapították magukban, hogy a dolog mintha elfelejtődött volna. Nos, tény, hogy az elmúlt hónapban szünetelt a sorozat, de korántsem felejtődött el! Ennek ékes bizonyítéka a mai poszt, amiben két paletta kerül reflektorfénybe, melyek ugyan egy kollekcióból valók, mégis sokban hasonlítanak. Két Salvation palettát ütköztetünk ma: a Girls on Filmet és a Run Boy Runt.


Vajon tényleg olyan egyformák? Vagy csak a látszat csal? Az alábbiakban kiderül!


Prológus

Mint azt a sorozat bevezető részében is említettem, a kezdeti nagy fellángolásomat a Makeup Revolution paletták iránt először ezzel a két palettával kapcsolatos csalódás hűtötte le. Amikor a Salvation paletták első darabjai megjelentek a márka hivatalos webshopjában - a jó pár hónappal ezelőtti rendelésem óta már sok új paletta jelent meg a vonalban -, hirtelen azt sem tudtam, hova legyek a gyönyörűségtől és a paletták kínálta színek sokféleségétől. Hosszú órákba, napokba telt, mire kielemeztem a neten fellelhető összes szvaccsfotót, és végül kiválasztottam azt a két palettát, melyek megrendelésével a legtöbb különböző és egyben legszebb színek birtokába juthatok.

Ez a két paletta volt a Girls on Film és a Run Boy Run. Hihetetlen izgalommal bontottam ki a csomagot - emlékszem, a postára kellett menjek érte, és hazáig nem bírtam ki, már a buszmegállóban ki kellett bontanom, hogy egy futó pillantást vessek rájuk -, és már az első karomra húzott színmintákon láttam - azt már nem a buszmegállóban :D -, hogy hiába volt a szorgalmas kutatómunka, jól bevásároltam, mert bizonyos színek megegyeznek a két palettában... Bár a blog akkor még csak egy homályos gondolat volt az agyam egy eldgugott zugában, már akkor tudtam, hogy ezt egyszer valamilyen formában meg fogom osztani a beauty közösséggel, hogy mást ne érhesse ugyanez a csalódás.

És a világ újra megmenekül, hála a Pindúr Pandúroknak ZsebBoszinak!


Első ránézésre

A két palettát csupán képeken szemlélve - ahogy ti is teszitek most - látszólag két teljesen különböző színkollekciót látunk. A Run Boy Run egy alapvetően meleg, nude színeket tartalmazó válogatás, míg a Girls on Film, bár még mindig a natúr vonalon van, már elmozdul egy kifejezetten lilás, hűvös, sötétebb irányba. Szóval akár mondhatnánk is, hogy mindenki oszoljon, nincs itt semmi látnivaló...



Ám a helyzet az, hogy a színek összhatása és azok elrendezése a palettában alapvetően befolyásolja egy palettáról kialakult összképünket, és én éppen ennek az optikai csalódásnak estem áldozatául. Itt egész pontosan ugyanarról a jelenségről beszélünk, ami elindította a fehér alapon arany csíkos, kék alapon fekete csíkos ruha kálváriáját: a színek szemünk, agyunk általi érzékeléséről. Alább mutatok egy döbbenetes példát arra, hogy mennyire befolyásolja a környezet színe azt, hogy milyennek érzékeljük egy adott tárgy színét: egy szürke és egy fehér kocka egymás fölött? Takard csak le a két kocka közötti elválasztó vonalat az ujjaddal! DÖBBENET!

Forrás


Közelebbről szemügyre véve...

Aki a BosziLottón játszik, már tudja, hogy a számok világa nem áll messze tőlem, így nem fog meglepődni, hogy a következő összehasonlításhoz beszámoztam az egyes szemhéjpúdereket. Piros számok jelölik az azonos színeket a palettákban (piros 1-esnek piros 1-es a hasonmása és így tovább), sárgák az egyedi színeket az első palettában (Run Boy Run = "RBR"), és kékkel jelöltem az egyedi színeket a második palettában (Girls on Film = "GOF"). Ezt a számozást követem a szvaccsfotókon. Hogy megnyugtassam a "szemhéjpúdernév-kedvelő" olvasóim kedélyeit, hoztam fotókat az eredeti nevekkel is. :)




A két, darabonként 18 színt tartalmazó palettában sajnos a színek közel fele, összesen 8 szín mutat tökéletes vagy ahhoz nagyon-nagyon közeli egyezést. Ezek közül az azonos highlight színt és a matt fekete ismétlődését még el lehetne fogadni, hiszen ezeknek az árnyalatoknak a jelenléte általában jól kihasználhatóvá tesz egy palettát - a belső szemzug fényesítése, a külső V sötétítése, a felső szempillasor erősítése egy kidolgozottabb szemsminknek alapmozzanatai. Nem mellesleg, nem a Makeup Revolution lenne az első márka, ahol ilyesmire példát látunk: ha egy Sleek palettában nincs fekete szemhéjpúder, az ember lánya már egyenesen hiányolja. :D

Az azonos színek






A Run Boy Run egyedi színei





A Girls on Film egyedi színei





Összegzés - Akkor melyiket válasszuk?

Nos egyértelmű, hogy ezt a kérdést az egyedi színek alapján érdemes megközelíteni. Ahogy az első ránézésre is kitűnt a palettákról, a RBR egy melegebb árnyalatokban gazdag, nude színválogatás, míg a GOF mind a matt mind a fényes szemhéjpúdereiben a hűvesebb, lila irányvonalat képviseli. Ez már egy jól kiindulási pont lehet nem csak ízlés szempontjából, hanem abból is, hogy a bőrtónusunkhoz mi passzol. 

Ha mindenevők vagytok - mint jómagam is -, de csak egyet választhattok, érdemes figyelembe venni, hogy a GOF matt színei valamivel könnyebben megjelenésre bírhatók. A RBR matt választéka ezzel szemben hosszas építgetés után is elég vérszegény marad. Ugyanakkor a RBR mellett szól az az érv, hogy a 12-es szín (Break Out From Society) egy különleges darab - engem a paletta ezzel vett meg magának. Végezetül, ha pedig úgy érzitek, mindkét palettára szükségetek van, remélem ezzel a kis összehasonlítással a hátatok mögött már nem ér titeket csalódás az egyforma árnyalatok miatt! :)


Veletek már előfordult hasonló "csalódás"? 
Nektek megvan valamelyik paletta a kettő közül?

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

2 megjegyzés:

  1. Ezek közül egyik sem fogott meg, egyedül a Girls on Film tetszett egy kicsit, de inkább a What you waiting for-t vettem meg. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi lennék, hogy annak a színei hogyan viszonyulnak ehhez. :D Nem lennék meglepve, ha azzal a palettával is lennének átfedések!

      Törlés