ZsebSorozat ★ Mermaids Forever vs. Eyes Like Angels - Paletta Forradalom, 6. rész

, , 4 komment
Sziasztok!

Egy hónap kihagyás után újabb résszel jelentkezik a Paletta Forradalom sorozat! :) A mai posztban annak jártam utána, hogy a Makeup Revolution májusban piacra dobott Marmaids Forever palettája színeiben hogyan viszonyul a 32 színű paletták első kiadásában megjelent Eyes Like Angels palettához.


Öveket becsatolni, a blogon eddig sosem látott szvaccsparádé következik! :)


Prológus

Mostanában elsősorban a nude palettákra vagyok rákattanva - amely alól kivételt csak a Sleek Del Mar Volume II paletta jelentett -, így felmerülhet a kérdés, hogy a manóba keveredett hozzám mégis kapásból két ilyen színpompás darab. A választ az alábbi, Makeup Revolution hivatalos Instagram oldalán megjelent fotó adja meg:

Forrás: ITT

Ugye ti is látjátok, amit én? Egyből ellenállhatatlan kíváncsiság lett rajtam úrrá: "A két paletta ugyanaz, csak a színek vannak összekeverve?!" Csak az optikai csalódással állunk szemben, mint a Run Boy Run és a Girls on Film esetében? Némi külső bíztatás és megerősítés után végül lépésre szántam magam, és önjelölt Smink Columboként a rejtély nyomába eredtem. A mai bejegyzésben a nyomozás eredményeit osztom meg veletek. Nem nevezném tesztnek ezt a mai szösszenetet, hiszen arra nem szántam időt, hogy alaposan kipróbáljam a palettákat, de reménykedem benne, hogy a poszt így is hasznos lesz azok számára, akik esetleg nem tudnak dönteni a két paletta között!


Első ránézésre

A paletták csomagolása alapvetően csak a papírdobozban különbözik, míg a Mermaids Forever (ezentúl csak szimplán Mermaids) egy a tematikához illeszkedő, fényes türkíz tokban érkezik, az Eyes Like Angels (ezentúl csak Angels) ezüst dobozkát kapott. Ezen túlmenően mindketten a Salvation palettákhoz hasonlóan (mint a Big Love is) fényes, fekete műanyag borítást viselnek, melyen rózsaarany betűkkel szerepel a felirat. A Salvation tesókhoz képest viszont applikátort nem kapunk ehhez a palettatípushoz (ójaj, mi lesz így velünk!), vigasztalásul viszont a teljes fedelet kitöltő tükör nagyobb. :)




A szemhéjpúderek elrendezése a következő különbség: az Angelsben kisebb káosz uralkodik, míg a Mermaidsben a színeket átmenetesen helyezték el, ami személy szerint nekem sokkal jobban tetszik. A készítők mindkét esetben vették a fáradságot és egyesével nevet adtak mind a 32 árnyalatnak. Tudjátok, hogy engem a nevek általában tökéletesen hidegen hagynak, de ez előtt a teljesítmény előtt még én is megemelem a kalapom! :D A neveket majd lejjebb olvashatjátok!

Eyes Like Angels

Mermaids Forever




Kicsit közelebbről

A következőkben a Mermaids minden színéhez a legközelebb álló szemhéjpúdert szvaccsoltam az Angels palettából. Minden mintát alapozóra az ujjammal húztam meg. A színminta sorozatokat minden esetben a szvaccsolás közben tett észrevételeimmel kísérem. A fotókon M betű jelöli a Mermaidsből származó árnyalatokat, A pedig az Angels színeit. A szövegben a színek nevei után szereplő két szám közül az első azt mutatja meg, hogy az adott szín hányadik sorban található meg, a második pedig, hogy hányadik oszlopban az adott palettán belül. :) Íme a paletták színei közelebbről, felül a Mermaids, alul pedig az Angels látható:



1. sorozat

M - Forever (1/1) vs. A - Cream (2/5): Színben nagyon közel állnak egymáshoz. Mindketten mattnak látszanak a palettában, de felkenve enyhe fényük van.
M - Seashell (2/1) vs. A - White Light (4/4): Az Angels paletta árnyalata valamivel pigmentáltabb.
M - Enchant (3/1) vs. A - Pink Glow (1/7): Nem hasonmások, mivel A Mermaids színe duokróm, a megvilágítástól függően érdekes lilás fénye van.



2. sorozat

M - Future (4/1) vs. A - Pearl Necklace (3/1): Az Angels színe valamivel sárgásabb a Mermaidsnél, és rendkívül pigmentált, ami a Mermaids árnyalatról sajnos nem mondható el.
M - Bay (1/2) vs. A - Dream (1/6) vs. A - Lilac Shimmer (2/3): A Dream lilásabb, a Lilac Shimmer pedig fehérebb, mint a Bay.



3. sorozat

M - Creature (2/2) vs. A - Peach Cream (1/3): Az Angels színe pigemntáltabb, a Mermaids narancsosabb - mégha ez nem is látszik, mivel nagyon közel állnak a bőröm színéhez.
M - Starfish (3/2) vs. A - Orange! (4/5): Az Angels színe élénkebb, és a szemhéjpúder ismét pigmentáltabb, viszont ebben az esetben sokat dobott a Mermaids árnyalaton az alapozó jelenléte.
M - Ariel (4/2) vs. A - Copper Dream (4/2): Az Angels itt is pigmentáltabb, de a két szín lényegében ugyanaz.



4. sorozat

M - Myth (1/3) vs. A - Lilac Shimmer (2/3): Nagyon közel van egymáshoz a két szín, az Angels talán egy lehelletnyit rózsaszínesebb. Az Angels szemhéjpúdert pigmentáltabbnak találtam.
M - Pretty (3/3) vs. A - Pink Frosted (3/4): Hasonlítanak, de az Angels színe neonosabb, és megint csak pigmentáltabb.
M - Pink Sea (4/3) vs. A - Sophisticated Pink (1/5): Az Angels színe egy élénkebb, mélyebb árnyalat, ugyanakkor sokkal pigemntáltabb, a Mermaids szemhéjpúdere ebből  a szempontból kritikán aluli.



5. sorozat

M - Song (1/4) vs. A - Lilac Frost (2/7): Az Angels lilásabb bizonyos fényviszonyok között, és pigmentáltabb is Meraidses társánál.
M - Urchin (2/4) vs. A - Purpled! (2/4): A legnagyobb különbség, hogy az Angels árnyalat fényes, és nem matt, ugyanakkor az Angels itt is pigmentáltabb.
M - Princess (3/4) - A - Bold Purple (4/3): Az Angels színe élénkebb, és sokkal pigmentáltabb, a Mermaids szemhéjpúdere itt is nagyon gyenge. Az Angelsnél kihullásra kell számítani.



6. sorozat

M - Ocean (4/4) vs. A - Peacock Dream (1/8): Az Angels teljesen más, duokróm jellegű, és megintcsak sokkal pigmentáltabb.
M - Mermaids (1/5) vs. A - Blue Sheen (3/3): Az Angels világosabb, és kivételesen a Mermaids árnyalata a pigmentáltabb.
M - Sea (2/5) vs. A - Aqua Dream (4/6): Az Angels színe élénkebb. Mindkét szemhéjpúder jól pigmentált.



7. sorozat

M - Waves (3/5) vs. A - Orchid (1/4): Az Angels sötétebb.
M - Splash (4/5) vs. A - Night Stars (3/2): Alapvetően egyforma a két szín, az Angelsben valamivel több a csillám. Mindkét szemhéjpúder porol.
M - Treasure (1/7) vs. A - Award (2/8): Az Angels egy árnyalatnyival sötétebb.



8. sorozat

M - Fishtail (1/6) vs. M - Land (2/6) vs. A - Green Envy (4/1): Az első két Mermaid árnyalat szinte ugyanaz. (???!) Az alaptónusa a három árnyalatnak megegyezik, viszont az Angelsnek van egy sárgás fénye.
M - Kingdom (2/7) vs. A - Choc! (3/7): Az Angels sötétebb.



9. sorozat

M - Mineral (3/7) vs. A - Truffle (4/7): Az Angels pigmentáltabb, és valamivel hidegebb barna.
M - Seabed (4/7) vs. A - Molton Chocolate (3/6): Ahogy az előbbi párosnál, az Angels itt is valamivel hidegebb árnyalat.
M - Imagine (1/8) vs. A - Silver Dream (4/8): A szín alapvetően ugyanaz, a különbséget a pigemntációban jelentkező hatalmas különbség okozza. A Mermaids itt is nagyon gyengén teljesít.



10. sorozat

M - Harmony (2/8) vs. A - Silver Star (2/1): Az Angels színe sokkal sötétebb, a Mermaids itt is nagyon gyenge minőségű.
M - Prince (3/8) vs. A - Emerald Night (2/2): A két árnyalatnak semmi köze egymáshoz, és az Angels a valóságban sokkal zöldebb (és gyönyörűbb!). A Mermaids ennél a szemhéjpúdernél is silány minőséget hoz.
M - Whale (4/8) vs. A - Black Stars (1/1): A Mermaids itt jobb pigmentációt hoz, mint az előző két szehéjpúdernél, de az Angels színe még így is magasan jobb nála. A szín nem teljesen egyforma, az Angels árnyalata inkább egy sötét grafitszürke, mint fekete.



11. sorozat

M - Turtle (3/6) vs. A - Moss (3/5): Színben kicsi az eltérés, viszont pigmentációban annál nagyobb, ismét az Angels javára.
M - Undersea (4/6) vs. A - Green Stars (3/8): Az Angels árnyalata sötétebb és zöldesebb.



12. sorozat (pár nélküli színek)  

M - Magic (2/3), A - Green Dream (1/2), A - Pink (2/6): Az egyetlen kérdésem az lenne, hogy a Green Dream árnyalat miről kapta nevét, amikor egy csodás kék színről van szó. :D



Összegzés - Melyiket válasszuk?

Mint azt a fentiekben láthattuk, a két paletta színösszetétele nagyon sokban hasonlít, egy-két árnyalatnyi eltéréssel szinte minden színnek található pár a két palettában. Színek szintjén azt mondanám, hogy az Eyes Like Angels palettában valamivel élénkebb színeket találunk, míg a Mermaids Foreverben ugyanezeknek egy enyhén "tompított" változata jelenik meg. Ha csak ez lenne a különbség, igen nehéz lenne a választás, viszont a szemhéjpúderek minősége számomra egyértelművé teszi a döntést. 

Nagyon meglepőnek tartom, hogy márkán belül ekkora különbségek lehetnek, de tény, hogy a Mermaids Forever fényévekkel alulteljesít pigmentáció terén nemcsak az Eyes Like Angelshez képest, hanem az összes Makeup Revolution palettához képest, amit eddig valaha próbáltam. Ezzel szemben az Eyes Like Angels legtöbb szemhéjpúdere rendkívül krémes és puha, olyan mintha tömény pigmentet vennénk fel a palettából. Egyetlen negatívum, amit fel tudnék hozni ellene, hogy a szehéjpúderek puhasága miatt a színek hajlamosak a kihullásra, amire használat közben érdemes figyelni. 


Ár: £7.99-ért kaphatók a Makeup Revolution hivatalos webshopjában, de én 20%-os hírleveles kedvezménnyel jutottam hozzájuk. :)
Magyarországon kapható: A Pink Pandánál 3390 Ft-ért megvásárolható mind az Eyes Like Angels, mind a Mermaids Forever.


Nektek megvan valamelyik paletta ezek közül? 
Nektek mi a véleményetek róluk?

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

4 megjegyzés:

  1. Egyik szemem sír, másik pikkely...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Favicc level 5000. :D
      Köszönöm a sok kommentet! <3

      Törlés
  2. Pedig mennyivel mutatósabb az új! Viszont ha nem pigmentált, akkor hiába... Nem is értem őket, hogy miért ennyire hullámzóak, én az Iconic palettáknál akadtam ki, hogy némelyik zseniális, némelyik meg szinte használhatatlan :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd, megpróbáltam átrendezni az Eyes Like Angelst. Erősen rossz ötlet volt. Az állapotok nem katasztrofálisak, de jobban tetszett a paletta érintetlenül. :'( Engem a Makeup Revolution időről időre meglep. Vagy azzal, hogy milyen jót alkotott, vagy azzal, hogy milyen gyatra minőséget... Kicsit ég a pofám, mert sikeresen lehúztam a Mermaidset mielőtt még a Pink Pandánál élesítették volna a webshopban...

      Törlés